Kouvottarille ei löydy pysäyttäjää naisten Korisliigassa — Päävalmentaja Mika Hartonen oli Honka-voitosta huolimatta kriittinen: ”Emme pelanneet missään vaiheessa hyvin”

Katja Juurikko

Kouvottarien Claire Lamunu juoni kauden kahdeksannen tupla-tuplansa Honka-ottelussa. Lamunu heitti 27 pistettä ja raapi 11 levypalloa.
Kouvottarien Claire Lamunu juoni kauden kahdeksannen tupla-tuplansa Honka-ottelussa. Lamunu heitti 27 pistettä ja raapi 11 levypalloa.

Kouvottaret teki voitokkaan paluun parketille maaottelutauon jälkeen naisten Korisliigassa. Kotijoukkue kaatoi espoolaisen Hongan keskiviikkona Mansikka-aholla ja kasvatti peräkkäisten voittojen määrän jo yhdeksään.

Sarjakärjen voittolukemat olivat maltilliset 72—62 (43—31).

Kouvottaret otti pelin haltuunsa Claire Lamunun (27/11) ja Ameryst Alstonin (27/5/5s) ansiosta. Kaksikko teki kentällä laadukasta jälkeä, eikä vierailta tuntunut löytyvän eväitä osaavan duon pysäyttämiseksi.

Lamunulle tupla-tupla oli kauden kahdeksas yhdeksässä ottelussa. Ugandalaissentteri viimeisteli Honkaa vastaan pisteensä hienolla lähes 69 prosentin sihdillä.

Lamunu on upottanut kuluvan kauden aikana heittonsa sisään muutenkin upeilla prosenteilla. Erityisen huimia numeroita Lamunu on naputellut kolmen pisteen kaaren takaa. Kun viime kaudella hän latasi runkosarjassa kymmenestä kolkistaan kaksi sisään, nyt vastaava saldo on kahdeksasta viisi pohjaan (62,5 prosenttia).

Alston oli avausjaksolla häikäisevän hyvä, mutta toisella puolikkaalla osumatarkkuus heikkeni hieman. Amerikkalainen pelintekijä on tällä hetkellä sarjan kolmanneksi tehokkain viimeistelijä 21,4 pojon keskiarvolla.

Katja Juurikko

Ameryst Alston naulasi Honkaa vastaan hienot 27 pistettä. Tässä Alston jättää kakkoseksi hyvän ottelun pelanneen Hongan Chelsea Watersin.
Ameryst Alston naulasi Honkaa vastaan hienot 27 pistettä. Tässä Alston jättää kakkoseksi hyvän ottelun pelanneen Hongan Chelsea Watersin.

Hartonen ei juhlinut

Kouvojen päävalmentaja Mika Hartonen ei ollut voitosta huolimatta tyytyväinen omiensa esitykseen. Kotijoukkue oli lipumassa hyvää vauhtia murskavoittoon, mutta viimeisen neljänneksen kaasu jalalta -koripallo antoi Hongalle mahdollisuuden numeroiden kaunisteluun.

— Sanoin tuolla kopissa, että pelaamme harjoituksissa paremmin ja kovemmalla intensiteetillä kuin esimerkiksi tässä pelissä. Olemme aidosti harjoitelleet hyvin ja suoritukset ovat harjoituksissa hyviä, mutta jostain syystä emme saaneet sitä intensiteettiä nyt kentälle, Hartonen sanoi.

— Emme pelanneet missään vaiheessa hyvin. Intensiteetti oli kamalan alhainen. Jos jotain hyvää hakee, niin kaksi pistettä.

Hartosen mukaan suojattinsa pelaaminen oli tasaista suorittamista.

— Vaikka voittoja on tullut, sellaista nappipeliä ei ole vielä osunut. Siis sellaista, että kaikilla mittareilla pystyisimme sanomaan, että tämä oli tosi hyvä peli.

— Vähän jäi harmittamaan tämä peli. Paljon on mietittävää, Hartonen pohti.

Lamunun ja Alstonin lisäksi Kouvottarista on nostettava esille Camille Zimmerman (11/11), jolle tupla-tupla oli kauden neljäs.

Honka markkinoille

Honka oli selkeästi Haiden Palmerin (20/3), Chelsea Watersin (19/13) ja Alexandra Ailuksen (13/3) varassa.

— Tämä oli kaiken kaikkiaan vaikea peli kahden ja puolen viikon tauon jälkeen. Kouvottaret on ollut tasaisen hyvä alkukauden. Pääsimme lähelle, mutta emme olleet silti kovin lähellä voittoa, espoolaisten koutsi Kimmo Kujansivu kommentoi.

Honka voitti viimeisen neljänneksen 18—12, mutta iskuetäisyydelle joukkue ei yltänyt.

— Meidän hyökkäyspään toteuttaminen ei ollut varsinaisesti nättiä. Saimme kuitenkin ihan kohtuullisia heitonvalintoja siitä huolimatta, että Kouvottaret teki jotain uutta ja erilaista.

Kujansivun mukaan Honka tarkastelee kansainvälisiä pelaajamarkkinoita maltilla. Kouvolassa joukkue pelasi kahdella vahvistuksella.

— Pelaajia katsellaan, mutta emme pidä kiirettä asian kanssa.

Kouvottaret hakee kauden kymmenettä peräkkäistä voittoa ensi viikon keskiviikkona Mansikka-aholla. Vastustajaksi saapuu HBA-Märsky.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset