Kouvojen potku ei riittänyt jatkoajalla lokkeja vastaan — Jyri Lehtonen: ”Ei meidän olisi pitänyt edes pystyä pelaamaan voitosta”

Katja Juurikko

Kouvojen Thomas Gipson III taiteilee kakkosen sisään Tuukka Kotin ja Alexander Rouffin estelyistä huolimatta.

Kouvot hävisi toisen kerran peräkkäin Helsinki Seagullsille Korisliigassa. Kouvolalaisjoukkue oli avauspuoliskolla kohmeessa, mutta petrasi juoksuaan toisella jaksolla selkeästi.

Kouvojen ja Seagullsin taistot menivät runkosarjassa tasan 2—2. Tasapisteissä Jyri Lehtosen nippu kiilaa kuitenkin sarjataulukossa edelle täpärästi kolmen pojon erolla.

— Jatkoajalla he panivat heittonsa sisään, mutta me missasimme omat vastaavat. Seagulls pelasi hyvän ottelun ja toteuttivat pelisuunnitelmaansa paremmin kuin me, Kouvojen ykkösmies David Gonzalvez (26/3) tunnusti.

Seagullsin päävalmentajaa Mikko Larkasta tuurannut Tuomas Oja oli omiensa esityksestä tyytyväinen. Helsinkiläisjoukkue kuittasi Kouvolassa neljännen peräkkäisen voittonsa.

— Jatkoaika näytti, että pojilta löytyy sydäntä. Tässä on nyt uudistunut Seagulls myös henkiseltä puolelta.

Kouvojen avauspuoliskon esitys oli todella heikko. Sen myönsi myös päävalmentaja Jyri Lehtonenkin.

— Jos ensimmäisellä puoliajalla meille tuli 14 pallonmenetystä, joista Seagulls teki suorilla nopeilla hyökkäyksillä 26 pistettä, ei meidän olisi pitänyt edes pystyä pelaamaan voitosta. Se ero olisi voinut olla 30 pistettäkin jossain vaiheessa.

Kouvot oli ennen Seagulls-ottelua sarjan kolmanneksi paras joukkue huolehtimaan pallosta vain reilun 11 menetyksen keskiarvolla.

— Muutimme toiselle jaksolle vähän pallonscreenin puolustusta ja löysimme viisikon, jota pidimme pidempään yhdessä kentällä. Sitä kautta pääsimme taidolla ja enemmän onnella jatkoajalle, Lehtonen kertasi.

Kouvot tuli Seagulls-peliin lähes suoraan keskiviikon Kauhajoki-matsista, kun taas lokit pääsi Kouvolan-reissuun viikon paussilta.

— Sarjaohjelma saattaa olla yksittäiseen tärkeään peliin toiselle suosiollinen. Seagulls oli käyttänyt viikon hienosti hyväkseen, Lehtonen sanoi.