Pontevan fyysisyys liikaa Kouvottarille — "Meidän eväät loppuivat tällä kertaa"

Kouvottarien Mika Hartonen: Meidän eväät loppuivat tällä kertaa.

Jussi Lopperi

Taeler Deer (edessä) oli 19 pinnalla Kouvottarien pisterohmu Hyvinkäällä.
Taeler Deer (edessä) oli 19 pinnalla Kouvottarien pisterohmu Hyvinkäällä.

Naisten Korisliigan kärkijoukkue Hyvinkään Ponteva nappasi vakuuttavasti kahdeksannen voiton putkeen, kun se kukisti Kouvottaret 91—63 (40—28).

— Meidän eväät loppuivat tällä kertaa. Pontevan valmentajat Miikka Sopanen ja Besim Maxhuni ovat tehneet loistavaa työtä. Ensimmäinen kymmenen minuuttia oli meiltä hyvää pelaamista ja samoin viimeisellä neljänneksellä seitsemän minuuttia, sanoi Kouvottarien valmentaja Mika Hartonen.

Yksikään liigan joukkue ei olisi lähtenyt täältä kahden pisteen kanssa.Mika Hartonen

Kouvottaret johti useaan otteeseen ensimmäisellä neljänneksellä ja vielä tilanteessa 17—16, mutta sen jälkeen Ponteva otti otteen hallintaansa.

— Ponteva on fyysisyydessä omaa luokkaansa tässä sarjassa. Muiden tempo ja intensiteetti ovat ihan eri tasoa, Hartonen painotti.

Pontevan Sopanen huomautti alun tasaisuudesta.

— Alku oli tiukka, koska hermoilimme. Sen jälkeen aloimme pelata niin, että ainakin puolustus toimi. Meiltä löytyy siihen oikeaa luonnetta.

— Pelaajamateriaali ei ole pelkästään nimiä, vaan tekoja kentällä. Jokainen tässä joukkueessa vannoo intensiteetin puolesta ja jokainen vastasi huutoon, Sopanen jatkoi.

Hartonen vertaili Kouvottarien kahta edellistä peliä tähän.

— Kun hävisimme Peli-Karhuille ennen taukoa, olimme todella huonoja. Viimeksi voitimme Catzin. Emme olleet nytkään ylettömän huonoja. Yksikään liigan joukkue ei olisi lähtenyt täältä kahden pisteen kanssa, Hartonen tuumasi.

Ponteva heitti ennen taukoa yhdeksän onnistunut kolmosta, kun Kouvottaret saivat sisään vain yhden. Koko ottelussa HyPo onnistui 17 kertaa bonusviivan takaa ja Kouvottaret jäi viiteen onnistuneeseen kolmoseen.

— Ihailen joukkueen epäitsekkyyttä, sillä 29 koriin johtanutta syöttöä on iso määrä, Sopanen sanoi.

Kouvottaret sai tilastoihin yhdeksän syöttöä. Levypallopelissä joukkueet olivat tasavahvoja luvuin 45—45.

Kouvottaret oli pelissä pitkään pelkästään ulkomaalaistrion varassa. Tosin ottelun ensimmäisen korin teki Maria Koskinen, joka paikkaa avausviisokossa pidempään sivussa olevaa Roosa Frimodigia.

Taeler Deer oli 19 pinnalla Kouvottarien pisterohmu. Camille Zimmerman antoi kohtalaisesti tulitukea, kun hän kasasi 15 pistettä. 16 levypalloa kaapinut Claire Lamunu ylsi yhdeksään pinnaan.

Koskinen teki kaikkiaan kahdeksan pinnaa. Avausviisikon täydentänyt Veera Välimaa jäi ilman pisteitä.

Kapteeni Kaisa Lind (6) ja Hanna Aho (4) väläyttelivät hetkittäin. Henriikka Vähäuski sai kahdella pinnalla myös pistetilin auki.