Anjalan Liitto vei maakuntaviestin — Moninkertainen viestimestari Kouvolan Hiihtoseura ei saanut joukkuetta kokoon

KHS on miesten viestin hallitseva Suomen mestari, mutta monesta ikäluokasta koostuvaan maakuntaviestiin ei ole helppoa koota joukkuetta.

Kari Huusari

Anjalan Liiton ykkösjoukkueen Santtu Nyman (vasemmalla) lähetti maakuntaviestin ankkuriosuudelle Arttu Nymanin. Voitto oli tässä vaiheessa jo sinetöity anjalalaisille.

Anjalan Liitto nappasi sunnuntaina viidentoista vuoden tauon jälkeen Kymenlaakson maakuntaviestin herruuden. Jo 70. kerran järjestetystä viestistä muodostui eteläisen Kouvolan ja eteläisen Kymenlaakson välinen kamppailu, sillä Anjalan Liiton kolmesta joukkueesta ottivat mittaa ainoastaan Vehkalahden Veikot ja Kymin Koskenpojat.

Liiton ykkösjoukkueen jälkeen hopeasijalle ylsi Liitto kakkonen perässään Veikot ja Koskenpojat.

Viimevuotinen mestari, viimeiset kymmenen vuotta lähes suvereenisti maakuntaviestiä hallinnut Kouvolan Hiihtoseura jäi tällä kertaa pois Anjalan urheilukentän lähtöviivalta.

— Joukkuetta ei yksinkertaisesti saatu kokoon, toteavat KHS:n puheenjohtaja Mikko Innanen ja hiihtovalmentaja Markus Liekari.

"Olisi sääli, jos tällaisen historian omaava kisa hiipuisi"

Viestillä on pitkät perinteet, joiden toivotaan jatkuvan myös tulevina vuosina.

— Olisi sääli, jos tällaisen historian omaava kisa hiipuisi, sanoo Anjalan Liiton hiihtojaoston puheenjohtaja Anssi Mallat.

Kari Huusari

 Oona Sydänmaa hiihti voittajajoukkueen kuudennen osuuden.  — Sää tuntui kylmemmältä kuin ensin arvelin, kuvaili Sydänmaa, joka lisäsi äskettäin myös ampumahiihdon omaan lajivalikoimaansa.

Mallat uskoo, että nuorenkin polven hiihtäjillä on vahva seurahenki.

— Meidän seurassamme toimitaan sellaisella periaatteella, että niillä hiihtäjillä mennään, jotka ovat käytettävissä. Ketään ei ole tarvinnut erikseen houkutella.

Anjalan Liiton menestys veti seuran aktiivien suut hymyyn.

— Voitto on toki ollut monesti lähellä. Huonoa tuuriakin on ollut välillä matkassa, Mallat muistelee.

Suomen mestarit eivät saaneet joukkuetta kokoon

Hiihdon Scandinavia Cup vei osan kymenlaaksolaisista Vuokattiin, jossa Kouvolan Hiihtoseuraa edustivat muiden muassa Lauri Lepistö ja Sara Niittyviita. Toiset taas viettivät loppiaisviikonloppua hiihtosuunnistuksen katsastuksissa Ylitorniolla.

— Seuran tavoitehakuisia nuoria on hankala saada maakuntaviestiin. Mutta onhan se huono juttu, ettei meiltä ollut sitä ensimmäistäkään porukkaa, harmittelee Mikko Innanen.

KHS on miesten viestin hallitseva Suomen mestari. Innanen kuitenkin muistuttaa, ettei monesta ikäluokasta koostuvaan maakuntaviestiin ole helppoa koota joukkuetta. Viestin raameihin mahtuva väki on niin sanotusti kortilla.

— Toisaalta pitää kyllä myöntää, ettei helppoa olisi sekään, jos mukaan tarvittaisiin vaikka kuusi yleisen sarjan hiihtäjää. Ei tarvitse tulla kovin useita poissaoloja tai päällekkäisyyksiä, kun homma kusahtaa.

Nuorisoviestiin osallistui yhdeksän joukkuetta

Kari Huusari

Vehkalahden Veikot vei kaikki kolme mitalisijaa nyt viidennen kerran järjestetyssä nuorisoviestissä. Palkintoja jakoivat Anjalan Liiton Jarmo Söyring ja Anssi Mallat (takana).

Seuroissa tiedetään yksilölajien ongelmat laajan lajikirjon puristuksessa.

— Harrastajia ja kuntohiihtäjiä sentään riittää, Innanen huomauttaa.

Anssi Mallat on samaa mieltä. Anjalan tykkilumilatu on alkutalven aikana houkutellut väkeä aina Lahtea ja pääkaupunkiseutua myöten.

— Olosuhteet on saatu huippukuntoon, ja se näkyy ladun vilkkaana käyttönä.

Ilonpilkahdukseksi Mallat listaa nyt viidennen kerran järjestetyn nuorisoviestin, johon osallistui peräti yhdeksän joukkuetta.

— Valkealan Kajo oli nuorisoviestissä piristävä yllätys. Kajolla on kokemusta kansallisten kisojen järjestämisestä, ja nyt heidät saatiin mukaan tähänkin hiihtoperheeseen.