Paikallisderby avasi jalkapallokauden Saviniemessä – MyPa näytti kuka on isäntä Kouvolassa

Kevyesti kentällä tanssiva Nathael Ishii oli kentän tähti ja mukana viidessä MyPan seitsemästä maalista.

Lumikki Haaja

MyPa-hyökkääjä Nathael Ishii viimeisteli kaksi maalia ja oli sen lisäksi mukana rakentamassa kolmea MyPa-osumaa.
MyPa-hyökkääjä Nathael Ishii viimeisteli kaksi maalia ja oli sen lisäksi mukana rakentamassa kolmea MyPa-osumaa.

MyPan ja KSP Susien paikallisderby käynnisti vihdoin jalkapallokauden koronakevään jäljiltä myös Kouvolassa. Voimasuhteiltaan ja tasoltaan epätasaisessa harjoitusottelussa heinäkuun alussa käynnistyvään Ykköseen valmistautuva MyPa näytti Kolmosen pelit jo viikon kuluttua aloittavalle Susille kuka on isäntä Saviniemessä ja pommitti tulostaululle tasoerosta kertovat tylyt 7–2 (4–1) -lukemat.

– Letkeä pallonliikuttelu ja peli-ilo oli avausjaksolla hyvää. Pääsimme harjoittelemaan hyökkäyspelaamista ja se oli napakkaa. Paras anti oli se, että saatiin pelituntumaa, mietti MyPan päävalmentaja Ilkka Mäkelä pelin jälkeen.

Saviniemen kunkku oli MyPan Nathael Ishii. Kahden passin suomalais-japanilainen 21-vuotias hyökkääjä tanssahteli kevyesti Susien puolustuksen seassa ja oli alati vaarallinen saadessaan pallon. Ishii viimeisteli kaksi maalia ja oli mukana rakentamassa ainakin kolmea MyPa-osumaa.

Myös keskikenttäpelaaja Samuel Lindeman viimeisteli kaksi maalia Susien verkkoon. Yhden maalin iltaa juhlivat Jari Hassel, HIFK-laina Nikolas Saira ja Nuutti Laaksonen.

Letkeä pallonliikuttelu ja peli-ilo oli avausjaksolla hyvää. — Ilkka Mäkelä

"Tästä halutaan parantaa"

Susien maalissa Ville Iiskola teki kovan urakan ja torjui vähintäänkin saman verran varmoja MyPa-paikkoja kuin mitä päästi selkänsä taakse.

Susien molemmista maaleista vastasi kukapa muukaan kuin kokenut kärki Niko Nakari.

– Toivomus on, että Kolmosen peleissä vastustaja ei liikuta palloa yhtä nopeasti kuin MyPa. Suurin osa joukkueesta ei ole pelannut tällaisia pelejä missä on näin vähän aikaa pallon kanssa. Mutta ajoittain pysyimme MyPan vauhdissa mukana ja saimme rakennettua hyökkäyksiäkin. Varmasti kaikille jäi kuitenkin sellainen fiilis, että tästä halutaan parantaa, totesi Susien päävalmentaja Juha Teuronen.

Kouvolan derbynä etukäteen mainostettuun otteluun oli tarjolla 400 pääsylippua, mutta Saviniemen katsomossa ei lopulta ollut kuin vajaat kolme sataa innokasta paikallisjalkapallon kannattajaa.