Lauletaanko MyPalle jo Nälkämaan laulu? – Anttoni Huttunen myöntää, että tasapeleillä ei enää sarjapaikkaa säilytetä

MyPa on lauantaina pakkovoiton edessä vieraspelissä AC Kajaania vastaan.

Lumikki Haaja

Anttoni Huttunen (vasemmalla) pelaa MyPassa jo kolmatta kauttaan. 18-vuotiaan keskikenttäpelaajan sopimus kattaa vielä ensi kauden.
Anttoni Huttunen (vasemmalla) pelaa MyPassa jo kolmatta kauttaan. 18-vuotiaan keskikenttäpelaajan sopimus kattaa vielä ensi kauden.

Toisen polven jalkapalloilija Anttoni Huttunen ei ole heittänyt uskoaan MyPan Ykkösen sarjapaikan säilyttämisen suhteen.

– Vain voitot tosin enää kelpaavat, sillä tasapelipisteillä ei takaa-ajoa enää käynnistetä, miettii 18-vuotias keskikenttäpelaaja.

MyPa lähtee varjelemaan viimeistä oljenkorttaan lauantaina Kainuun maakuntakeskukseen Kajaaniin. Kylmä fakta on se, että jos lauantaina AC Kajaanin kotivoiton kunniaksi lauletaan Nälkämaan laulua, alkavat MyPan pelit Ykkösessä olla tältä erää pelattu.

– Todella tärkeä peli se on, mutta meillä on vielä täydet mahdollisuudet sarjapaikan säilyttämiseen, vakavoituu Huttunen.

Putoamisviivan yläpuolella taiteileva AC Kajaani on juuri se joukkue jota MyPa tällä hetkellä ajaa kiivaiten takaa. Ero tosin on venynyt jo kahdeksaan sarjapisteeseen.

Asetelman tekee kouvolalaisten kannalta vaikeammaksi vielä se, että Kajaanin (15 pistettä) ja MyPan (6) välissä on 12 pinnaan kerännyt Gnistan.

MyPalla on kaudesta pelaamatta seitsemän ottelua, mutta jos AC Kajaani voittaa ja pääsee 12 pisteen karkuun, alkaa peli olla kutakuinkin selvä.

"Tappiot eivät ole syöneet yhteishenkeä"

Tappiot on pystytty pyyhkimään mielestä ja peleihin on päästy aina puhtaalta pöydältä. — Anttoni Huttunen

MyPa on voittanut vain yhden 15 ottelusta ja pelannut kolme kertaa tasan. Tasapeleistäkin on jäänyt paha maku, sillä kaikissa vastustaja on tullut aivan pelin loppuhetkillä tasoihin.

– Huonoa tuuriakin on ollut, mutta toki meidän olisi pitänyt pelata loppuminuutit viisaammin ja huolellisemmin, myöntää Huttunen.

Viime kaudella MyPa taisteli kauden loppukierroksilla itselleen sarjapaikan. Tappioputket eivät ole Huttusen mielestä tälläkään kaudella syöneet joukkueen yhteishenkeä.

– Vaikka joukkue uusiutui aika rankasti, niin olemme mielestäni hitsautuneet kauden aikana hyvin yhteen. Tappiot on pystytty pyyhkimään mielestä ja peleihin on päästy aina puhtaalta pöydältä.

Jalkapallon ehdoilla

Huttunen oli selän rasitusmurtuman takia sivussa koko viime kauden lopun, mutta ehti treenata itsensä pelikuntoon tälle kaudelle.

– Olen pelannut hyökkäävän keskikenttäpelaajan roolissa ja kakkoskärkenä. Ne roolit sopivat minulle hyvin. Tehoja olisin kaivannut toki enemmän, miettii yhden maalin viimeistellyt ja kolme maalisyöttöä antanut Huttunen.

Huttusen sopimus MyPan kanssa kattaa vielä ensi kauden.

– Tavoite on ammattilaisuus vähintään kotimaan liigassa. Opiskelua en ole miettinyt, koska nyt aion mennä jalkapallon ehdoilla, sanoo Kumu JT:n kasvatti.