IL: Todellinen yllätysnimi Olli Salo tyrkyllä KooKoon uudeksi päävalmentajaksi

Myös HIFK:n Jarno Pikkarainen on yhdistetty huhuissa KooKoohon.

AOP

KooKoo-luotsiksi tyrkyllä oleva Olli Salo valmentaa tällä hetkellä Saksan kakkosliigassa pelaavan Löwen Frankfurtia.
KooKoo-luotsiksi tyrkyllä oleva Olli Salo valmentaa tällä hetkellä Saksan kakkosliigassa pelaavan Löwen Frankfurtia.

Todellinen yllätyskortti on nousemassa valmentajapakasta KooKoon seuraavaksi päävalmentajaksi. Iltalehden tietojen mukaan tämän kauden jälkeen Sumulaakson todennäköisesti jättävän päävalmentaja Jussi Ahokkaan vahvimmaksi korvaajaehdokkaaksi on tyrkyllä Olli Salo.

Salo valmentaa tällä hetkellä Saksan kakkosliigassa pelaavan Löwen Frankfurtia. Sisäpiiristä tihkuneiden tietojen mukaan Salo ja KooKoo ovat neuvotelleet päävalmentajasopimuksesta varsin tiiviisti jo pidemmän aikaa.

Huhujen mukaan myös HIFK:n nykyinen päävalmentaja Jarno Pikkarainen on yhdistetty KooKoohon, mutta kaksikosta Salo on lähempänä sopimusta. Hämeen Sanomat uutisoi jo viikolla, että Pikkarainen ei jatka HIFK:n peräsimessä.

Viime viikolla Satakunnan Kansa uutisoi että Rauman Lukon jättävä Pekka Virta olisi ensi kaudella KooKoon uusi päävalmentaja. Kouvolan Sanomat ampui kuitenkin Virta-uutisankan alas jo tuoreeltaan.

Tuntematon nimi

Olli Salo valmentaa tällä hetkellä Saksan kakkosliigassa pelaavan Löwen Frankfurtia.

37-vuotias Salo on suurelle kiekkoyleisölle varsin tuntematon nimi. Hän toimi Liigassa HPK:n päävalmentajana loppukauden 2015–16 ajan, kun Pasi Arvonen sai Kerhosta potkut.

Salo on kerryttänyt kokemusta lähinnä juniori- ja apuvalmentajana. Ilveksessä hän toimi Karri Kiven apuvalmentajana kaudella 2016–20.

Ahokkaalle Salo on kuitenkin tuttu mies, sillä hän oli voittamassa nuorten maailmanmestaruutta nykyisen KooKoo-luotsin kanssa, niin ikään apuvalmentajana.

Myös Ahokas oli suurelle yleisölle yllätysnimi tullessaan Kouvolaan. Vahvaa työtä KooKoon peräsimessä tehnyttä espoolaista viedään huhuissa jo kovaa vauhtia ensi kaudeksi Turun Palloseuran päävalmentajaksi.

KooKoo ja Ahokas ovat puolestaan seuraavan kerran tulessa lauantaina, kun Sumulaaksoon saapuu vieraaksi Lahden Pelicans.