MyPa niisti arvokkaan pisteen yhdeltä sarjan suurimmista suosikeista — Tappioputkella alkanut kausi on kääntynyt pikkuhiljaa paremmaksi

Moises Garibay

MyPa on raapinut kolmesta viime ottelusta yhteensä viisi sarjapistettä.
MyPa on raapinut kolmesta viime ottelusta yhteensä viisi sarjapistettä.

Sarjanousija MyPa on saanut oikaistua kurssinsa jalkapallon Ykkösessä.

Sunnuntaina MyPa pelasi 0—0-tasapelin Raatin stadionilla AC Oulun vieraana.

Sarjataulukossa kolmantena jatkava AC Oulu on yksi Ykkösen suurimmista ennakkosuosikeista.

Se oli hävinnyt kaksi ottelua peräkkäin ennen MyPan kohtaamista.

Oulu-ottelu oli MyPalle kauden ensimmäinen matsi, jossa se onnistui pitämään oman maalinsa koskemattomana. Maalivahtina pelasi Tomas Turunen.

Ottelun ainoat tilastomerkinnät olivat keltaiset kortit MyPan Rico Ryöpäkselle 17. minuutilla ja AC Oulun Lassi Nurmokselle 80. minuutilla.

MyPa tiesi joutuvansa pallotteluun ihastuneen kotijoukkueen pesukoneeseen, mutta AC Oululla ei ollut tarjota hienopesuohjelmaa väkevämpää pyöritystä.

Työteliäs MyPa tunki oululaisten pesukoneeseen kasan nurmesta vihreitä pelihousuja ja sai lähteä rinta kaarella kotimatkalle.

— Meillä on ollut kolme peliä kahdeksaan päivään ja vastassa ärsytetty suosikki kotikentällään. Tyytyväinen täytyy olla, MyPan päävalmentaja Jukka Karjalainen myhäili.

MyPan tuki ja turva oli hyvä taisteluilme ja ansiokas puolustaminen.

— Tiesimme miten AC Oulu pelaa. Korostin, että meidän täytyy pystyä pitämään palloa ja pyörittää itsekin pitkiä hyökkäyksiä. Emme onnistuneet siinä, koska vastustaja oli niin paljon edellä pallollisessa pelissä, Karjalainen sanoi.

Avausjaksolla näytti siltä, että verkko kahahtaa ennemmin tai myöhemmin MyPa-vahti Turusen selustassa. AC Oulu ei silti päässyt tolppaa lähemmäksi.

— Sen jälkeen vaarallisimmat maalipaikat oli meillä, Karjalainen totesi.

Viime syksyn karsintavastustaja Saviniemeen

Viime keskiviikkona MyPa nousi kotikentällään 1—1-tasapeliin FC KTP:tä vastaan. Myös KTP luetaan sarjan suosikkien joukkoon.

MyPan kausi alkoi murheellisesti neljällä peräkkäisellä tappiolla, mutta nyt kolmesta viime ottelusta on kertynyt yhteensä viisi sarjapistettä.

MyPan seuraava ottelu on ensi sunnuntaina. Tuolloin Saviniemen jalkapallostadionilla vierailee toinen nousijajoukkue, MyPalle viime syksyn karsintaotteluista tuttu Tampereen Pallo-Veikot.

MyPa on taulukossa viimeistä edellisenä eli yhdeksäntenä. TPV on kahdeksantena vain pisteen erolla MyPaan.

Juttua muokattu kello 22.10. Lisätty päävalmentaja Jukka Karjalaisen kommentit.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut