KPL:ssä eletään tilanteen mukaan – Pesäpalloliiton Mikko Huotari: "Meiltä löytyy sellainenkin suunnitelma, että kausi starttaa vasta 1. heinäkuuta"

Harri Liekola

Kouvolan Pallonlyöjien pelinjohtaja Iiro Haimi sanoo, että on turha miettiä lykätäänkö kauden aloitusta vielä uudelleen.
Kouvolan Pallonlyöjien pelinjohtaja Iiro Haimi sanoo, että on turha miettiä lykätäänkö kauden aloitusta vielä uudelleen.

Kouvolan Pallonlyöjien superpesisjoukkueen pelinjohtaja Iiro Haimi myöntää, että epävarmuudessa on haastava elää. Kansallispelimme kilpailukausi pitäisi alkaa KPL:n osalta 2. kesäkuuta, mutta asia on vielä niin sanotusti herran hallussa.

– Tässä on elettävä tilanteen mukaan. Turhaa miettiä lykätäänkö kauden aloitusta uudelleen vai ei, Haimi sanoo.

Suomen Hallitus kertoi maanantaina, että se jatkaa koronavirustilanteen vuoksi tehtyjä rajoitustoimia vielä toukokuun 13:nteen päivään asti. Haimin mukaan ilmoitus ei muuttanut Koplan suunnitelmia.

– Emme ole heittäneet kirvestä kaivoon. Toimenpiteitä on tehty niin, että kausi alkaa kesäkuun alussa. Pysymme siis suunnitelmassamme.

– Pelaajat harjoittelevat omatoimisesti tai pienryhmissä.

KPL:n pelaajista Janne Kivipelto ja Jere Dahlström majailevat vielä Jyväskylässä, mutta Toni Kohonen on muuttamassa näinä päivinä Sotkamosta Kouvolaan.

Kausi pelataan

Suomen Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari vakuuttaa, että tulevana kesänä palloa lyödään väliin kaikesta huolimatta.

Kansallisena lajina meidän on mahdollisuus toimia ketterästi. — Mikko Huotari

– Tavoite on kirkas eli pelaamme 2020, Huotari painottaa.

Huotarin mukaan liiton johtoryhmässä käsiteltiin tiistaiaamuna hallituksen rajoitustoimien jatkamista.

– Tällä hetkellä ei ole tiedossa mitään sellaista, mikä estäisi kauden aloittamisen kesäkuun alussa. Siitä lähdemme, että kausi pelataan siirtyi aloitus myöhemmäksi tai ei.

– Kansallisena lajina meidän on mahdollisuus toimia ketterästi, kun kauden aloittamiselle heilutetaan vihreää lippua, Huotari viittaa lyhyeen varoaikaan.

Pesäpalloliitossa on luonnollisesti varauduttu myös siihen, että korona tekee kiusaa vielä touko-kesäkuun vaihteessa.

– Meiltä löytyy sellainenkin suunnitelma, että kausi starttaa vasta 1. heinäkuuta. Tai myöhemminkin, Huotari heittää.

Suomen Pesäpalloliitto kertoi maanantaina lomauttavansa lähes koko henkilöstönsä 1.4.–17.5. välisenä aikana. Lomautukset ovat sekä osa- että kokoaikaisia.

Tavoitteena on sopeuttaa Pesäpalloliiton toiminta vastaamaan poikkeusolojen vähentynyttä työvoiman tarvetta. Lomautusten kesto on enintään 90 päivää.

Muokattu kello 22.21. Korjattu kuvaajan nimeksi Harri Liekola.