Kouvottaret sai pään auki pelaajaneuvotteluissa – Pitkä oma kasvatti ja kaksoislisenssillä pelannut espoolaisvahvistus jatkavat

Katja Juurikko

Henriikka Vähäuski on Kouvojen oma kasvatti.
Henriikka Vähäuski on Kouvojen oma kasvatti.

Koronan takia keskeytetyn naisten Korisliigan ykkönen Kouvottaret avasi pellit uuteen kauteen kahdella pelaajasopimuksella.

Henriikka Vähäuski ja Yasmine Blomfelt tekivät 1+1-vuotiset jatkosopimukset kouvolalaisseuran kanssa.

Kouvojen oma kasvatti Vähäuski, 18, on pelannut Kouvottarissa kahden kauden aikana yhteensä 44 liigaottelua.

Tulokaskaudella ottelukohtaiset peliminuutit jäivät viiteen, mutta menneellä kaudella peliaikaa tuli jo lähes 15 minuuttia ottelua kohden.

Puolustuspelin erikoisosaajaksi kasvamassa oleva Vähäuski tilastoi keskiarvoikseen 3,9 pistettä ja 3,8 levypalloa.

185-senttinen sentteri pussitti kolmen pisteen heittonsa 32,4 prosentin tarkkuudella. Se oli Kouvottarien joukkueesta kotimaisten pelaajien paras lukema.

18-vuotiaiden maajoukkueessa kolme ottelua pelannut Vähäuski oli kaudella 2018–19 sarjan levypallotilaston ykkönen, kun Kouvot pelasi 19-vuotiaiden SM-sarjaa. Vähäuskin levyrilukema oli 12.

– Kouvottarissa pystyn yhdistämään koripallon ja opiskelun hyvin. Saan valmentajilta tarvitsemaani tukea kehittyäkseni paremmaksi pelaajaksi. On myös hienoa, että kasvattajaseura tarjoaa mahdollisuuden pelata korkeimmalla sarjatasolla, Vähäuski kertoo jatkosopimuksensa taustoista Kouvottarien tiedotteessa.

Kahdessa joukkueessa

Helsingin NMKY:n kasvatti Yasmine Blomfelt, 21, on pelannut EBT:ssä ja Kouvottarissa kolmen liigakauden aikana 49 ottelua.

Toista kauttaan Kouvolassa aloittava 172-senttinen takamies kellotti suurin piirtein saman peliajan (7.21) kuin debyyttikaudellaan Espoossa.

Katja Juurikko

Ensi kausi on Yasmine Blomfeltille uran neljäs liigatasolla.
Ensi kausi on Yasmine Blomfeltille uran neljäs liigatasolla.

Keskimmäisellä kaudella EBT:ssä peliaikaa lohkesi 12 minuuttia.

Keskiarvoilla 1,4 pistettä ja 0,7 levypalloa pelannut Blomfelt latoi ennätyspisteensä (10) kauden viimeiseksi jääneessä ottelussa Vimpelin Vetoa vastaan.

Blomfelt edusti menneellä kaudella kaksoislisenssillä ykkösdivisioonassa pelaavaa helsinkiläistä Helmi Capitalsia, jossa hän pelasi myös edellisellä kaudella.

Juniorivuosinaan 19-vuotiaiden SM-sarjassa Blomfelt oli EBT:n pelaajana kahdesti sarjan pistetilaston kolmonen.

– Mahtavaa päästä jälleen treenaamaan ja pelaamaan tutun porukan kanssa. Tulevan kauden tavoitteena on henkilökohtaisten taitojen kehittäminen ja tietysti mitalit kiinnostavat. Entistäkin yhtenäisempi Kouvottaret ja oman roolin vakiinnuttaminen joukkueessa ovat myös toivelistalla. Olin viime kaudella todella tyytyväinen koko organisaation toimintaan, Blomfelt sanoo Kouvottarien tiedotteessa.

Viikko sitten Kouvottaret tiedotti ensi kauden valmentajistaan. Uusi päävalmentaja on Joonas Frimodig ja valmentaja Reetta Piipari.