Mona-Liisa Nousiainen ei tavoittele kuuta taivaalta maailmancupin ensimmäisessä sprinttikisassa Rukalla

Juha Vesala

Mona-Liisa Nousiainen starttaa kilpaladulle toisen kerran kuluvan kauden aikana. Rukalla hiihdetään maailmancupin avausosakilpailu.

Kouvolan Hiihtoseuran Mona-Liisa Nousiainen pääsee perjantaina paraatimatkalleen Rukalla alkavassa maastohiihdon maailmancupissa. Nousiainen starttaa ladulle kuitenkin maltillisin odotuksin.

— Lihaksiston kanssa on ollut suuria ongelmia. Eipä mennyt tämäkään lumille siirtyminen ihan putkeen, keskiviikkona Rukalle matkustanut Nousiainen sanoi.

Kouvolalainen avasi kautensa vajaat kaksi viikkoa sitten Oloksen Tykkikisoissa. Nousiainen hiihti perinteisen sprintin karsinnassa seitsemänneksi. Puolivälierissä hän hiihti Leena Nurmen voittamassa erässä kakkoseksi ja pääsi välieriin, jossa tie nousi pystyyn.

— Koko kroppa oli jumissa. Itselläni oli sellainen tunne, että en ehdi mihinkään.

Nousiainen sijoittui lopulta yhdeksänneksi. Muista suomalaishiihtäjistä Leena Nurmi oli viides ja Anne Kyllönen seitsemäs.

— Kyllähän tämä on ollut sellaista painimista Oloksen jälkeen. Lihaksistoa on yritetty elvyttää hieronnalla ja terävimmillä vedoilla ladulla.

Nousiainen ei osallistunut Suomen cupin osakilpailuun Rovaniemellä, vaan päätti satsata lihaksistoonsa.

— Vaikeimman kautta tässä mennään taas. Aikaisempina vuosina harmina ovat olleet sairastelut, mutta tällä kertaa nyt sitten näin.

"Sijoitustavoitetta turha ajatella"

Mona-Liisa Nousiainen sanoo, ettei osaa odottaa ihmeitä Rukan sprintistä.

— En osaa kyllä yhtään sanoa, missä mennään. Sijoitustavoitetta on turha ajatella. Jos suksi kulkee samaa vauhtia kuin Oloksella, niin 30 sakkiin ei ole mitään asiaa, Nousiainen totesi.

— Tärkeintä olisi saada se hyvä fiilis tekemiseen ja ajatella, että kausi on pitkä.

Nousiaisen mukaan Rukan sprinttirata ei ole hänen suosikkejaan.

— Se viimeinen nousu on sellainen juoksunousu, eikä ole tosiaankaan minun juttuni. Itse tykkäisin liu’uttaa suksea.

— Toisaalta onhan se sellainen rata, joka ei jätä sattumalle sijaa ellei sitten siinä laskussa mene nurin.

"Nyt on vain mentävä päivä kerrallaan"

Maastohiihdon maailmancup jatkuu Rukan jälkeen Lillehammerissa. Nousiaisen mukaan alustavassa kilpailusuunnitelmassa oli merkintä Norjan kohdalla.

— Nyt on vain mentävä päivä kerrallaan. Tarkoitus oli hiihtää sekä täällä Rukalla että Lillehammerissa kovaa.

Reipas pakkanen hellittää Kuusamossa perjantaiksi, mutta lumisade saattaa ilmaantua kisavieraaksi viikonvaihteen ajaksi.

— Kova alusta sopisi minulle nopeana hiihtäjänä paremmin, mutta keli on sitten sellainen kuin on ja kaikille samanlainen.

Naisten sprintin karsinta on kisaohjelmassa perjantaina kello 11. Erävaihe alkaa kello 13.30.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset