Hirmuvireiselle Kouvottarille jo kuudes peräkkäinen voitto naisten Korisliigassa — Kotijoukkue ei antanut sarjassa kolmantena olleelle EBT:lle mitään mahdollisuuksia Mansikka-aholla

Lumikki Haaja

Kouvottarien 16 pistettä upottanut Maria Koskinen kurvaa korin tekoon ohi EBT:n Kamilah Jacksonin.
Kouvottarien 16 pistettä upottanut Maria Koskinen kurvaa korin tekoon ohi EBT:n Kamilah Jacksonin.

Kouvottarien jäätävä vire naisten Korisliigassa jatkuu. Kouvolalaisjoukkue otti lauantaina Mansikka-ahon urheiluhallissa jo kuudennen peräkkäisen voittonsa kaatamalla sarjassa kolmantena olleen Espoo Basket Teamin näytöstyyliin lukemin 84—54 (36—24).

Kouvottaret ohitti voittonsa ansiosta nimenomaan EBT:n ja kiilasi kolmanneksi. Kouvolalaiset kukistivat espoolaiset jo kolmannen kerran kuluvan kauden aikana, joten tasapisteissä Kouvottaret ajaa edelle. Runkosarjaa on pelaamatta nyt kuusi kierrosta.

Kotijoukkue oli vieraiden kanssa ongelmissa vain reilut kaksi minuuttia. Sen jälkeen Kouvottaret otti pelin haltuunsa ja juoksi EBT:ltä lopullisesti karkuun kolmannella neljänneksellä.

— Olemme pystyneet viime peleissä nostamaan tempoa. Olemme tajunneet sen, että korin tekeminen on helpompaa, kun sä juokset ja laitat sen helpon lay upin sisään, Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen sanoi.

— Emme ole sarjan fyysisin tai isoimpia joukkueita. Meidän on siis tehtävä jotain sellaista, missä olemme omasta mielestämme hyviä. Silloin meidän pitää juosta, Hartonen lisäsi.

Paintista pisteitä

Kouvottaret oli eilen espoolaisia edellä varsinkin fyysisyydessä. EBT:n päävalmentaja Niko Hellman manasi omiensa pehmeyttä.

— Se näkyy Points in the Paint -kategoriassa. Annoimme heidän viimeistellä korin läheltä 65,9 prosentin tarkkuudella. Se oli meidän fyysisyyden taso puolustuksessa.

Kotijoukkue murjoi läheltä peräti 54 pistettä vieraiden 20:ta vastaan.

— Meillä oli yhdeksän korintekoyritystä enemmän kuin vastustaja, mutta häviämme 30 pisteellä. Se on aika harvinainen yhdistelmä, Hellman lueskeli tilastopaperista.

— Saimme paintista yhden heiton enemmän, mutta panimme niistä 17 kappaletta vähemmän sisään 23 prosentilla. Se taas kertoo enemmän vastustajan fyysisyydestä suhteessa meidän fyysisyyteen näissä kamppailutilanteissa.

Joukkueen eteen

Kouvottarien pelaajista Camille Zimmerman (20/10) ja Claire Lamunu (16/11) tekivät kovaa jälkeä maalialueella. Tammikuun pelaajana palkittu Taeler Deer (17/3) viimeisteli pisteensä hyvällä 67 prosentin tarkkuudella.

Kotijoukkueen onnistujiin on helppo nostaa myös terrierimäinen Maria Koskinen (16/5). Ikiliikkuja ajoi röyhkeästi sisään, josta hän viimeisteli pinnoja erinomaisesti. Kaisa Lind (9/3) käytti vapaat paikkansa tehokkaasti.

— Meidän joukkueessa arvostetaan myös niitä pelaajia, jotka tekevät pyyteettömästi joukkueen eteen työtä siellä lattian rajassa. Ilman, että he tekevät koreja, Hartonen sanoi.

EBT:n pirtein pelaaja oli Lotta Vesiluoma (15/3). Vahvistuksista Kamilah Jackson (13/13) kieputti itsensä monesti kelpo tekopaikkaan, mutta viimeistely ontui pahemman kerran.

— Tietyllä tavalla tykkään tuosta opetuksesta isossa kuvassa. Meillä on varmasti enemmän taitoa kuin vastustajalla, mutta heillä oli huomattavasti enemmän sydäntä, EBT:n koutsi Niko Hellman tiivisti.