Keisar hallitsi raviratsastusta — ”Nyt voidaan alkaa suunnitella Lahden kuninkuusraveja ja montén SM-finaalia”

Satu Pitkänen

Hupu-tallin Markku Pisto riemuitsi Keisarin voitosta monten SM-karsinnassa. Finaali käydään kesällä Lahden kuninkuusraveissa.
Hupu-tallin Markku Pisto riemuitsi Keisarin voitosta monten SM-karsinnassa. Finaali käydään kesällä Lahden kuninkuusraveissa.

Kun Keisar Jenni Koskela selässään kiri ulkorataa kohti maalia ja voittoa montén SM-karsinnassa, kuului Kouvolan raviradan reunalta huima hihkuminen.

Hevosen valmentaja, omistaja ja kasvattaja Markku Pisto siellä riemuitsi hevosensa ensimmäisestä voitosta sitten viime kesäkuun.

— Jenni soitti minulle, ja ehdotti, että kokeiltaisiin hevosella montéa. Sillä oli nyt satula selässään viidettä kertaa. Nyt voidaan alkaa suunnitella Lahden kuninkuusraveja ja montén SM-finaalia, Pisto hehkutti.

15-vuotias Keisar kilpailee nyt viimeistä kauttaan. Se on 12 vuoden kilpauransa aikana kerännyt 133 000 euron voittosumman, ja ennätyksen 21,0 aly. Vuolenkoskelainen Pisto muistaakin aina mainita, että Keisar on Iitin nopein suomenhevonen. Keisarin voittajakerroin oli yli 30.

Je T’Aime Zon paras

Illan suurin suosikki Vanjali sortui jälleen kahdesti laukalle ja sijoittui neljänneksi. Lähtö uusittiin kahteen kertaan. Alun perin täydessä 16 hevosen lähdössä hyväksytyn suorituksen teki poisjääntien ja hylkäysten myötä hyväksytyn suorituksen vain viisi hevosta.

Toto4-rivin aloitti viime vuoden Kymenlaakso-ajoon osallistumisoikeuden maksaneet lämminveriset. Suosikin nimi oli Werner Ors, ja se oli luottamuksen arvoinen. Hannu Torvinen kiihdytti hevosella keulaan kakkosradalta, ja piti paikkansa loppuun asti, vaikka hurjasti ulkoa kirinyt Hudson Web ehtikin lähelle.

Myös Astrodomen voitto oli nelospelissä yllätys. Harvemmin Kouvolassa kilpaa ajava legenda Pekka Korpi ajoi tammalähdössä kuolemanpaikalla, ja nakersi johtaneen Wonder Womanin vastarinnan viimeisessä kaarteessa.

Rivin päätti kotiradan Je T’Aime Zon. Se lankesi laukalle heti maaliviivan jälkeen, mutta pysyi itse kilpailun ajan oikeassa askellajissa. Juha Utalan ohjastaman ja Jani Punkkisen valmentaman tamman voiton myötä T4-arvoksi saatiin 2 389 euroa.

Next Direction sai kutsun

Torstain ravit olivat viimeiset Kouvolassa ennen kesän huippukohtaa Kymi GP:tä. Tauon aikana kaviouraa kohennetaan, ja hevosten hankinta kilpailuun käy kuumana.

Jo torstaina radan toiminnanjohtajalla Arto Hytösellä oli kertoa nimiä, joille kutsu kilpailuun on jo käynyt. Suomalaisista hevosista mukaan on pyydetty Finlandia-ajon kakkosta Next Directionia, Seinäjoki Racen voittajaa Atupemiä, sekä nelivuotissensaatiota Graceful Swampia.

Ranskassa kutsua on esitetty maailman parhaaksikin ravuriksi sanotulle Bold Eaglelle sekä viime vuoden voittajalle Aubrion du Gersille. Viisi viikkoa ennen kilpailua ei varmoja vastauksia vielä ole saatu yhdenkään hevosen taustajoukoilta.