Kouvot löi täpärästi sarjajumbon, eikä saanut mitään ilmaiseksi — Päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Meidän uhkakuva realisoitui aivan törkeällä tavalla”

Moises Garibay

Thomas Gipson III teki vahvan paluun Mansikka-aholle. Taustalla kovan matsin vetänyt Ura Basketin Jesse Perry.
Thomas Gipson III teki vahvan paluun Mansikka-aholle. Taustalla kovan matsin vetänyt Ura Basketin Jesse Perry.

Kouvot sai painaa täyden iltavuoron Korisliigan jumbojoukkuetta Kaarinan Ura Basketia vastaan keskiviikkona Mansikka-ahon urheiluhallissa. Kotijoukkueen voitto varmistui vasta seitsemän sekuntia ennen summeria, kun Jeremy Morgan (15/4) naulasi molemmat vapaaheittonsa pussiin.

Kouvot oli ottelussa suurissa vaikeuksissa vieraiden Jesse Perryn (36/9) kanssa. Ennen Kouvot-matsia alle 12 pisteen keskiarvolla pelannut Perry viimeisteli läheltä ja kaukaa hurjat pojot. Myös 210-senttisen Mikael Sandbergin (17/3) heittopeli tuotti tuskaa kouvolalaisille.

— Molemmat joukkueet tiesivät varmasti ne uhkakuvat, joita tämän ottelun yhteydessä leijui. Meidän uhkakuva realisoitui aivan törkeällä tavalla, Lehtonen viittasi kaarinalaisten viitospaikan pelaajiin kaukopommeihin.

Perry veti ennen taukoa kolme kolkkia tupaan, Sandberg yhden vähemmän.

— Emme lähteneet kuitenkaan muuttamaan pelisuunnitelmaa, koska tässä pelataan vähän isommista asioista kuin yksittäisestä pelistä.

Lehtonen antoi tunnustusta pirteän vierailijan peliesityksestä.

— Ensimmäinen ajatus oli se, että sarjan viimeisenä oleva joukkue on noin hyvä. Se vaan kertoo tästä sarjasta.

Kouvot erottuu

Päävalmentaja Jyri Lehtosen mukaan kouvolalaisjoukkue erottuu tällä hetkellä Korisliigan kärkijoukkueista Thomas Gipson III:n ja Brian Asburyn ansiosta.

— Jos olisimme jatkaneet kautta tällä samalla systeemillä, niin emme olisi päässeet pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon. Ainoa vaihtoehto oli, että olemme vähän erilaisia kuin muut joukkueet.

— Meidän iso juttu tulee olemaan tämä kaksi isoa amerikkalaista pelaajaa kentällä samaan aikaan. Meillä on heittää tällainen jokerikortti kentälle ja testata vastustajan nelospaikan pelaajien puolustusta, Lehtonen selvitti.

Kouvojen viides amerikkalaispelaaja Elbert Matthews jatkaa ainakin toistaiseksi joukkueessa.

— Matthewsin agentille on sanottu, että jos pelaajalle löytyy joku hyvä paikka, emme ole siirron esteenä, Lehtonen sanoi.

Ura Basketin päävalmentaja Kristian Palotie myönsi kotijoukkueen paremmuuden.

— Kouvot ansaitsi lopussa voittonsa. Ratkaisevilla hetkillä he olivat meitä parempia.

— Annoimme Kouvojen tehdä korin läheisyydestä 60 pistettä. Se oli iso ongelma. Sen lisäksi annoimme etenkin avauspuoliskolla tyhmiä pisteitä kaarelta.

Palotien mukaan myös levypallopelaamiseen jäi petrattavaa.

— Kouvot vei 13 hyökkäyslevypalloa meidän 24 puolustuslevypalloa vastaan. Tämä on ollut meillä haasteena läpi koko kauden, Palotie mainitsi.

Luetuimmat

Kommentoidut