Kouvolassa urheiluturnausten superviikonloppu — Mielakassa jaetaan suomenmestaruus

Urheilutapahtumat täyttävät viikonloppuna nurmet, rinteet ja hiekat.

Lukas Pearsall

Kouvola Junior Games tuo Kouvolan keskuskentälle useita ikäluokkansa huippuja. Karhulan Katajaisten Esa Pylkkänen oli kolme vuotta sitten mukana 19-vuotiaiden pituuskisassa.
Kouvola Junior Games tuo Kouvolan keskuskentälle useita ikäluokkansa huippuja. Karhulan Katajaisten Esa Pylkkänen oli kolme vuotta sitten mukana 19-vuotiaiden pituuskisassa.

Kouvolan tapahtumasumat ajoittuvat usein kesäkuun alkupuolelle, mutta urheilussa tapahtuu myös tulevana viikonloppuna paljon. Kouvolassa järjestetään peräti viisi ihmisiä laidasta laitaan liikuttavaa kilpailua tai turnausta.

Viikonlopun suurin tapahtuma on Kouvolan keskuskentällä lauantaina ja sunnuntaina järjestettävä Kouvola Junior Games. Tapahtuma on järjestetty jo vuodesta 1987 asti.

Junior Gamesiin on ennakkoilmoittautunut noin 240 urheilijaa, jotka ovat pääosin 9—15-vuotiaita.

Tapahtuma alkaa sekä lauantaina että sunnuntaina kello 11 ja päättyy iltapäivällä. Molemmat päivät polkaistaan käyntiin pikamatkoilla eli sadan ja 200 metrin kilpailuilla.

Junior Gamesin järjestävät Anjalan Liitto, Elimäen Vauhti, Korian Ponsi, Kouvolan Urheilijat, Kuusankosken Kisa ja Valkealan Kajo.

Suomenmestaruus jaossa

Mielakassa tahkotaan viikonloppuna alamäkipyöräilyn SM-kilpailu. Lajissa lasketaan erikoisvalmisteisella pyörällä alas Mielakan rinteille rakennettua rataa. Juurakoista ja mutkista nopeimmin maaliin selvinnyt voittaa.

Viikonloppu alkaa lauantaina lämmittelyllä ja vapailla harjoituksilla. Sunnuntaina kilpaillaan tosissaan, sillä aika-ajo alkaa 13.30 ja finaali 15.00

Kilpailu on DH-Suomi Cupin neljäs osakilpailu, jossa ratkeaa myös suomenmestaruus. Hallitseva mestari on paikallisen Kymi Anti-Flown Visa Linnala.

Tapahtuma on yleisölle avoin. Paikalla on sunnuntaina kahvio, josta saa muun muassa kisalounasta ja virvokkeita.

Jenkkifutista ja biitsiä

Kuusankosken urheilupuistossa puolestaan pelataan amerikkalaista jalkapalloa, kun Indians Bowl kokoaa juniorijoukkueita Oulua myöten.

Turnauksessa pelataan alle 13-vuotiaiden junioreiden 1. divisioonan ja alle 11- sekä alle 9-vuotiaiden junioreiden avoimet ottelut. Pelejä pelataan kello 12—19. Indiansin nuorimmat eli 9-vuotiaat pelaavat yhdistelmäjoukkueessa Helsinki Roostersin kanssa.

Lauantaina Käyrälammella pelataan myös beach volleyn Viking Cup-turnaus, jossa on kaksi miesten ja kaksi naisten sarjaa. Kymmeneltä alkavassa turnauksessa on 35 joukkuetta.

Beach volleyta on tarjolla myös sunnuntaina. Käyrälammella pelataan aamukymmenestä eteenpäin Etelä-Suomen aluemestaruudesta, jossa pelaavat alle 10-, alle 16- ja alle 18-vuotiaat tytöt ja pojat. Joukkueita on noin 20.