MyPan voittotili auki Saviniemessä komealla tavalla TPS:ää vastaan — Huhtala ja Huttunen 3—1-voiton sankareina

Toni Huttunen debytoi MyPan päävalmentajana, kun hän tuurasi koulutuksessa ollutta Jukka Karjalaista.

Moises Garibay

Rony Huhtala osui kahdesti keskiviikkona TPS:ää vastaan. Maalit olivat MyPa-kärjen kauden ensimmäiset. Tässä syntyy 1—0-osuma.
Rony Huhtala osui kahdesti keskiviikkona TPS:ää vastaan. Maalit olivat MyPa-kärjen kauden ensimmäiset. Tässä syntyy 1—0-osuma.

MyPa palasi keskiviikkona komealla tavalla pisteille jalkapallon Ykkösessä, kun se kaatoi TPS:n 3—1 (2—0). Saviniemessä kauden ensimmäisen kotivoiton näki 861 katsojaa.

Ottelun avausmaali syntyi 17. minuutilla MyPan painostusjakson päätteeksi. Jussi-Pekka Rämä kamppaili TPS:n päätyrajalla ja sai pelattua pallon maalin edustalle. Ensimmäisenä paikalle ehti Rony Huhtala, joka laukoi tarkasti vasempaan alanurkkaan kauden ensimmäisen maalinsa.

MyPan toinen maali oli lähellä vain noin minuuttia myöhemmin. TPS:n maalivahti Anton Lepola tuli kauas laidalle vastaan maaliltaan ja hänen purkupallonsa päätyi keskialueella suoraan Rämän jalkaan. Tämä linkaisi kaukaa pallon kohti tyhjää TPS-maalia, mutta pallo pomppasi MyPan harmiksi niukasti yli.

Kotijoukkue sai kuitenkin toisen maalinsa vielä ennen taukovihellystä. Rämä sai Lepolan purkupallon tällä kertaa oikealla ja löysi rangaistusalueelta Anttoni Huttusen, joka sijoitti tarkasti alanurkkaan niin ikään kauden ensimmäisen osumansa.

Toiselle jaksolle kopista saapui paljon aktiivisempi TPS, mutta MyPan tiivis joukkuepuolustus piti vierailijat pitkään pois kunnon maalipaikoilta.

75. minuutilla TPS:llä oli loistosauma kavennukseen. Ensin Albion Muzacin laukaus osui tolppaan ja seuraavasta tilanteesta samaan tolppaan puski Otto Schulz.

Ottelun kolmannesta maalista vastasi kuitenkin MyPa. Huhtala ehti ensimmäisenä pitkään avaukseen TPS:n puolustusalueen rajalla, kiersi vastaan tulleen Lepolan ja viimeisteli illan toisen osumansa 85. minuutilla.

TPS ehti vielä kaventaa, kun Muzaci viimeisteli hienon kuvion päätteeksi vieraiden lohtumaalin 89. minuutilla. MyPa kesti kuitenkin TPS:n loppukirin.

Huttunen täytti Karjalaisen saappaat hienosti

Valmentajakoulutuksessa olevaa MyPan päävalmentaja Jukka Karjalaista tuurannut Toni Huttunen oli erityisen tyytyväinen ensimmäiseen jaksoon, joka oli hänestä kauden parasta MyPaa.

— Emme päästäneet vastustajaa sisään ja saimme itse hyvin riistoja. Toisella jaksolla olisimme voineet tappaa pelin aiemmin, mutta nuoren joukkueen maltti ei vielä riittänyt.

Kun TPS sai otetta ja kehitteli kiriä pelin loppua kohti, otti maalivahti Tomas Turunen enemmän roolia. Sen noteerasi myös vieraiden päävalmentaja Tommi Pikkarainen.

— Turunen on kyllä huima kaveri ja otti taas meitä vastaan monta pahaa palloa kiinni, aivan kuten kauden avauksessakin.

Kamppailua omiltaan kaivannut Pikkarainen on ollut pari peliä ihmeissään ryhmänsä lepsuuden kanssa. Puolustukseen oli tullut muutoksia, kun muun muassa kokenut Sami Rähmönen jäi sivuun. Tilalle tulleiden nuorten piikkiin ei sarjakakkonen voi kaikkea kuitenkaan kaataa.

— MyPa oli täysin ylivoimainen omassa päädyssämme avausjaksolla, otan siitä täyden vastuun. Asenteessa pitää tapahtua muutos, manasi Pikkarainen.

Voitolla MyPa sai hieman hajurakoa sarjajumbo Kajaaniin, joka hävisi oman kotiottelunsa keskiviikkona MuSalle. Yhdeksäntenä olevan MyPan ero Kajaaniin on nyt kolme pistettä. Edellä ovat pisteen päässä TPV ja EIF.

Uutista päivitetty kello 21.56 valmentajien kommenteilla.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset