Kouvottaret jäi telineisiin ja murhaavasti upottanut Peli-Karhut kiitti naisten Korisliigan kärkikamppailussa — Päävalmentaja Mika Hartonen: ”Pelasimme huonosti ja he hyvin”

Raimo Eerola

Peli-Karhujen Zykira Lewis ajaa korille, mutta Kouvottarien Elli Salovaara liimautuu kylkeen.
Peli-Karhujen Zykira Lewis ajaa korille, mutta Kouvottarien Elli Salovaara liimautuu kylkeen.

Kouvottaret jäi täysin jyrän alle sunnuntaina naisten Korisliigan kärkikamppailussa Kotkassa. Kotijoukkue Peli-Karhut karkasi vierailtaan toisella neljänneksellä, jolla se naulasi 35 pistettä.

PeKa aiheutti Kouvottarille kauden ensimmäisen tappion lopulta murskalukemin 107—55 (58—35).

— Pelasimme huonosti ja he hyvin. Meidän tekeminen ei riittänyt. Paljon oli kyse siitä, että hävisimme yksi vastaan yksi -tilanteet, Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen kommentoi.

— Peli-Karhuillahan on huikea ryhmä kasassa. Jos katsoo aloitusviisikkoa, niin se on ihan huikea tässä sarjassa. Heidän aloitusviisikko pelasi todella hyvin. Jos antoi yhtään tilaa, niin sitten omissa kolisi.

Hallitseva mestari latasi ensimmäiseen varttiin kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään jäätävällä 80 prosentin tarkkuudella. Vastaavasti Kouvottaret roiski yhdeksän ensimmäistä kolkkiaan rautoihin.

— Koripallo tärkein osa-alue on heittäminen ja kun sattui tälläinen heittopäivä kuten meille nyt ja kaverille ei, on tulos tuo. Tottakai onnistuttiin myös puolustuspelissä, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä tuuletti.

PeKa veti toisella kympillä neljän minuutin pätkän 19—1 ja karkasi 51—26-johtoon. Tämän jälkeen ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

— Alussa puolustimme huonosti ja Peli-Karhut käytti tilaisuutensa hyväkseen. Ehkä tämä oli hyvä herätys. Nyt tiedämme mihin pitää harjoituksissa keskittyä, että olemme loppukaudesta vahvempia, Kouvottarien Camille Zimmerman sanoi.

PeKa vei levypallot

Kouvottarista Camille Zimmerman (16/6), Maria Koskinen (12/2) ja Elli Salovaara (7/1) pelasivat tasollaan. Sen sijaan Ameryst Alston (3/2) ja Claire Lamunu (5/6) jäivät parhaistaan. Kaksikko sai 22 pelitilanneheitostaan vain kolme sisään.

— Huikean hieno peli meiltä. Olimme keskittyneet Alstonin ja Lamunun palloscreenipelaamiseen ja aika hyvin saimme ne pois, PeKan Minna Sten iloitsi.

Sarjan kolmanneksi paras levypallojoukkue oli totaalisen tuuliajolla myös korin läheisyydessä. Peli-Karhut rouhi peräti 53 levypalloa, kun taas Kouvottarilla kirjattiin vain 26 irtopalloa.

— Kaikki on koriksessa mahdollista. Onnittelut Peli-Karhuille, loistava suoritus ja toteutus molemmissa päissä kenttää, Hartonen myönsi.

PeKan aloitusviisikko oli tuimassa iskussa. Elena Melto (22/4) teki kovimmat pisteet. Myös Zykira Lewis (21/6) pääsi yli 20 pojon. Zykera Rice (18/12) tilastoi tupla-tuplan.

— Sanoin pelaajille pelin jälkeen, että pää pystyyn. Olemme tässä sarjassa kuitenkin toisena tällä hetkellä. Jos hävitään yksi peli tällaisilla lukemilla, niin ei siitä mitään kriisiä kannata luoda, Mika Hartonen mainitsi.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset