KooKoo pudotti SaiPan vasta jatkoajalla — ”Kiva ettei aina mene keskiviikkona seitsemää”

KooKoo vei melkein koko 60-minuuttisen SaiPaa, mutta ei pystynyt tappamaan peliä. Kotijoukkue voitti maalipaikat ylivoimaisesti ja laukaukset peräti 74—29.

Jussi Lopperi

Puolustaja Oskari Manninen laukoi KooKoolle kaksi pistettä jatkoajalla.
Puolustaja Oskari Manninen laukoi KooKoolle kaksi pistettä jatkoajalla.

Kouvolan KooKoolle oli keskiviikkoiltana Sumulaaksossa tyrkyllä kolme jääkiekon liigapistettä, mutta jo monta kertaa varsinaisella peliajalla armoniskua odottanut Lappeenrannan SaiPa puristi ottelun jatkoajalle asti.

Bonusajalla KooKoon ratkaisijaksi nousi kauden ensimmäisen maalin laukonut puolustaja Oskari Manninen. KooKoon voittonumerot kauden kolmannessa Kaakon derbyssä olivat pelitilanteisiin verrattuna hämmentävän niukat 2—1 (0—0, 1—1, 0—0, 1—0).

Jos hallitset ottelua noinkin selvästi, niin se pitäisi pystyä myös tappamaan. — Jussi Ahokas

— Kiva ettei aina mene keskiviikkona seitsemää maalia, viittasi päävalmentaja Jussi Ahokas KooKoon alkukauden kahteen surkeaan keskiviikon kotipeliin, joissa Sport ja TPS veivät pisteet Sumulaaksosta maalein 2—7.

"Kolme pistettä oli tarjolla"

Ahokkaan mielestä joukkueen peli on tällä hetkellä hyvässä kuosissa. Tyhmät virheet on vähitellen saatu karsittua pois.

— Dominoimme peliä kaksi erää. Pelasimme hyvää jääkiekkoa, puolustimme tiiviisti ja sitä kautta pääsimme hyvin hyökkäyksiin. Tasapainoinen esitys molempiin suuntiin, Ahokas ynnäsi.

KooKoo voitti ottelun laukaukset peräti 74—29.

— Kolme pistettä oli tarjolla. Viimeistelyyn ja laukausten laatuun pitää kiinnittää huomiota, koska peli tuottaa kuitenkin paikkoja. Jos hallitset ottelua noinkin selvästi, niin se pitäisi pystyä myös tappamaan, Ahokas manaili.

Toni Kähkönen pelasi ensimmäisen pelin KooKoon paidassa. Se oli samalla KooKoon kahden edelliskauden kapteenille syksyn ensimmäinen liigapeli.

— Erittäin tasapainoinen esitys ammattimieheltä. Kähkönen pysyi hyökkäysalueella kiekossa ja hoiti homman puolustussuuntaan hyvin. Hän tuo joukkueeseen mukanaan kokemusta ja johtajuutta koppiin, järkeä ja balanssia.

"MM-kisat päätavoite"

KooKoon voittoon tarvittiin lopulta maalit kahdelta puolustajalta. 1—0-maalin laukoi siniviivalta 19-vuotias Peetro Seppälä.

— Sutaisin kiekon viivasta vain maalille päin. Se saattoi osua matkalla SaiPan puolustajaan ja ainakin maalivahtiin, mutta upposi. Pieni onnenkantamoinenhan se oli, mutta otetaan vastaan, kertasi KooKoon oma kasvatti kauden avausmaaliaan.

Viime kaudesta huimasti tasoaan nostanut Seppälä on pelannut kaikki KooKoon kahdeksan ottelua ja saanut peliaikaa keskimäärin 18.32 minuuttia ottelua kohden.

— Vastuuta ja minuutteja on tullut hyvin. Viime kauden aloitin A-junioreissa, joten siinäkin mielessä on menty nousujohteisesti.

Seppälä on tällä hetkellä Liigan alle 20-vuotiaiden pistepörssissä kolmantena tehoilla 1+3 HIFK:n Anton Lundellin (3+1) ja Ilveksen Lassi Thomsonin (3+1) jälkeen.

— Tshekin U20 MM-kisat on se päätavoite, niittasi Seppälä kauden tähtäimen.

Tappio veti Lehterän synkäksi

Kauden viides tappio veti SaiPan päävalmentajan Tero Lehterän synkäksi.

— Emme me voi pelata näin. Hirveä määrä kiekon menetyksiä, jotka aiheuttavat järkyttävän määrän paikkoja. Meidän pitää ruveta pelaamaan todella paljon yksinkertaisemmin, jotta me pääsemme peliin mukaan.

Lehterän mukaan juuri näitä asioita on harjoiteltu ja työstetty, mutta se on vain lisännyt joukkueen henkistä lukkoa. Nyt se näkyi kahdessa ensimmäisessä erässä räikeästi.

— Hyvä, että saimme yhden pisteen. Saamme olla siihen todella tyytyväisiä, Lehterä myönsi.