Hyllytetty Toni Laakso jatkaa KPL:n miehistössä – Pelinjohtaja Iiro Haimi: "Kun pelaaja osoittaa sitoutuvansa velvotteisiin, homma on ok"

Moises Garibay

Neljä Itä  -Länsi -ottelua urallaan pelannut Toni Laakso lukeutuu Superpesiksen parhaimpiin pelaajiin.
Neljä Itä -Länsi -ottelua urallaan pelannut Toni Laakso lukeutuu Superpesiksen parhaimpiin pelaajiin.

Kouvolan Pallonlyöjiä vuodesta 2016 alkaen edustanut Toni Laakso jatkaa Superpesikseen valmistautuvan joukkueen riveissä. Laakso ei pelannut lauantaina KPL:n kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa Hyvinkään Tahkoa vastaan hyllytyksen takia.

– Pidin henkilökohtaisen palaverin Toni Laakson kanssa ja sen lopputulemana hän jatkaa meillä, Koplan pelinjohtaja Iiro Haimi kertoi.

Haimi ei halunnut ruotia tarkemmin Laakson hyllyttämistä yksityisyyden suojan vuoksi.

– Meillä on tietyt säännöt, joita on noudatettava. Jos näitä sääntöjä ei pysty toteuttamaan, joudumme tekemään toimenpiteitä. Kun pelaaja osoittaa sitoutuvansa velvotteisiin, homma on ok.

– Tässä on viesti koko yhteisölle. Ei tällaisia asioita paineta villaisella. Päätökset ovat vaikeita, eikä niitä tehdä kiusallaan.

Monipuolinen pesäpalloilija

Meillä on tietyt säännöt, joita on noudatettava. — Iiro Haimi

Iiro Haimin mukaan Laakso ei tule pelaamaan vähään aikaan.

– Tarkkaa ajankohtaa en osaa sanoa. Katsomme tilannetta viikko kerrallaan ja sitten kun hän osoittaa olevansa luottamuksen arvoinen, hän palaa takaisin kokoonpanoon.

Neljässä Itä–Länsi -ottelussa pelannut Toni Laakso tunnetaan monipuolisena sisäpelaajana, jota voidaan käyttää sekä vaihtajana että kotiuttajana.

– Laakso tuo runsaasti lisäarvoa joukkueeseen. Hänellä on mahdollisuus olla Suomen paras pesäpalloilija.

– Korostan, että hän on erittäin hyvä ulkopelaaja. Se on ehkä jäänyt suurelta yleisöltä huomaamatta. Kyllä hänen panostaan kaivataan. Hän voi olla syksyllä meidän ratkaisupelaajia.

Voitokkaasta Tahko-ottelusta puuttunut Jere Dahlström harjoittelee Iiro Haimin mukaan tiistaina normaalisti joukkueen mukana.

KPL jatkaa harjoituspelejään juhannuksen jälkeen 27. ja 28. kesäkuuta, jolloin se kohtaa kahdesti Imatran Pallo-Veikot. Lauantaina pelataan Imatralla ja sunnuntaina Kouvolassa.