Päivän peli: Kouvolan Pallonlyöjät ollut sopivan ahtaalla puhtaissa kolmen pisteen voitoissaan — Kopla on kimmertänyt kaikissa otteluissa jommallakummalla jaksolla tappioasemasta voittoon

Viikonloppuna Etelä-Suomen kiertueella oleva raahelainen Pattijoen Urheilijat haastaa Koplan.

Katja Juurikko

Sotkamon Jymystä KPL:ään siirtynyt Antti Hartikainen on esittänyt alkukaudesta perusvarmaa peliä sekä sisällä että ulkona.
Sotkamon Jymystä KPL:ään siirtynyt Antti Hartikainen on esittänyt alkukaudesta perusvarmaa peliä sekä sisällä että ulkona.

Superpesiksen sarjakausi on vasta alkutekijöissään, joten sarjataulukkoa on turha tiirailla kovin tarkalla silmällä.

Silti on vähemmän yllättävää havaita, että kärkikolmikon muodostavat juuri ne joukkueet, jotka sinne on ennustettukin: Kouvola, Vimpeli ja Joensuu.

Vääristymää taulukkoon aiheuttaa ottelumäärän vaihtelu.

Kouvolan Pallonlyöjille päivän ottelu on kauden neljäs.

Vierasjoukkueen raahelaisen PattU:n kausi alkoi viikko sitten hyisissä olosuhteissa kotitappiolla Sotkamon Jymyä vastaan numeroin 0—1 (2—2, 1—11).

PattU on parhaillaan Etelä-Suomen kiertueellaan. Lauantaina se kohtasi Hyvinkäällä Tahkon.

Kun kolmen ottelun jälkeen ynnätään kärkenä ja takana edetyt pesävälit, Matti Saukolla ja Sasu Toikalla on niitä KPL:stä eniten: 41.

Kotiotteluissa alussa virhesuma

KPL on kukistanut Imatran Pallo-Veikot, Tahkon ja viimeisimpänä Alajärven Ankkurit.

Kouvolalaismiehistö on poiminut otteluista täydet yhdeksän sarjapistettä, mikä kertoo hyvää joukkueen rutiinitasosta heti alkukaudesta.

Jos jaksotasapelejä alkaisi kertyä liikaa, se kävisi kalliiksi KPL:lle, jolle on tärkeää saavuttaa runkosarjassa hyvät asetelmat pudotuspeleihin.

KPL on joutunut puhtaissa kolmen pisteen voitoissaan sopivan ahtaalle. Kopla on nimittäin kimmertänyt kaikissa otteluissa jommallakummalla jaksolla tappioasemasta voittoon.

Molemmissa kotiotteluissa KPL on aloittanut hitaasti. Avausjakson sisäpeli on ollut tukkoista ykköspalojen ja merkkivirheiden takia.

Tällaisia tölliköitä, joiksi Matti Iivarinen ja Janne Kivipelto virheitä kutsuvat, tulee silkasta huolimattomuudesta.

On pelkästään hyvä, että tälle kaudelle muutoksia niin sisä- kuin ulkopeliinsä tehnyt KPL ei saa mitään liian helpolla.

Joukkueen, jonka on tarkoitus olla parhaassa iskussa elo–syyskuussa, pitääkin ottaa matkan varrella toisinaan oppia kantapään kautta.

Katja Juurikko

Etenijäjokeri Matti Saukko on syöksynyt KPL:lle kolmessa ottelussa yhteensä viisi juoksua.

Seuraa heitä

Matti Saukko on yksi KPL:n neljästä etenijäjokerista.

Kuudetta kauttaan kouvolalaisjoukkueessa pelaavan Saukon, 28, kentällemenoprosentti nollatilanteessa on huikea 90.

Kun kolmen ottelun jälkeen ynnätään kärkenä ja takana edetyt pesävälit, Saukolla ja Sasu Toikalla on niitä KPL:stä eniten: 41.

Tommi Mäentausta on loistanut neljä kautta peräkkäin KPL:n parhaana etenijänä.

Kahtena viime kautena Mäentausta on sijoittunut koko sarjan etenijätilastossa toiseksi.

Alajärvi-ottelussa Mäentausta joutui kahdesti tuhlaamaan yhden kentällemenolyönnin kopinnostoon, kun vastustaja oli taktisella pudotuksella asettanut Kivipellon ja Valtteri Luoman tulpiksi etupesille.

AOP/Juha Tamminen

Viime vuoden parhaaksi lukkariksi valittu Janne Kivipelto on edelleen KPL:n ulkopelin kapellimestari. Kolmatta kauttaan KPL:ssä pelaava Kivipelto solmi maaliskuussa kouvolalaisseuran kanssa jatkosopimuksen syksyyn 2021.

PattU:n Kaakkois-Suomen kasvattien Topi Kososen (Lappeenranta) ja Miikka Matikan (Imatra) edesottamukset kiinnostavat aina Kouvolassa.

Pääsarjatasolla Tahkoa, IPV:tä ja Jyväskylän Kiriä edustanut Matikka pelasi A-poikien Superpesistä KPL:ssä kaudella 2004.

Kososella on meneillään PattU:ssa kunnioitettavasti jo 16. peräkkäinen kausi.

KPL—PattU, Superpesistä tänään sunnuntaina kello 17 Kouvolan pesäpallostadionilla.

Luetuimmat