”Alkusäikähdyksen jälkeen tuntuu hyvältä” – MyPan päävalmentajan Ilkka Mäkelän mielestä joukkueilla on nyt tarpeeksi aikaa valmistautua kesäkuun lopulla alkavaan Ykköseen

Ykkösessä pelataan tällä kaudella kaksinkertainen sarja eli yhteensä 22 kierrosta. Pelit pyritään saamaan päätökseen lokakuun loppuun mennessä.

Katja Juurikko

MyPa aloitti ohjatun pienryhmäharjoittelun Saviniemessä perjantaina. Kesäkuun alussa päästään treenaamaan koko joukkueen leveydellä.
MyPa aloitti ohjatun pienryhmäharjoittelun Saviniemessä perjantaina. Kesäkuun alussa päästään treenaamaan koko joukkueen leveydellä.

Palloliitto tiedotti perjantaina, että jalkapallon Ykkönen käynnistyy kesäkuun lopulla. Koronaviruksen takia reilusti myöhästyvän kauden on määrä alkaa 27. kesäkuuta.

Ykköseen valmistautuvan kouvolalaisen MyPan päävalmentaja Ilkka Mäkelä pitää ratkaisua ja ajankohtaa hyvänä.

– Ratkaisu on varsin hyvä verrattuna muihin vaihtoehtoihin mitä ehdotettiin, toteaa Mäkelä.

MyPan edustusjoukkue aloitti ohjatun pienryhmäharjoittelu perjantaina. Kesäkuun alussa päästään joukkueharjoitteluun.

– Sarjan alkua suunniteltiin ensin kesäkuun 13. päivälle ja se olisi tullut aivan liian äkkiä. Joten alkusäikähdyksen jälkeen tuntuu nyt ihan hyvältä. Pääasia, että sarjan aloituspäivämäärä on saatu päätettyä ja tiedetään harjoittelujakson pituus, sekä harjoittelun tavoite.

Ykkösessä pelataan tällä kaudella kaksinkertainen sarja eli yhteensä 22 kierrosta. Pelit pyritään saamaan päätökseen lokakuun loppuun mennessä.

Myös tämä ratkaisu on Mäkelän mieleen.

– Monessa mielessä tämä on parempi vaihtoehto, kuin se esillä ollut kolme viikkoa myöhäisempi päättymisajankohta. Tosin liigakarsija saa nyt hieman kärsiä.

Mäkelä viittaa tällä siihen, että karsijan paikalle selviytynyt Ykkösen joukkue joutuu tovin odottelemaan vastustajaa pidemmälle syksyyn jatkuvasta Jalkapalloliigasta.

Pääasia, että sarjan aloituspäivämäärä on saatu päätettyä. — Ilkka Mäkelä

Loukkaantumisriski pienenee

Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundströmin mukaan seuraavaksi edessä on otteluohjelman laatiminen. Lundström varoittaa kuitenkin, että koronatilanne saattaa aiheuttaa vielä joitain muutoksia ohjelmiin. Hän jopa uskoo muutosten olevan todennäköisiä.

Mäkelä tulkitsee Lundströmin tarkoittavan muutoksilla sitä, että joukkueita saattaa joutua jopa karanteeniin koronaviruksen takia. Päävalmentaja ei kuitenkaan usko, että sarja keskeytettäisiin sen takia kokonaan.

Joukkueilla on kuitenkin nyt tarpeeksi aikaa harjoitella ja valmistautua ennen sarjan alkamista.

– Aikaa on nyt kaksi viikkoa alustavia kaavailuja enemmän. Näin myös pelaajien loukkaantumisriski pienenee.

Nousut ja putoamiset normaaliin tapaan

Naiset aloittavat Ykkösen jo 13. kesäkuuta ja samaan aikaan käynnistyy myös miesten Kakkonen. Kaikissa Kakkosen kolmessa lohkossa sarjasysteemi on sama kuin naisten Ykkösessä eli yhteensä kierroksia on kauden aikana 17.

Nousut ja putoamiset sarjoista tapahtuvat normaaliin tapaan, mutta mikäli jotain sarjaa ei pystytä pelaamaan loppuun, tätä varten on Palloliiton mukaan laadittu toimintatavat.

Palloliiton hallitus käsittelee vielä tehdyt ratkaisut kokouksessaan 28. toukokuuta.

Luetuimmat