Hyvävireinen Kopla takoo voittoja jonoon Superpesiksessä — Kolmesti kotiuttanut Sasu Toikka: ”Mukava kevätvire äitynyt päälle”

Juha Tamminen

Se on helppoa, kun sen osaa. Koplan Antti Hartikainen pelasi mahtavan ottelun Pattijokea vastaan Kouvolan pesäpallostadionilla.
Se on helppoa, kun sen osaa. Koplan Antti Hartikainen pelasi mahtavan ottelun Pattijokea vastaan Kouvolan pesäpallostadionilla.

Kouvolan Pallonlyöjät paahtaa Superpesiksessä edelleen puhtaalla pelillä. Kopla otti sunnuntaina Kouvolan pesäpallostadionilla kauden neljännen voittonsa, kun se nitisti raahelaisen Pattijoen Urheilijat lukemin 2—0 (4—3, 5—1).

Kotijoukkue ansaitsi voittonsa, vaikka avausjaksolla vierailija kiusasi isäntiä loppuun asti. Pattijoki johti ottelua jakson aikana kahdesti, mutta niin vain KPL vyöryi takaa ohi.

Ensimmäisen jakson ratkaisun iski Sasu Toikka, joka kotiutti ottelussa neljä juoksua tuoneen kärjen Tommi Mäentaustan.

— Mukava kevätvire äitynyt päälle, kolme juoksua sivaltanut Toikka myhäili matsin jälkeen.

Toisen puoliskon ensimmäisen aloittavalla KPL karkasi Matti Latvalan ja Juho Hacklinin kotiutuksilla 2—0-johtoon. Lisää vettä kiukaalle viskoivat toisessa vuorossa Sasu Toikka ja jokeri Matti Saukko, joista jälkimmäinen veti todellisen unelmasiivun kakkosjatkeelle.

— Ensimmäisen jakson vaiheiden jälkeen voitto maistuu. Ulkopeli parani matkan varrella. Toisella jaksolla se oli ihan hyvää, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen sanoi.

— Vastustaja ahdisti koko ensimmäisen jakson. Pystyimme kuitenkin sen voiton siitä ottamaan.

Iivarinen oli tyytyväinen joukkueensa hyvin tilanteita rakennelleeseen kärkeen Tommi Mäentausta, Anssi Lammila ja Antti Hartikainen. Mäentausta meni kentälle viidesti kuudella yrittämällä, Lammila purki ykköstilannetta 7/7 ja Hartikainen kakkostilannetta 8/8.

— Saimme tehtyä hyvin tilanteita, mutta kotiutus ei ollut varmastikaan parasta mahdollista. Tarvittava määrä juoksuja sieltä kuitenkin tuli, Iivarinen mainitsi.

Iivarinen oli tehnyt kokoonpanoon muutoksia. Toni Laakso pelasi jokerina ja Roope Koskelainen oli komennettu kolmosvahdiksi.

— Laaksolla on sen verran vaivaa, että menimme nyt tällaisella systeemillä. Katsotaan hänen tilannettaan päivä kerrallaan. Luulen, että hän palaa heti ulos, kun siltä tuntuu ja se on järkevää, Iivarinen ilmoitti.

Kolmostilanteet 24—10

Kopla voitti ottelun kolmostilanteet ylivoimaisesti 24—10. Tämä tiesi sitä, että vieraiden ulkokenttä oli karussa testissä vuoropari toisensa jälkeen.

— Tiedossa oli, että meille tulee takatilanteen puolustamista. Sitä saimme todellakin harjoitella, Pattijoen pelinjohtaja Jussi Haapakoski tuumi.

— Anssi Lammila ja Antti Hartikainen löivät kyllä hienosti pomppua ruutuun, Haapakoski myönsi.

Haapakoskea närästi avausjakson menettäminen.

— Olimme ensimmäisellä jaksolla hyvin pelissä mukana. Harmittaa, kun annettiin kaksi räpylästä ja kolmosella tuli kiinniottovirhe. Sitten kuuma pelaaja Sasu Toikka lyömään ja kahden virheen jälkeen tahtoo juoksu tulla.

— Toisella jaksolla Kouvola löi hyvin. Kaikki taisivat olla ottamattomia lyöntejä. Kunnia vastustajalle, mutta meillä oli paljon hyvää.

Raahelaisjoukkue hävisi lauantaina Hyvinkäällä varsin kesyn esityksen päätteeksi. Kouvolassa joukkueen ilme oli toista luokkaa.

— Paljon positiivista. Yksi iso juttu oli se, että meillä on ollut ongelmana tunne. Nyt sitä oli.

Timo Kallio (7/10) pomputti kolmosena vahvasti. Jokeri Juuso Keski-Koukkari iski kuudesta tilanteestaan kolme juoksua, joten myös hän voi olla iltaansa tyytyväinen.

— Kaksi ensimmäistä peliäni olivat huonoja. Tämä oli selkeä tasonnosto, Keski-Koukkari totesi.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset