19-vuotiaat Vili Nyman ja Teemu Knihtinen jatkavat Kouvoissa pitkillä sopimuksilla — ”Sopimukset tukevat ensi kaudelle valittua kolmen amerikkalaispelaajan mallia”

Moises Garibay

Oma kasvatti Teemu Knihtinen kuuluu Kouvojen liigarinkiin jo neljättä kauttaan.
Oma kasvatti Teemu Knihtinen kuuluu Kouvojen liigarinkiin jo neljättä kauttaan.

Kouvot jatkaa Korisliigassa suunnitelmansa mukaisesti nuorten kiinnittämistä pelaajarunkoon.

Seura teki Vili Nymanin ja Teemu Knihtisen kanssa uudet sopimukset kevääseen 2021.

Molemmat ovat olleet tällä kaudella suuressa roolissa Kouvojen kehitysjoukkueessa Korikouvoissa.

Sarjatulokas eteni 1. divisioona A:ssa pudotuspeleihin ja pani runkosarjan selkeän ykkösen HBA-Märskyn ahtaalle puolivälierissä. Märsky meni jatkoon voitoin 3—1.

Nymanille, 19, ja Knihtiselle, 19, kellotettiin Divari A:ssa peliaikaa puoli tuntia ottelua kohden.

Laituri Nyman oli joukkueen ykkönen levypalloissa, joita hän kaapi keskimäärin 9,2. Koko sarjan suomalaispelaajista hän napsi toiseksi eniten irtopalloja. Pistekeskiarvoksi tuli 9,8.

KTP:n kasvatti Nyman pelaa ensimmäistä kauttaan kouvolalaisseurassa, jossa hän on päässyt liigaparketille seitsemässä ottelussa.

198-senttinen Nyman kuuluu ikäluokassaan Suomen parhaimmistoon. Nuorten maajoukkueissa hän on pukeutunut Susi-paitaan yli 60 kertaa.

Knihtisellä jo neljäs kausi liigaringissä

Takamies Knihtinen, 19, puolestaan oli Korikouvojen sisäisen pörssin pisteykkönen heittämällä 13,1 pinnaa ottelua kohden.

Kouvojen omalle kasvatille on löytynyt paikka liigakokoonpanosta 27 kertaa, ja peliminuutteja on kertynyt keskimäärin 13.

Tammikuussa Knihtinen heitti kauden ennätykseen 11 pistettä Seagullsia vastaan.

Nuoresta iästään huolimatta Knihtinen kuuluu Kouvojen liigarinkiin jo neljättä kauttaan. Hän oli voittamassa Suomen mestaruutta 2016 ja A-poikien SM-kultaa 2014.

194-senttistä Knihtistä on pidetty yhtenä kouvolalaisen koripalloilun suurista lupauksista. Teot ja lahjakkuus on huomattu myös nuorisomaajoukkueissa, joissa hän on pelannut eri ikäluokissa lähes 80 ottelua.

Moises Garibay

Vili Nyman oli 1. divisioona A:n levypallotilastossa toiseksi paras suomalainen.

Kolme sopimusta kevääseen 2021 

Kouvoilla on ensi kaudeksi pelaajasopimukset Nymanin ja Knihtisen ohella Ville Kauniston, Tuomas Hirvosen, Severi Kaukiaisen ja Ilmari Toikkasen kanssa.

Toikkasen, 21, sopimus ulottuu kevääseen 2021, samoin kuin Nymanin ja Knihtisen.

Päävalmentaja Jyri Lehtosen jatko on myös jokseenkin päivänselvä asia, vaikkei paperiin ei ole vielä nimiä rustattu.

Lehtosella on merkittävä rooli siinä, että Kouvot haluaa kehittää nuoria pelaajia.

Lehtonen on sanonut, että Kouvojen satsaus Divari A:han ja Korikouvoihin on osa tavoitetta, jossa Kouvola haluaa nousta itäisen ja kaakkoisen Suomen koripallokeskukseksi.

Pousi: Kouvoissa tehdään pelaajia Suomi-koriksen huipulle

Puheenjohtaja Sami Pousi sanoo, että tuoreimmat sopimukset tukevat Kouvojen ensi kaudelle valitsemaa kolmen amerikkalaispelaajan mallia.

Pousin mukaan Kouvot antaa yhä enemmän vastuuta nuorille pelaajille.

— Yritämme saada rekrytoitua vielä muutamia lupaavia suomalaisia pelaajia kevään ja kesän aikana, jotta pelaajamäärämme riittää toteuttamaan onnistuneesti kolmen jenkin taktiikkaa. Ulkomaisten vahvistusten vähentäminen on rohkea veto, mutta toivomme, että yleisö ja fanit näkevät asian plussapuolet.

Pousi kiittelee Kouvojen valmennusta, jossa Lehtosen lisäksi Juho Kailio, Kari Kurronen ja Antti Hurri ovat paiskineet työtunteja nuorten pelaajien sparrauksessa.

— Ei ole sattumaa, että Kouvojen kautta on tullut paljon pelaajia Suomi-koriksen huipulle. Niitä pelaajia on tehty täällä määrätietoisella työllä, Pousi sanoo ja listaa nimistä Hirvosen, Alexander Madsenin, Ilari Seppälän, Antto Nikkarisen, Antti Kanervon ja Matti Nuutisen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat