Nokkapokkaa Sportin ja KooKoon matsissa — Tuokkola: ”Mielestäni tuomarit eivät onnistuneet”

Osku Pienimäki

Vaasan Sportin ja KooKoon välisessä liigaottelussa nähtiin nokkapokkaa ja torikokouksia. Sami Mutanen ja Mikko Virtanen selvittelevät asioita vaasalaispelaajien kanssa.

Kouvolan KooKoo ei yltänyt lähellekään parastaan liigaottelussa Vaasan Sportia vastaan. Sport oli paremmassa iskussa lähes koko ottelun ajan ja siksi sen 4—1 (0—1,1—0, 3—0) voitto ei ollut yllätys.

— Viikonloppu pyörähti käyntiin tällä tavalla, mutta perjantai ei ollut ihan tavallinen. Pelissä oli tilanteita ja tapahtumia. Emme me olleet huonoja, mutta Sport pelasi paremmin. Yhdeksän kakkosta on järkyttävä summa, viittasi KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola KooKoon jäähymäärään.

On vaikea löytää syytä, miksi jo ensimmäisessä erässä pelaajat kävivät turhan kuumina. Pieniä muksimisia oli tuon tuosta, eivätkä tuomareina toimineet Mikko Kaukokari ja Jari-Pekka Pajula saaneet pelaajien tunteita kuriin.

— Mielestäni tuomarit eivät onnistuneet, oli Tuokkolan neutraali kommentti.

Kun tuomareista ei ollut pelaajien rauhoittajiksi, tilanne riistäytyi käsistä toisen erätauon alkaessa. Erä päättyi yleiseen hulinaan, jossa kummankaan joukkueen pelaajat eivät jääneet toista huonommiksi. Tilanteen aloittaja Sportin maalivahti Mika Järvinen oli ainut, joka tuomittiin: henkilökohtainen kymmenen minuuttia.

Järvistä lienee harmittanut Malte Strömwallin jäähyyn johtanut huitominen, mikä tosin näyttikin tyhmältä. Strömwall huitaisi viime kauden joukkuetoveriaan Jyri Niemeä ilkeän näköisesti polvitaipeeseen.

Strömwallista tehtiin lopulta syntipukki kaikkeen, sillä hänen neljännen kakkosensa aikana Sport teki ratkaisevan kolmannen maalin. Tuomaripari saa kyllä miettiä pitkään tekemisiään, sillä Strömwall sai neljännen kakkosensa, kun Sportin Jesse Paukku väisti taklausta ja kaatui.

Oli miten oli, joukkueet kohtaavat uudelleen jo tänään lauantaina ja toiveissa olisi, että tunteet olisivat hieman paremmassa kontrollissa.

— Harmittaa, että yleisöä oli noin vähän, sillä peli oli hieno, päätti Tuokkola.