Mansikka-aholta kuului uumoiltuja uutisia: Joonas Frimodig nousee Kouvottarien päävalmentajaksi, uudeksi apuvalmentajaksi löytyi Suomi-koriksen legenda seuran sisältä

Katja Juurikko

Joonas Frimodig palaa Kouvottarien päävalmentajaksi.
Joonas Frimodig palaa Kouvottarien päävalmentajaksi.

Kouvojen oma kasvatti Joonas Frimodig, 26, on naisten Korisliigassa pelaavan Kouvottarien uusi päävalmentaja.

Kouvolalaisseura teki entisen apuvalmentajan kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen.

Apuvalmentajaksi ryhtyy Kouvojen junioripäällikkö, yksi Suomi-koriksen legendoista Reetta Piipari, 40. Piiparin sopimus on yksivuotinen.

Joonas Frimodig on ollut koko ajan kouvolalaisen naiskoripalloilun aitiopaikalla. Hän on ollut päävalmentajana nostamassa Kouvottaria kakkosdivisioonasta pääsarjaan.

Kaksi viime kautta Frimodig toimi apuvalmentajana Korisliigassa, kun puikoissa oli koko Kouvottarien tähänastisen liiga-ajan päävalmentajana toiminut Mika Hartonen.

Frimodig on suorittanut huippukoripallovalmentajatutkinnon (HKVT) kahta lähijaksoa lukuun ottamatta. Tutkinto ja sarjakausi keskeytettiin koronaviruksen takia.

Frimodig sanoo ottavansa tarjotun haasteen vastaan nöyrin mielin.

– Odottavat tunnelmat uuden kauden alkuun. Mennyt kausi jätti sopivasti hampaankoloon, kun ei päästy mittaamaan pudotuspeleissä lopullista tasoa ja sijoitusta, Frimodig sanoo Kouvojen tiedotteessa.

Frimodig suunnittelee aloittavansa joukkueen kesäharjoitukset kesäkuun alussa. Harjoitusryhmään kuuluvat Kouvojen U19-joukkueen tytöt.

– Tavoitteena on saada rinkiin riittävästi kotimaisia pelaajia, jotta voisimme pelata leveällä rotaatiolla intensiivistä koripalloa koko kentällä. Lähiaikoina julkaistaan toivottavasti pelaajasopimuksia. Muutaman pelaajan kanssa odotetaan kesän kouluvalintojen tuloksia.

Katja Juurikko

Joonas Frimodig (vasemmalla) ja Mika Hartonen toimivat kaksi viime kautta Kouvottarien valmennuskaksikkona.
Joonas Frimodig (vasemmalla) ja Mika Hartonen toimivat kaksi viime kautta Kouvottarien valmennuskaksikkona.

Pelaajana liiganousussa

Uusi apuvalmentaja Reetta Piipari aloitti työt Kouvojen junioripäällikkönä vuosi sitten.

Pelaajana hän oli nostamassa Kouvottaria ykkösdivarista liigaan. Sen jälkeen hän pelasi liigaa vielä Espoo Unitedissa ja Tapiolan Hongassa, ennen kuin lopetti pelaajauransa keväällä 2018.

Yhden SM-kullan, viisi SM-hopeaa ja 2 cup-voittoa saavuttanut Piipari on pelannut Espanjan liigassa ja Yhdysvalloissa yliopistosarjaa. Meriittilistalla on 327 korisliigaottelua ja 112 maaottelua.

Suomessa ja Yhdysvalloissa juniorivalmentajana toiminut Piipari ei ole aiemmin valmentanut aikuisten joukkueessa. Piiparille Frimodig on tuttu mies yhteiseltä divarikaudelta.

Piipari jatkaa valmennustöiden ohella päätyössään Kouvojen junioripäällikkönä.

– Joonaksen kanssa löytyi keskusteluissa yhteinen sävel aika nopeasti. Hienoa, että pystyn tämän ohella jatkamaan nykyistä työtäni.

Katja Juurikko

Apuvalmentajana Joonas Frimodig opasti menneellä kaudella Kouvottarien aikalisällä Claire Lamunuta puolustuspelin syövereihin.
Apuvalmentajana Joonas Frimodig opasti menneellä kaudella Kouvottarien aikalisällä Claire Lamunuta puolustuspelin syövereihin.

"Suomen tasolla kiinnostava kaksikko"

Kouvojen puheenjohtaja Sami Laaksonen kuvailee uutta valmennuskaksikkoa Suomen tasolla erittäin kiinnostavaksi.

– Joonas on motivoitunut moderni valmentaja, joka on osoittanut laajan osaamisensa jo menneillä kausilla. Tähän yhdistetään nyt Reetan upean pelaajauran tuoma näkemys.

Laaksonen korostaa, että Kouvoille on perinteisen pelaajakehityksen rinnalla tärkeää, että seurassa on tavoitteellinen valmentajapolku.

Katja Juurikko

Reetta Piipari jatkaa valmennuspestin ohella päätyötään Kouvojen junioripäällikkönä.
Reetta Piipari jatkaa valmennuspestin ohella päätyötään Kouvojen junioripäällikkönä.

Hartonen pettyi

Kouvolan Sanomat uutisoi viime viikolla, että Mika Hartonen ei jatka Kouvottarien päävalmentajana viidennelle kaudelleen.

– Halusin olla mukana valmennustiimissä. Olen kannattanut tiimityötä koko neljän vuoden ajan. Päätökset rooleista ja työnkuvista oli kuitenkin tehty ensin ja itse en kokenut, että omaa työtäni olisi arvostettu ja että olisin päässyt käyttämään omia vahvuuksiani tulevaisuudessa Kouvottarissa, Hartonen sanoi.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset