Christa Packalenin tallille jättipotti — Kaikki kolme ravuria voittivat lähtönsä Kouvolan illassa

Toto5-rivin arvo nousi viimeisen lähdön myötä lähes tuhanteen euroon.

Satu Pitkänen

T.T. Avot oli toinen Kouvolan Toto5-kierroksen pelatuimmista hevosista. Henri Bollström kannusti Ylämaan oriin varmaan voittoon.
T.T. Avot oli toinen Kouvolan Toto5-kierroksen pelatuimmista hevosista. Henri Bollström kannusti Ylämaan oriin varmaan voittoon.

Hollolalaisen Christa Packalenin talliin mätkähti Kouvolan torstairaveista todellinen jättipotti. 26-vuotias Packalen marssitti raveihin kolme kilpahevosta, jotka kaikki voittivat lähtönsä.

Voittotilin avasi uransa toisessa totolähdössä kilpaillut Smiley Match illan ensimmäisessä lähdössä. Lisäksi Packalenin elämänkumppani Niki Finnström voitti nuorien ohjastajien kokelasmeeting-lähdön kotiradan Grove’s Hectorin rattailla.

Hevonen meni takasuoralla keulaan ihan ajamatta. — Antti Teivainen

Kouvolan Toto5-kierros alkoi T.T. Avotin suosikkivoitolla. Pelaajat olivat luottaneet siihen 50 prosentin verran, ja Henri Bollström ohjasti oriin heti lähdöstä kärkeen.

Sen takana matkasi huiman ennätyksen toissa vuonna ravannut Nopsan Vauhti, mutta se ei missään vaiheessa saanut tilaa eikä vaihdettakaan silmään yrittääkseen ohitusta, ja jäi kolmanneksi. Eteläkarjalaisten kolmoisvoiton varmisti toiseksi sijoittunut Parikkalan Tas Onnekas.

Mamajuna kesti kovan avauksen

Toisessa kohteessa keulat haki puolen kierroksen jälkeen tauolta palannut Packalenin tallin Mamajuana Hannu Torvinen rattaillaan. Avauspuolikas mentiin peräti 11-vauhtia, mutta se ei Mamajuanan jaloissa painanut, vaan se irtosi helppoon voittoon.

— Vähän se yllätti, että tamma oli noinkin hyvä. Nyt sille voi alkaa katsella lauantailähtöjä, Christa Packalen suunnitteli.

Seuraavakin lähtö meni Lahden suuntaan, kun johtaneen Cool Conclusionin rinnalla ravannut Le Gros Bill rynnisti takasuoralla kiriin ja voitti ylivoimaisesti. Lähtö oli valmistelua Suuren Suomalaisen Derbyn karsintoihin.

— Hevonen meni takasuoralla keulaan ihan ajamatta. Se kuuluu ehdottomasti ikäluokan huipulle, ohjastaja Antti Teivainen ihasteli.

Salaman Kreivi yllätti

Packalenin tallin viimeinen kilpuri oli Stonecapes Quela, joka sai tilaa viimeisellä takasuoralla. Lähdön suosikki oli Mascot Match, mutta ohjastaja Tapio Perttunen varoitteli etukäteen sen epävarmuudesta Kouvolan kurveissa. Näin olikin, Mascot Match hylättiin liioista laukoista, ja Stonecapes Quelan voitto nosti Toto5-rivin arvon reiluun 57 euroon.

Päätöskohteen loppukiriä tarkasteltiin kuvanauhalta hyvän aikaa, ja lopulta tuomaristo julisti voittajaksi ensimmäisenä maaliin saapuneen Salaman Kreivin. Parikkalalaisruunaa oli T5:ssa pelattu vain kahden prosentin verran, ja rivin lopullinen arvo oli 995,90 euroa.

Kotiradan mainetta torstaina pitivät yllä Hannu Markku Pirhosen Joihovi, joka otti uransa toisen voiton, sekä uransa avausvoiton Marko Heikarin ohjastamana juossut Bourbon Shark.