Hallitseva mestari Vimpelin Veto aiheutti KPL:lle kauden ensimmäisen kotitappion — ”Pomminvarmasti Kouvola tullaan näkemään finaalissa”

Moises Garibay

KPL ja kotipesään syöksyvä Konsta Hyötyläinen joutuivat pettymään kärkikamppailussa.

Kouvolan Pallonlyöjien kauden ensimmäinen kotitappio tuli 15:nnessä mittelössä Kouvolan pesäpallostadionilla.

Kolmatta peräkkäistä Suomen mestaruuttaan tavoitteleva Vimpelin Veto pystyi kotijoukkuetta ehjempään esitykseen Superpesiksen ylemmässä jatkosarjassa ja voitti supervuorossa 1—2 (3—4, 7—6, 0—1).

KPL ja Veto ovat tasapisteissä sarjan kärjessä. Ottelun vähemmän pelannut KPL pysyy edellä, koska sillä on kolmen pisteen voittoja enemmän kuin Vedolla.

Viisi juoksua lyönyt Perttu Ruuska kruunasi iltansa kotiuttamalla superissa tyylipuhtaalla välilyönnillä Mikko Kanalan, joka porhalsi neljällä tuodullaan taas lähemmäs etenijäkuninkuutta.

Ruuskalla, 17, on mahdollisuus voittaa lyöjäkuninkuus kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana.

— Enemmän tässä mietitään Suomen mestaruutta kuin lyöjäkuninkuutta, kuudetta kertaa tällä kaudella lukkarina pelannut Ruuska sanoi.

Moises Garibay

Juha Korhonen löi avausjaksolla kaikki KPL:n juoksut ja avasi hanat myös toisella jaksolla.

Levoton avausjakso ja heikko supervuoro

Lähes 3 000 katsojalle pelattu ottelu nousi yleisöystävällisyydessään hienoksi tapahtumaksi.

Sen sijaan KPL:lle ei ole mitään hienoa siinä, että joukkue on nyt hävinnyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella kaksi ottelua peräkkäin. Lisäksi pelin kuva on muuttunut hetkittäin sekavaksi sekä sisällä että ulkona.

— Ensimmäinen jakso oli ulkona levotonta peliä, ja sieltä tuli apuja vastustajalle. Eikä sisäpelikään ollut jouhevaa, vaikka muutaman juoksun alkuun teimmekin, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen tukisti omiaan avausjaksosta.

Iivarista ketutti myös saamaton tasoittava vuoro superissa.

— Emme pystyneet tekemään siinä mitään. Vastustajalla on ripaus enemmän kokemusta tiukoista vääntämisistä, Iivarinen huomautti.

Vastustajalla on ripaus enemmän kokemusta tiukoista vääntämisistä. — Matti Iivarinen

Ulkopelissä pahoja virheitä

KPL:lle sattui avausjakson kolmanteen vuoroon kiinniottovirheiden suma, joka jatkui toisen jakson alussa. KPL menetti hallussaan olleen avausjakson räpylävirheiden seurauksena, ja toivo vaikutti kuopatulta, kun Veto karkasi tauon jälkeen 0—5-johtoon.

Anssi Lammilan läpilyönti ajolähdössä tyhjensi pajatson, ja yhtäkkiä KPL johti 6—5. Pallo painui kolmosluukusta Arttu Ruuskan ja Mikko Kanalan reviiriltä valopylvään taakse puskaan.

— Syötön aikana tuli mieleen sinne yrittää. Kerran kesässä taitaa tuollainen mennä, Lammila naurahti.

Lammila loukkasi jalkaansa etenijänä avausjaksolla, mutta sinnitteli ottelun loppuun saakka teippauksen avulla. Jalkavamma vaikutti kuitenkin sen verran, että Lammila siirrettiin tauolla seiskaksi lyöntinumerolta kaksi.

— Tutkitaan tilannetta. Säikähdin ehkä enemmän kuin mitä vamma sitten onkaan. Avausjakson tappiosta jäi paska maku. Tuntui, että me vain odottelimme sitä, että Vimpeli vyöryy päälle, yhdeksän kärkilyöntiä sadan prosentin teholla takonut Lammila puuskahti.

Juha Korhonen löi avausjaksolla kaikki KPL:n juoksut ja avasi hanat myös toisella jaksolla. Juho Hacklinin suoritukset olivat tasaisen varmoja sekä vaihtajana että kopparina.

"KPL pelannut tasaisimman kauden"

Vedon kokoonpanosta puuttuivat vammojen takia lukkari Janne Heimonen, ykkösvahti Olli Heikkala ja jokerikotiuttaja Janne Mäkelä. Etenijäjokeri Jere Saukko siirtyi jalkavaivaisena sivuun jo avausjaksolla.

Pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki uhkui tyytyväisyyttä, kun KPL:n kotitili oli töhritty.

— Lähtökohtiin nähden olen äärettömän tyytyväinen. Käytimme ulkopelissä palon paikat paremmin kuin viimeksi Kouvolassa.

Kivimäki osoitti myös taitojaan mediapelissä hehkuttamalla estoitta KPL:n esityksiä.

— Olen ihaillut Kouvolan pelaamista koko kauden. Se on pelannut kaikista joukkueista tasaisimman kauden. Suoritusvarmuus on pistänyt silmään. Pomminvarmasti Kouvola tullaan näkemään finaalissa.

Luetuimmat