FC Haka järjesti maalinäytöksen Saviniemessä — MyPa ei saanut vieraistaan minkäänlaista otetta

Kari Huusari

Tomi Räikkönen tuli vaihdosta kentälle, kun peliaikaa oli jäljellä puolisen tuntia. Räikkönen ei arastellut kovia tilanteita, jonka myös Hakan Antto Hilska sai huomata.
Tomi Räikkönen tuli vaihdosta kentälle, kun peliaikaa oli jäljellä puolisen tuntia. Räikkönen ei arastellut kovia tilanteita, jonka myös Hakan Antto Hilska sai huomata.

Tähän alkaa jo tottua — vaikkei ehkä pitäisi. Mutta niinhän siinä käy, kun vastakkain ovat liigaan suuntaava joukkue ja toisella puolella porukka, joka taitaa olla valmis Kakkoseen.

Nämä kommentit kuultiin perjantai-iltana Saviniemen jalkapallostadionin laidalla. Tunnelmat olivat jälleen kerran murheelliset. MyPa kohtasi Ykkösen ottelussa sarjakärki FC Hakan ja otti puolentoista tunnin näytöksessä takkiinsa 0—4 (0—2).

Paikalle saapunut lähes 900-henkinen yleisö ehti muutaman minuutin ajan ihmetellä, miten vahvasti MyPa aloitti pelin. Ihastelu tyssäsi kuitenkin lyhyeen, kun Hakan Jonni Thusberg tekaisi joukkueelleen avausmaalin vieraiden ensimmäisestä hyökkäyksestä. Thusbergin vetokin oli ensimmäinen Hakalle kirjattu laukaus.

Elias Ahteen viimeistelemässä 0—2-osumassa ei ehkä ollut samanlaista dramatiikkaa kuin avauksessa. Peliaikaa oli tässä vaiheessa takana melkein puoli tuntia, ja vaikka Haka olikin päässyt tukevasti niskan päälle, MyPan yrityksissä oli vielä kohtalaisesti särmää.

Hyvää henkeä lisäsi omalta osaltaan Maksim Gussev. joka tuli vaihtopenkiltä kentälle heti toisen jakson alussa. Pirteästi pelannut Gussev teki perjantaina debyyttinsä MyPan paidassa.

Ei onnistumisia

Mutta ei mitään niin hyvää, ettei jotain pahaakin. Napakkaan tahtiin kulmapotkuja tienannut Haka nitisti punapaitojen voitonhaaveet lopullisesti Ville-Valtteri Starckin lataamalla maalilla, joka sattumoisin syntyi Hakan yhdeksännestä kulmasta. Tämänkin kulmapotkun antoi Anton Popovitch.

Valkeakoskelaisten kolmas maali oli viimeinen niitti MyPan yrityksille

Ahkerasti koko pelin ajan kotijoukkueen päätyä kiusannut Salomo Ojala vetäisi 84. minuutilla vieraille vielä neljännen osuman, mutta se tuntui enää pelkältä muodollisuudelta.

Ensimmäinen puoliaika oli hyvä, tuumaili MyPan päävalmentaja Jukka Karjalainen.

— Haka teki kaksi maalia, mutta säästyimme kolmannelta. Toisella puoliajalla me lähdimme rohkeasti hakemaan sitä ensimmäistä maalia, että saataisiin jonkinlainen kiri aikaiseksi.

Toivottua onnistumista ei MyPalle suotu.

— Mitä pitemmälle peli eteni, sitä enemmän taso alkoi laskea. Kun Haka teki kolmannen maalinsa, pelattiin vain peli loppuun.

Loistavan kauden pelanneen Hakan päävalmentaja Teemu Tainio onnitteli joukkuettaan.

— Ensimmäinen jakso oli meiltä huomattavasti parempi. MyPa tukki keskustaa, joten me pelasimme suoraviivaisemmin kuin yleensä.

Tainio ei kainostellut puhuessaan Hakan tavoitteista.

— Kolmea pistettä me tulimme hakemaan. Kyllähän tässä pitää tyytyväinen olla.

Luetuimmat

Kommentoidut