Koronavirus pysäytti koripallosarjat – Jääkiekon Liiga pelaa jo tänään tyhjille katsomoille ja Kouvolan ravit järjestetään ilman yleisöä toukokuun loppuun

Liiga ja Korisliiga tiedottavat myöhemmin, miten loppukauden pelit pelataan, vai pelataanko lainkaan.

Katja Juurikko

KooKoo ei juhli lauantaina runkosarjan viimeisessä pelissä kotiyleisön edessä, sillä se kohtaa KalPan Sumulaaksossa ilman yleisöä.
KooKoo ei juhli lauantaina runkosarjan viimeisessä pelissä kotiyleisön edessä, sillä se kohtaa KalPan Sumulaaksossa ilman yleisöä.

Jääkiekon Liigan viimeiset runkosarjan ottelut pelataan ilman yleisöä. Sama koskee myös runkosarjan päätöspelejä lauantaina.

KooKoo pelaa jo torstai iltana Tampereen Hakametsässä Tapparaa vastaan tyhjille katsomoille. Sama on edessä runkosarjan päätöskierroksella Kouvolassa, kun KooKoon vieraaksi saapuu Kuopion KalPa.

Pudotuspelien kohtalosta Liiga on luvannut tiedottaa myöhemmin.

Myös Suomen Koripalloliitto kertoi torstaina iltapäivällä pysäyttävänsä miesten ja naisten Korisliigan sekä 1. divisioonien sarjatoiminnan.

Liitto kertoi tiedottavansa sarjojen loppukausista ensi viikon perjantaihin mennessä.

– En usko, että sarjat jatkuvat. Oudolta tuntuisi, jos niin kävisi, Kouvojen puheenjohtaja Sami Laaksonen sanoi.

Kouvot olisi kohdannut perjantaina Mansikka-aholla Kaarinan Uran ja Kouvottaret olisi matkustanut lauantaina Helsinkiin ToPon vieraaksi.

– Erityisesti harmittaa Kouvottarien puolesta. He ovat pelanneet hienon kauden ja pitävät sarjassa kärkipaikkaa hallussaan, Laaksonen totesi.

Koripallossa nuorten valtakunnalliset sarjat loppuvat joka tapauksessa tämän kauden osalta. Kouvojen nuorten joukkueista 17-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat pojat olisivat pelanneet tänä keväänä mitaleista.

– Harmi tuokin. Heille tämä on tyly kauden päätös.

Laaksosen mukaan sarjojen kauden päätökset eivät ole Kouvoille taloudellisesti katastrofi.

– Ehkä tämä ei meille kolahda niin paljon kuin joillekin muille korisliigaseuroille, Laaksonen ilmoitti.

Hallituksen linjaus rajoittaa yli 500 ihmisen yleisötilaisuuksia vaikuttaa myös moneen muuhun kotimaan urheilutapahtumaan.

Linjaus yleisötapahtumien rajoittamisesta kestää toukokuun loppuun asti.

Kouvolan ravit ilman yleisöä toukokuun loppuun

Suomen hallituksen torstaina antaman suosituksen mukaisesti Kouvolan ravitapahtumat ajetaan ilman yleisöä toukokuun loppuun asti.

Ravikilpailut järjestetään kuitenkin normaaliin tapaan. Tapahtuma-alueelle pääsevät vain hevoset, ohjastajat, valmentajat, hevosenhoitajat sekä ravien toimihenkilöt. Yleisöalue on suljettu muilta ihmisiltä.

Kouvolassa piti olla huhtikuun kolmantena päivänä Nostalgia-ravitapahtumakonsepti, mutta se siirretään syksyyn. Tapahtuma järjestetään perjantaina 4. syyskuuta.

Perjantaina 3.4. hevoset kilpailevat normaalisti ennalta ilmoitetuissa sarjoissa. Poikkeuksena myyntilähtö, jota ei näissä raveissa järjestetä.

Kansainvälinen ohjastaja-ottelu siirtyy syksyyn, mutta sarja ajetaan normaalisti itse ilmoitettavilla ohjastajilla. Naisten Ajo järjestetään normaalisti perjantaina 3. huhtikuuta, mutta lähtö ei ole kutsukilpailu.

Kouvolassa kilpaillaan seuraavan kerran 28. maaliskuuta, jolloin ohjelmassa ovat Valkeala-ajo ja Kavioliiga-osakilpailu.

KPL:n lopputurnaus peruttu

Suomen Lentopalloliitto ilmoitti pysäyttävänsä kaikki sarjat torstaista lähtien. Lentopalloliiton hallitus kokoontuu ensi viikon keskiviikkona keskustelemaan jatkotoimenpiteistä.

Kouvolan seudulla tämä tarkoittaa junioriotteluiden ja -turnausten sekä KoLen ja Yrityksen naisten kakkossarjaotteluiden perumista.

Pesäpalloliiton johtokunta teki päätöksen perua kaikki tapahtumat 13.3. alkaen maaliskuun loppuun saakka mukaan lukien miesten, naisten ja tyttöjen SM-hallilopputurnaukset.

KPL:n piti pelata lauantaina ja sunnuntaina lopputurnauksessa Kuortaneella. Nyt joukkueen viikonlopun ohjelma on avoin.

– Tilanne on selvittelyn alla. Harjoitusvuoromme on annettu eteenpäin, joten täytyy katsoa, saammeko mitään järjestettyä, KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi kertoi.

Peruutus ketuttaa Haimia ankarasti.

– Nämä olisivat olleet tärkeitä pelejä tähän lopputalveen.

Pesäpalloliitto seuraa tilanteen kehittymistä ja viranomaisten viestintää. PPL aikoo tehdä muiden tapahtumien osalta päätökset vaiheittain, tilanteen kokonaiskuva huomioiden.

Kouvolassa kiinnostaa, miten käy Espanjan Fuengirolassa pelattavaksi aiotun Superpesiksen sarja-avauksen. Vimpelin Vedon ja KPL:n ottelu on merkitty otteluohjelmaan sunnuntaiksi 26.4.

MyPa pelaa, Sudet Salibandy pysäytti kaiken toiminnan – Uimahallit toistaiseksi auki

MyPa pelaa lauantaina samaan aikaan KooKoon kanssa. Sarjakauteensa jalkapallon Ykkösessä valmistautuva MyPa kohtaa JJK:n harjoitusottelussa Lehtomäen kentällä. Keskipäivästä kello 17:ään siirretty ottelu pelataan suunnitellusti.

Salibandyliiton hallitus päätti pysäyttää kaikki pääsarjojen alapuolella olevat liiton sarjat 13.3. alkaen. Kouvolassa Sudet SB stoppaa kaikkien joukkueiden kilpa- ja harrastetoiminnan.

– Odotamme rauhallisin mielin liiton päätöksiä jatkotoimista päättyneiden sarjojen suhteen, Sudet Salibandyn puheenjohtaja Petri Joutjärvi sanoi.

Kotkan kaupunki sulkee Katariinan ja Karhulan uimahallit koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Kouvolassa ei olla ainakaan tässä vaiheessa ottamassa näin järeitä keinoja käyttöön.

– Odotamme avin lausuntoa ja ohjeistusta maltillisesti. Liikuntapaikoilla on reagoitu tilanteeseen niin, että uimahallien kassoille sekä jäähallien ja liikuntahallien pääovien välittömään läheisyyteen on viety käsidesit, Kouvolan liikuntapaikkapäällikkö Kirke Roos sanoi.

Luetuimmat