Lännen peli pyöri paremmin, Idän joukkueella käynnistymisvaikeuksia — Koplan Matti Latvala ja Tommi Mäentausta tyytyväisiä peliin häviöstä huolimatta

Voitto oli Lännen ensimmäinen sitten vuoden 2016.

Tomi Olli

Kouvolan Pallonlyöjien Matti Latvala ja Tommi Mäentausta olivat tyytyväisiä Itä-Länsi-otteluun häviöstä huolimatta.
Kouvolan Pallonlyöjien Matti Latvala ja Tommi Mäentausta olivat tyytyväisiä Itä-Länsi-otteluun häviöstä huolimatta.

Länsi voitti Idän Seinäjoella pelatussa arvo-ottelussa supervuoron jälkeen 2—1 (11—0, 4—7, 2—1). Yleisöä otteluun oli saapunut katsomaan 4 566 silmäparia.

Lännelle voitto oli ensimmäinen sitten vuoden 2016. Voitot ovat kuitenkin kautta aikain Idän eduksi 38—37. Kymmenen kertaa Itä-Länsi-ottelu on pelattu tasan.

Miesten Itä-Länsi-ottelussa nähtiin Kouvolan Pallonlyöjistä Antti Hartikainen, Matti Latvala sekä Tommi Mäentausta.

Ottelun ensimmäinen jakso oli pelillisesti Idän joukkueelta vaisua. Onnistumisia ei tullut sisällä eikä ulkona. Itä pääsi yrittämään miestä kotiin neljästi, mutta Lännen joukkue onnistui pitämään Idän juoksusaldon nollilla koko ensimmäisen jakson. Lännen ulkopeli taas rullasi ensimmäisellä jaksolla erittäin hyvin. Varsinkin Vimpelin Vedon Perttu Ruuska oli mainiossa lyöntivireessä, lyöden ensimmäisellä jaksolla 2+5 juoksua Lännen joukkueelle.

Toisella jaksolla kolmannessa vuoroparissa Idän joukkue heräsi peliin mukaan ja sai sisäpelissä hurmoksen päälle. Kouvolan Pallonlyöjienkin keppiin alkoi pallo osua, ja lyödyn juoksun itselleen merkkauttivat Hartikainen ja Latvala. Neljänteen vuoropariin siirryttiin Idän 7—2 johdossa. Länsi onnistui kaventamaan tilannetta, mutta Idän ulkopeli peli piti. Toinen jakso päättyi lopulta Idän voittoon juoksuin 7—4.

Supervuoron Idän joukkue pääsi aloittamaan sisältä ja onnistui siirtymään johtoon Antti Korhosen lyömällä ja Teemu Nurmion tuomalla juoksulla. Länsi onnistui kuitenkin tasoittavalla pistämään paremmaksi. Viimeisen naulan arkkuun löi Seinäjoen JymyJussien Jukka-Pekka Vainionpää.

Lännen paremmuus näkyi myös tilastoissa, sillä kolmostilanteet olivat 29—19 ja kärkilyönnit 54—43 Lännen joukkueen hyväksi.

Kouvolan Pallonlyöjien Antti Hartikainen oli harmissaan tappiosta, mutta kuitenkin tyytyväinen otteluun.

— Ensimmäisellä jaksolla Lännen joukkue onnistui tekemään hyviä lyöntejä. Varsinkin Ruuska painoi hyvillä lyönneillä läpi. Lamaannuimme hieman siitä ja annoimme helpolla juoksuja.

— Toisella jaksolla saimme pelin auki. Teimme omilla suorituksillamme jännittävän kamppailun. Saimme ulkopelistä paremmin kiinni ja sisällä lyötyä juoksuja.

Hartikainen nautti pelaamisesta. Hän oli mielissään, että ottelua oli saapunut seuraamaan iso määrä pesäpallon ystäviä.

— On mukava pelata, kun katsomot ovat ihmisiä pullollaan. Kelikin suosi, eikä sade haitannut, kun vasta ottelun ratkaisuhetkillä. Kaiken kaikkiaan tosi mukava tapahtuma, kiteyttää Hartikainen.

Kahdeksannen Itä-Länsi-ottelun urallaan pelannut Koplan Matti Latvala oli tyytyväinen otteluun ja joukkueeseen.

— Meillä oli paljon nopeita miehiä joukkueessa. Pystyimme lähtemään mistä kohtaa tahansa lyöntijärjestystä rakentamaan tilanteita. Läpi ottelun sisäpeli pyöri hyvin. Harmi, että meillä ensimmäinen jakso kaatui ulkopeliin.

— Toisellakin jaksolla meillä oli käynnistymisvaikeuksia, mutta saimme pelin auki ja käännettyä jakson itsellemme.

— Oli hienoa nähdä uusia pelaajia Itä-Länsi-ottelussa. Mukana oli useampi kaveri, joilla on vielä pitkä ura edessään ja monet arvo-ottelut pelattavana, Latvala sanoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut