KooKoo hävisi taas jatkoajalla — Tappioputki venyi nyt kuuden ottelun mittaiseksi

Ilves haki kaksi pistettä Sumulaaksosta Juhani Tammisen jatkoaikamaalilla.

Johannes Wiehn

Loukkaantumisen jälkeen kaukaloon palannut  Anrei Hakulinen (keskellä) viimeisteli KooKoolle illan ainokaisen.
Loukkaantumisen jälkeen kaukaloon palannut Anrei Hakulinen (keskellä) viimeisteli KooKoolle illan ainokaisen.

Kun voittamisesta tulee vaikeaa, niin se on todella vaikeaa.

Voitot karttavat edelleenkin Kouvolan KooKoota, joka kärsi keskiviikkoiltana Sumulaaksossa toisen peräkkäisen jatkoaikatappion. Nyt tappioita on KooKoolla putkessa kuusi.

Ottelun erikoisuus oli se, että vaikka joukkueet jäähyilivät urakalla kahdessa ensimmäisessä erässä, ei yhtään maalia tehty ylivoimalla.

KooKoolla oli kaikki avaimet voittoon keskiviikkoiltanakin, mutta neljännen peräkkäisen voiton ottanut Ilves vei kaksi pinnaa Tampereelle Juhani Tammisen yliaikamaalilla 1—2 (1—1, 0—0, 0—0, 0—1).

Ottelun erikoisuus oli se, että vaikka joukkueet jäähyilivät urakalla kahdessa ensimmäisessä erässä (KooKoo 6 x 2 min. ja Ilves 4 x 2 min.), ei yhtään maalia tehty ylivoimalla.

KooKoon sankari oli tappiosta huolimatta vasta seitsemännen pelinsä kotijoukkueen maalilla aloittanut Oskari Salminen. 19-vuotias Titaanit-kasvatti pysäytti ottelussa 28 kiekkoa.

KooKoon tilanne sarjan pohjilla ei muuttunut suuntaan eikä toiseen. Se on edelleenkin sijalla 14.

Viikko jatkuu KooKoon kohdalla kahdella pelillä. Se kohtaa perjantaina vieraissa JYPin ja lauantaina kotikaukalossa Liigaa dominoivan Oulun Kärpät.

Ilves jäähyili avauserässä

Ilves otti ensimmäisellä kympillä peräti kolme kaksiminuuttista. KooKoo ei kuitenkaan onnistunut edes 5—3-ylivoimalla, mutta pääsi mainiosti peliin kiinni.

Heti kakkosten jälkeen KooKoo sai pitkän myllyn Ilveksen päätyyn. Martin Berger toimitti viivasta kiekon maalille ja se pomppi Anrei Hakulisesta maaliin. Hakulisen kauden 15. osumaan sai toisen syöttöpisteen Kasperi Ojantakanen.

Ilves tarrasi peliin kiinni tiukemmin erän loppua koti ja Teemu Lepaus tasoitti numerot 1—1:een puoli minuuttia ennen summeria.

Vahvasti paitsiolta haiskahtanutta maalia tarkasteltiin ensin videolta tuomarien toimesta. Tämän jälkeen KooKoo vielä haastoi tilanteen, mutta lopulta tasoitusmaali hyväksyttiin.

KooKoolla viisi kakkosta

Toisen erän alussa Konsta Jaakola ja Martin Berger ottivat peräkkäiset kaksiminuuttiset ja Ilves pääsi yrittämään yli puolitoista minuuttia 5—3-ylivoimalla. Ilveksen esitys kahden miehen ylivoimallakin oli surkea.

KooKoo teki kakkoserästä väkisin vaikean itselleen ja otti heti Jaakolan ja Bergerin jäähyjen perään rangaistuksen kun laskupää petti ja kuusi pelaajaa rynni yhtaikaa kaukaloon. Ilveksen yv-tehot pysyivät edelleenkin nollissa.

Kotijoukkue jäähyili, eikä paljon hyökännyt kakkoserässä. Yhtäkkiä Miikka Pitkäselle aukeni kuitenkin paikka ja kiekko kolisi tolpassa. Jatkotilanteesta Pitkänen hankki KooKoolle jo erän neljännen kakkosen.

Ilveksen ruuti oli edelleenkin kuivaa ja Oskari Salminen piti torjunnoillaan KooKoon mukana alivoimallakin. Myös vastakkaisessa päädyssä Lukas Dostal torjui hyvin.

Tauolle mentiin tasatilanteessa 1—1, vaikka Toni Suuronen huitoi kotijoukkueelle jo toisen erän viidennen kakkosen.

Kolmas erä oli tasaista kamppailua ja paikkoja avautui kummallekin. Paras sauma oli Ilveksen Joose Antosella, joka pääsi kokeilemaan 2—0-hyökkäyksen päätteeksi mutta laukoi kiekon tyhjän maalin ohi.

Katso ottelun maalikooste tästä:

Luetuimmat