Lentopallobuumia herättäneen KoLen tarina jatkuu ensi kaudella 1-sarjassa — seuran täytyy kolminkertaistaa budjettinsa

Moises Garibay

Päättyneellä kaudella KoLe voitti 26 ottelustaan peräti 24. Ensi talvena kouvolalaisyleisölle on pitkästä aikaa tarjolla lentopallon naisten 1-sarjaa.
Päättyneellä kaudella KoLe voitti 26 ottelustaan peräti 24. Ensi talvena kouvolalaisyleisölle on pitkästä aikaa tarjolla lentopallon naisten 1-sarjaa.

Kouvolan Lentopalloilijat on päättänyt vastaanottaa naisten 1-sarjapaikan ensi kaudeksi.

KoLe voitti kaksi viikkoa sitten päättyneellä kaudella 2-sarjan mestaruuden, ja seuran piti varmistaa Lentopalloliitolle sarjaan osallistuminen 15. toukokuuta mennessä.

Puheenjohtaja Henni Seppälä kertoo, että seuran päätös oli selkeä, vaikka pöydällä on vielä varsinkin talouteen liittyviä keskeneräisiä asioita.

Muun muassa pidentyvien pelimatkojen takia KoLen täytyy Seppälän mukaan 1-sarjassa kolminkertaistaa budjettinsa 2-sarjaan verrattuna.

— Ykkössarjapaikka on seuraltamme ihan merkittävä satsaus. Saimme yleisöltä paljon kannatusta loppukauden peleissä. Lisäksi pelaajilla oli suurta halua nousta ja ottaa ykkössarjapaikka, Seppälä sanoo.

KoLe oli sarjan paras yleisöjoukkue. Runkosarjassa yleisökeskiarvo Kuntotalossa oli 151. Pudotuspelien kuudessa ottelussa lukema nousi 294:een.

Kahdessa finaalissa Someron Palloa vastaan Kuntsilla kannusti yhteensä 792 katsojaa, mikä on sarjatasoon nähden paljon.

Kymmenkunta varmaa jatkajaa

Seppälän mukaan päättyneen kauden pelaajista jo kymmenkunta on ilmaissut jatkavansa KoLessa 1-sarjassa, eli toiseksi ylimmällä tasolla.

Nimiä seura aikoo julkaista vasta kesäharjoittelukauden alkaessa alkukesästä. Valmennusryhmän kokoaminen on vielä kesken.

— Emme olisi ottaneet sarjapaikkaa vastaan, jos pelaajarunko ei olisi ollut valmis. Joukkueen rakentaminen on jo pitkällä, vaikka viime kauden päättymisestä on vain vähän aikaa, Seppälä tähdentää.

KoLe pelasi 2-sarjassa harvinaisen laajalla pelaajaringillä, kun ryhmässä oli 17 naista. Seppälän mukaan ensi kauden ryhmän lopullinen koko tarkentuu seuraavina viikkoina.

1-sarjaa viimeksi yli 10 vuotta sitten

KoLe pelasi naisten 1-sarjaa viimeksi kaudella 2004—05. Sen jälkeen kouvolalaisseura on pelannut 2-sarjassa ja ollut välillä kokonaan pois kilpailutoiminnasta.

Kaudella 2016—17 naiset kokosivat joukkueen omasta halustaan ilman seuran tukea ja eteni välierävaiheeseen. Ryhmällä oli halu pitää lentopalloa esillä Kouvolassa.

Päättyneellä kaudella KoLe voitti 26 ottelustaan peräti 24. Ainoat tappiot tulivat finaali- ja välieräsarjassa.

Vuonna 1957 perustettu KoLe on Suomen toiseksi vanhin lentopalloilun erikoisseura. KoLen toiminta pyörii täysin talkoovoimin ilman palkattuja työntekijöitä.

Joulukuussa 2016 KoLen kokouksessa käsiteltiin yhtenä vaihtoehtona jopa koko seuran alasajoa, mutta esitys meni nurin selkeällä äänestystuloksella 12—2.

Taloudellisiin vaikeuksiin ajautunut ja seuratoimijoiden vähyydestä kärsinyt seura sai Seppälästä uuden puheenjohtajan tammikuussa 2017.

KoLe on paikannut talouttaan beach volley -turnausten osallistumismaksuilla ja yhteistyökumppanuuksilla. Tänäkin kesänä seura järjestää Käyrälammen kentillä useita turnauksia niin junioreille kuin senioreille.

Uusimmat uutiset