Puolustukseen on löytynyt liimaa ja heittokin on alkanut pudota – Kouvottaret rakentaa naisten Korisliigassa hienoa voittoputkea: "Tottakai on oltava tyytyväinen, että pitää vastustajan 51 pisteessä"

Katja Juurikko

Kouvottarien ja Torpan Poikien välisen ottelun kuva: Sarah Toeaina on nostamassa palloa pussiin neljän ToPo-pelaajan ahdistelemana.
Kouvottarien ja Torpan Poikien välisen ottelun kuva: Sarah Toeaina on nostamassa palloa pussiin neljän ToPo-pelaajan ahdistelemana.

Kouvottarilla kulkee naisten Korisliigassa mukavasti. Lauantaina kouvolalaisjoukkue otti neljännen peräkkäisen voittonsa, kun se kukisti Mansikka-aholla Torpan Pojat selkein lukemin 72–51 (40–24).

Kouvottaret on pelannut kuluvalla kaudella erityisen vahvasti kotiparketilla, jossa se on voittanut kahdeksasta matsistaan seitsemän. Ainoan kotihäviön joukkue koki marraskuussa, kun Espoon Honka puristi Mansikka-aholta kovan vierasvoiton.

Kotijoukkue tuli Torppa-otteluun väkevästi. Viiden minuutin pelin jälkeen numerot olivat 17–2. Roosa Frimodig johti ilotulitusta kolmella kolmosellaan.

Kouvottaret ei kuitenkaan pystynyt lyömään luuta vieraiden kurkkuun. ToPo nousi kolmannella kympillä kahdeksan pisteen päähän (49–41), mutta ei lähemmäksi. Kotijoukkue ratkaisi ottelun nimiinsä viimeisen neljänneksen alun 11–0-runillaan.

– Kaksijakoiset fiilikset. Tottakai on oltava tyytyväinen, että pitää vastustajan 51 pisteessä. Se on hyvä lukema ja antaa aivan varmasti mahdollisuuden voittaa pelejä, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig sanoi.

– Mutta toisaalta tuo tössien ja hassien määrä hyökkäyspäässä ja toteutuksessa mietityttää. Ei tämä ollut ensimmäinen kerta, että menetysten määrä on tuollainen. Olemme olleet aggressiivisia puolustuksia vastaan ongelmissa.

Toisaalta Kouvottaret on saanut kauden edetessä tilkittyä puolustuspäätään, eikä joukkueen korille kävellä kuin torille.

– Olemme pärjänneet nyt kohtuullisen hyvin yksi vastaan yksi -puolustuksessa. Toinen mikä pitää tällä hetkellä aika hyvin on palloscreenin puolustus. Siitä ei tule vapaita rolleja tai lay uppeja solkenaan, vaan se pysyy aika hyvin kasassa, Frimodig mainitsi.

Katja Juurikko

Kouvottarien hyvän ottelun pelannut Henriikka Vähäuski taistelee pallosta yhdessä ToPon Ida Myllyojan ja Cia Eklöfin kanssa.
Kouvottarien hyvän ottelun pelannut Henriikka Vähäuski taistelee pallosta yhdessä ToPon Ida Myllyojan ja Cia Eklöfin kanssa.

Meidän pitäisi pitää pallosta parempaa huolta. — Jemina Airaksinen

Hyökkäyskorilla Kouvottarien ehdoton syömähammas on ollut amerikkalainen Sarah Toeaina, joka tekee illasta toiseen muhkeita tilastolukemia. Torppaa vastaan Toeaina pelasi maltilliset 26 minuuttia, joiden aikana hän ehti kasata 22 pistettä ja 14 levypalloa.

Heitto putosi Toeainan ohella mainiosti myös Henriikka Vähäuskilla (13/3), Roosa Frimodigilla (12/4) ja Jemina Airaksisella (6/5).

– Alkukaudesta heitimme tasoon nähden vähän huonommin. Nyt on alkanut pudota niin henkilökohtaisesti kuin joukkueellakin putoamaan paremmin. Onhan tässä ollut oman pääkopan kanssa taistelemista, Airaksinen ilmoitti.

Airaksinen ei ollut täysin tyytyväinen kuitenkaan joukkueen esitykseen.

– Aika vaikeita oli ja vähän sellaista sähläystä. Tiesimme ToPon aggressiivisesta puolustuksesta, mutta emme osanneet sitä oikein purkaa.

– Tuo 27 pallonmenetystä on aivan liikaa. Meidän pitäisi pitää pallosta parempaa huolta, Airaksinen totesi aiheellisesti.

Kouvottarien voittopelin ilonaiheisiin on helppo nostaa myös Pinja Leppäsen kerrassaan mahtava sisääntulo viimeisellä kympillä. Leppänen latasi 15 sekunnissa kolmosen ja kakkosen myötä viisi pistettä.

Torpan Poikien heittopeli oli Kouvolassa vaisua. Joukkue veti pelitilanteessa heitot sisään vain 25,3 prosentin tarkkuudella. Kaaren takana oli synkkää: 34 laakia ja vain viisi pohjaan.