Joker Photo järjesti melkoisen paukun Kouvolan ravi-illassa — Valmentaja Emmi Liski: ”Kotona se toimii kuin ihmisen mieli, mutta valjaissa se on vähän vempula”

Satu Pitkänen

Brazen Leonore ja Tapio Perttunen saivat maalisuoralla kannustuksia koko raviradan uuden tarjoiluterassin leveydeltä.
Brazen Leonore ja Tapio Perttunen saivat maalisuoralla kannustuksia koko raviradan uuden tarjoiluterassin leveydeltä.

Kouvolan torstainen Toto4-rivi lähti käyntiin Tamburiinin tahtiin. Ruunan edellinen voitto oli yli kahden vuoden takaa Loviisasta. Tällä kertaa Ari Moilanen pääsi Tamburiinilla voltista hyvin matkaan, ja haki keulapaikan.

Pahimpien vastustajien laukkailtua ja juoksunkulun suosittua johtavaa oli Tamburiinin voitto lopulta helppo. Nelosrivin arvo nousi heti yli 18 euroon.

Lämminveristen tammasarjassa Piia Sjöblomin silmäterä Brazen Leonore sai tällä kertaa rattailleen Tapio Perttusen. Neljä kertaa kilpailleen nelivuotiaan ainoan voiton oli ajanut omistaja itse Lappeessa vajaa kuukausi sitten.

Perttusen valintaa rattaille Sjöblom perusteli sillä, että hän oli ajanut voitot jo tamman emällä sekä emänemällä. Taktiikka oli onnistunut, sillä Perttunen luovi Brazen Leonoren hyvälle juoksupaikalle toiseen pariin ulos. Loppusuoralla kiri kantoi voittoon.

— Talvella se oli vielä huonoravinen. Nyt mukaan valmennukseen on tullut myös uittaminen, Sjöblom kertoi.

Brazen Leonore ravasi uuden volttiennätyksensä 17,3. Lappeessa se juoksi auton takaa 16,3, ja Piia Sjöblomin mukaan sille jäi vielä kaikki voimat tallelle.

Yli 45 000 euroa

Kolmannessa neloskohteessa koettiin jymypaukku, kun Joker Photo ja Mikko Valtonen kirivät voittajiksi hurjalla kertoimella 57,59. Suosikki Bean Coktail ajautui kuolemanpaikalle eikä rauhoittunut matkalla lainkaan, ja väsyi pahoin lopussa.

— Tämä on normaalisti aika tarkka juoksusta. Kotona se toimii kuin ihmisen mieli, mutta valjaissa se on vähän vempula, valmentaja Emmi Liski kertoi suojatistaan.

Liski oli Joker Photon hoitajana neljä vuotta, mutta on sittemmin ostanut siitä puolet ja ryhtynyt itse valmentajaksi.

Ennen viimeistä kohdetta T4-arvo oli jo yli 2 400 euroa. Viimeiseksi ajettiin ohjastajahyvitys-lähtö, jossa korkeintaan kaksi ravilähtöä voittaneet ohjastajat saivat 20 metrin hyvityksen.

Voittajaksi povattiin kovakuntoista Quattro Pointia, joka sai rattailleen ponilähdöistä valtavan kokemuksen keränneen Pinja Iltasen. Pitkään näyttikin lupaavalta. Iltanen malttoi ajaa rauhallisesti tahtia kiristäen, ja oli jo ylivoimaisessa johdossa. Vauhti kuitenkin hiipui loppusuoralla.

Sisärataa pitkin pujotellut Fountain Dynamite Iikka Nurmosen luotsaamana otti uransa toisen voiton lähdön kahdeksanneksi eniten pelattuna. Sen voitto tarkoitti sitä, että Toto4-rivejä löytyi vain yksi, ja se toi pelaajalleen peräti 45 646,90 euroa.

Yhden iloisen nelospelin pelaajan lisäksi joku riemuitsi Joker Photon ja Fountain Dynamiten tuomasta päivän duo-osumasta, jonka kerroin oli 5 509,50.

Myös Tapio Perttunen suuntasi tyytyväisenä kohti Orimattilaa, sillä Brazen Leonoren lisäksi hän kävi voittajaesittelyssä myös Sirpsakalla ja Wutanilla.

Luetuimmat