Tapio Perttunen kuittasi Kouvolan raviradan ajajaliigan voiton — Kotiradan News Point nostatti Toto65-arvoa: ”Se pääsi keulaan, joka on tälle hevoselle hyvä paikka”

Satu Pitkänen

Adrienne's Amilla hirttää joskus kaasu pohjaan. Tapio Perttunen sai taiteiltua vauhtia myös päätöspuolikkaalle.
Adrienne's Amilla hirttää joskus kaasu pohjaan. Tapio Perttunen sai taiteiltua vauhtia myös päätöspuolikkaalle.

Kouvolan vuoden 2019 viimeiset ravit ravattiin kuuden lähdön Magic Monday -koitoksena yhdessä Kaustisten kanssa. Ravien ensimmäisessä lähdössä nähtiin kahden veljeksen taistelu loppusuoralla, kun Raineri Puikkosen ohjastama Issakan Valo kukisti Pertti Puikkosen Trollen turvanmitalla.

Toisessa lähdössä kotiradan lahjakas mutta epävarma Sapta Rishi kunnostautui helpolla voitolla, joka oli sen vuoden ensimmäinen. Rattailla istui Tommi Kylliäinen, joka korvasi Kouvolasta kokonaan pois jääneen Ari Moilasen.

Toto65-kierros alkoi Kaustisella suursuosikki The Sweden voitolla. Kouvolassa ravatun kakkoskohteen voitto meni lähes 50-prosenttisesti pelatulle Tähtisekille, joka irtosi loppusuoralla muista helposti.

Seuraavan Kouvolan kohteen voitti Adrienne's Ami, joka jaksoi loppuun asti huolimatta hurjasta alkurynnistyksestä. Sen ohjastuksesta huolehtinut Tapio Perttunen voitti Kouvolan ohjastajaliigan 18 ykkössijalla. Valjakko oli lähdön kakkossuosikki. Kun illan viides T65-voittaja Disain oli jälleen Kaustisella pelattu ykköseksi, näytti 65-pelin arvo mitätöntä kahdeksaa euroa.

Pelin arvoa nosti viimein Kouvolan raviradan vuoden viimeinen voittaja. Kotiradan News Point sai kiihdytyksessä kärkipaikan

— Se pääsi keulaan, joka on tälle hevoselle hyvä paikka. Se on rento, kun pääsee matkalla ottamaan vauhtia pois, valmentaja Pia Huusari kertoi.

News Pointin ja Jukka Torvisen voiton myötä voiton myötä Toto65-arvo nousi 63,90 euroon. Kouvolan raviradan voitokkain lämminverinen päättyvälle vuodelle, The Rector, oli lähdössä kolmas. Se voitti Kouvolassa kahdesti, oli kaksi kertaa toinen, ja neljä kertaa kolmas. Voitokkaimmalle suomenhevoselle Piirron Tuiskulle voittoja kertyi neljä.