Tasolleen haluava Kouvojen liigamiehistö saa vieraakseen ärsytetyn sarjakärjen — Päävalmentaja Tuomas Oja: ”Nyt vastassa on kovin mahdollinen haaste”

Lumikki Haaja

Kouvojen Derrick Barden Jr on ollut joukkueensa kolmanneksi paras korintekijä 19 pisteen keskiarvolla. Amerikkalainen on osunut kolmen pisteen kaaren takaa erinomaisella 50 prosentin tarkkuudella.
Kouvojen Derrick Barden Jr on ollut joukkueensa kolmanneksi paras korintekijä 19 pisteen keskiarvolla. Amerikkalainen on osunut kolmen pisteen kaaren takaa erinomaisella 50 prosentin tarkkuudella.

Kouvojen korisliigamiehistön peli takkusi viime perjantaina BC Nokiaa vastaan. Kouvolalaisjoukkueella oli vaikeuksia sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä, eikä alkukierrosten iloisesta ilmeestä ollut tietoakaan.

Kuudella voitolla ja neljällä tappiolla sarjan aloittanut Kouvot iskee keskiviikkona liigakärki Salon Vilppaan kimppuun.

— Oman tekemisen laadun pitäminen hyvällä tasolla molemmissa päissä kenttää läpi koko pelin on aivan avainasemassa, Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja painottaa.

— Muutamassa edellisessä pelissä emme ole päässeet omalle tasollemme etenkään puolustuspäässä. Nyt vastassa on kovin mahdollinen haaste.

Kouvot ja Vilpas kohtasivat syyskuun lopulla Salossa, jossa isäntäjoukkue vei vieraitaan 95—77. Salo rankaisi Kouvoja nopeista hyökkäyksistä 28 pisteen edestä. Menetyksistä Vilpas juoksi 25 pojoa.

— Meidän pitää pysyä pelisuunnitelmassa henkisesti ja toteutuksen puolesta koko matsin ajan, Oja ennakoi Vilpas-ottelua Nokia-tappion jälkeen.

Vilppaalle nenään

Salon Vilpas kärsi viime kierroksella yllättävän tappion Kaarinan Ura Basketille (87—92). Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen vaatii omiltaan ryhdistaytymistä.

— Tavoitteena on tasonnosto lauantaista molemmissa päissä kenttää. Kouvot on pelannut hienon alkukauden, joten haastetta riittää, Tuomien sanoo.

Tuomisen mukaan Ura-matsissa Vilppaan tekeminen oli näennäistä.

— Vaikka me johdettiin lähes koko peli, tekeminen oli puolittaista ja vähän sinne päin. Meiltä huono suoritus, ei oltu teräviä eikä toteutettu kovin hyvin.

Vilpas lähti Ura-peliin ilman Aatu Kivimäkeä ja perjantaina irtisanottua Reggie Dillardia. Kivimäen pelaaminen Kouvolassakin on epävarmaa.

Vilpas pestasi Dillarin tilalle 197-senttisen amerikkalaisen laitahyökkääjän Chris Flemmingsin, jota ei kuitenkaan Mansikka-ahon parketilla nähdä. Kyproksella ja Kreikassa pelanneen Flemmingsin debyytti tapahtunee Lahdessa marraskuun 24. päivä.

Sen sijaan Vilpas saattaa juoksuttaa kentälle Samu Kaaresvirran luotsaamassa Perniön Urheilijoiden 1. divisioona B.ssä pelaavan PeU Basketin vahvistuksen Trenton Thompsonin. Hän pelaa Vilppaassa rinnakkaislisenssillä.

Thompson on tehtaillut divari B:ssä 26,7 pistettä ja 8,3 levypalloa matsia kohden.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset