Kouvottarille naisten NBA:ssa esiintynyt kovan luokan pelintekijä — Ameryst Alston on tehnyt vakuuttavaa jälkeä Espanjan pääsarjassa

Päävalmentaja Mika Hartonen: ”Ameryst Alston herätti heti kiinnostuksen, kun ensimmäisen kerran katsoimme hänen pelejään.”

Jussi Lopperi

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen haarukoi pelaajamarkkinoilta kovan luokan pelintekijän. Ameryst Alstonilla on kokemusta muun muassa naisten NBA-liigasta ja Espanjan pääsarjasta.
Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen haarukoi pelaajamarkkinoilta kovan luokan pelintekijän. Ameryst Alstonilla on kokemusta muun muassa naisten NBA-liigasta ja Espanjan pääsarjasta.

Pelintekijä Ameryst Alston on Kouvottarien tulevan kauden kolmas ulkomaalaisvahvistus. Alston on pelannut ammattilaisena aiemmin Espanjan ja Israelin pääsarjoissa sekä kolmen ottelun verran naisten NBA:ssa (WNBA).

Alstonin lisäksi Kouvottarien ulkomaalaistriossa pelaavat kaudella 2019-2020 viime kaudelta tutut Claire Lamunu ja Camille Zimmerman.

175-senttinen Alston oli viimeisenä kolmena vuotena yliopistojoukkueensa Ohio State Buckeyesin kantavia voimia ja täyden neljän kauden keskiarvot olivat vakuuttavat 16.2/4.0/3.4/1.2r.

Parhaalla kaudellaan Alston nakutti tehot 20.2/5.0/3.7/1.2r. Neljän kauden aikana otteluja kertyi yhteensä 120, joissa hän veti kolmen pisteen muun muassa kolmesti All Big Ten -konferenssin ykkösviisikkoon.

Kolme matsia WNBA:ssa

Ameryst Alston on myös päässyt maistamaan monen pelaajan unelmaa, pelaamista legendaarisessa NBA:ssa. Yliopiston jälkeen Alston draftattiin WNBA:han toisella kierroksella (24) ja vyöllä on toistaiseksi kolme ottelua New York Libertyn paidassa kahden kauden ajalta (2016 ja 2017).

Pääosan ammattilaisurastaan Ameryst Alston on pelannut Espanjan pääsarjassa (LFB). Kaudella 2016—2017 Alston edusti Nissan Al-Qazeres Extremaduraa tehoin 16.1/3.1/2.6/1.2 (3p 37%) ja 2017—2018 Lointek Gernika Bizkaiaa tehoilla 13.3/3.0/2.2/1.1r (3p 40%).

Jälkimmäisellä kaudella joukkueensa pelasi Espanjan sarjan lisäksi myös Eurocupia.

Viime kauden Alston aloitti Israelin ylimmällä sarjatasolla (D1) Maccabissa. Neljässä ottelussa syntyivät hyvät tehot 14.3/4.8/3.3, mutta kausi jatkui tutussa sarjassa Espanjassa. Zamorassa otteluja kertyi lopulta vain kahdeksan lisää ja peliminuutit olivat aiempaa pienemmät (6.6/3.0/1.8/1.0r).

— Ameryst Alston herätti heti kiinnostuksen, kun ensimmäisen kerran katsoimme hänen pelejään. Sopimukseen päästiin lopulta pitkän prosessin jälkeen. Hänellä on kokemusta Euroopan kovista sarjoista huikean yliopistouran jälkeen, Kouvojen päävalmentaja Mika Hartonen sanoi.

— Haimme pointiksi monipuolista pelaajaa, joka pystyy myös puolustamaan eri kokoisia pelaajia. Ameryst on vahva hyökkäyspään pelaaja, joka pystyy luomaan itse heittonsa, mutta tärkeää on, että hän pystyy luomaan paikkoja muille pelaajillemme. Uskomme, että hän täydentää hyvin joukkuettamme.

Kouvottarien pelaajasopimukset naisten korisliigaan kaudelle 2019—2020: Kaisa Lind, Roosa Frimodig, Maria Koskinen, Henriikka Vähäuski, Claire Lamunu (UG), Camille Zimmerman (USA), Yasmine Blomfelt, Jemina Airaksinen ja Ameryst Alston (USA).

Luetuimmat