Kouvottaret jatkaa ainoana puhtaan pelin joukkueena — Kouvolassa oli viikonloppuna hyökkäyslevypallofestarit

Avauspuoliskolla heittopelinsä kanssa tuskaillut Kouvottaret kaasutti lopulta karkuun Forssan Alulta.

Tapio Ahlroth

Kouvottaret rohmusi Claire Lamunun (22) johdolla 22 hyökkäyslevypalloa.
Kouvottaret rohmusi Claire Lamunun (22) johdolla 22 hyökkäyslevypalloa.

Naisten Korisliigassa on enää yksi puhtaan pelin joukkue ja se on Kouvottaret Kouvolasta. Samaa titteliä havitellut Forssan Alku piti siitä tiukasti kiinni puolen pelin verran, mutta joutui lopulta nöyrtymään paremmalleen. Kouvottarien voittonumerot kotoisalla ja hyvätunnelmaisella Mansikka-aholla olivat 74—61 (29—36).

Viidennen perättäisen voittonsa kahminut Kouvottaret noudatti kahdesta edellisestä ottelusta tuttua taktiikkaa. Alkumatka menee tarkkaillen ja toisella jaksolla sitten mylly pyörimään ja maisemaan. Päävalmentaja Mika Hartonen ei ollut nytkään ottelun puolivälissä huolissaan, vaikka joukkue oli ollut siihen asti koko ajan takamatkalla.

Meillä ei ollut yhtään yksittäistä tekijää, miksi olimme ongelmissa. — Mika Hartonen

— Meillä ei ollut yhtään yksittäistä tekijää, miksi olimme ongelmissa. Olimme tehneet oikeita asioita ja saaneet avoimia heittopaikkoja, pallot eivät vain menneet sisään. Pidimme pelaajat rauhallisina ja luotimme työnteon tuottavan tulosta.

Forssa otti alussa tukevan keulan

Heitot eivät toden totta uponneet, esimerkiksi kolmosten saldo oli avausjaksolla 4/18. Lievän hätäilyn ja puolustusvirheiden siivittämänä Forssa otti heti alkuun tukevan keulan ja piti sen taukoon asti.

Kouvottaret sinnitteli kuitenkin mukana muun muassa Elli Salovaaran voimin, joka toi virtaa vaihtopenkiltä ja latasi heti kentälle päästyään kolmosen sisään ja kakkosen perään.

Ameryst Alston otti kolmannessa erässä joukkueen harteilleen ja latoi nopeassa tahdissa kuusi pistettä. Kotijoukkue siirtyi johtoon, kun Alku seilasi tauon jälkeen neljä minuuttia pisteittä.

Taru Tuukkasen kanssa vahvasti painineen Henriikka Vähäuskin kolmonen ja muutama kova levypallo sytyttivät lopullisesti Kouvottaret.

Levypallot, jotka menivät kotijoukkueelle 54—42, olivat perjantain miesten ottelun tapaan yksi pelin avaintekijä. Kouvottaret rohmusi Claire Lamunun johdolla kerrassaan 22 hyökkäyslevypalloa. Vaisusta heittoprosentista (31,6) huolimatta isosta heittomäärästä (76) meni riittävästi pesään.

Lamunu oli levypallokuningatar

Kotimainen kaarti otti Kouvottarissa hyvin roolia. Salovaara kokosi seitsemän pistettä ja kolme kolmosta säkittänyt Maria Koskinen 11. Ne olivat tärkeitä osumia, kun Camille Zimmermanilla oli vaisumpi ilta heitoissa, levypalloja hän repi totutusti eli 12.

Illan levypallokuningatar oli Lamunu, joka poimi irtopallon 20 kertaa. Alston heitti tarkasti kaikilta etäisyyksiltä ja saldosi 26 pistettä.

Kaiken koripallokentillä kokenut 41-vuotias Tuukkanen ei ole liikkeissään kentän elastisin, mutta vääntää kulmikkailla otteillaan pisteitä ja jakelee tarkkoja syöttöjä parkistaan hyökkäyskorilla. 18 pistettä ja 13 levypalloa olivat Alun korkeimmat lukemat.

Vain yhdellä ulkomaalaispelaajalla operoiva maajoukkuepelaajilla vahvistunut Alku ei ole päävalmentaja Risto-Matti Rouskun mukaan vielä tikissään.

— Pelaajat hakevat vielä rooliaan ja viisi vastaan viisi pelissä on tekemistä. Tauon jälkeen jäi jotenkin käsijarru päälle emmekä juosseet täysillä. Levypalloissa pitää olla kovempi ja ottaa tiukemmin kontaktia.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset