Kouvottarien päävalmentajaa Joonas Frimodigia ei hymyilyttänyt, vaikka Catz taipuikin 20 pisteen marginaalilla – "Olen huolissani oman joukkueeni puolustuspelistä"

Katja Juurikko

Aliyah Collier oli Catzin puolustukselle vaikea pysäytettävä. Amerikkalainen tehtaili ottelussa mallikkaan tilastorivin: 23 pistettä, 11 levypalloa, kuusi syöttöä ja viisi riistoa.
Aliyah Collier oli Catzin puolustukselle vaikea pysäytettävä. Amerikkalainen tehtaili ottelussa mallikkaan tilastorivin: 23 pistettä, 11 levypalloa, kuusi syöttöä ja viisi riistoa.

Jos joukkue voittaa naisten Korisliigassa ottelunsa 20 pisteen marginaalilla, päävalmentajan luulisi olevan tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

Näin ei kuitenkaan ollut lauantaina Mansikka-ahon urheiluhallissa, jossa Kouvottaret kukisti lappeenrantalaisen Catzin lukemin 88–68 (39–32). Selkeä voittokaan ei saanut kouvolalaisten päävalmentajan Joonas Frimodigin suupieliä ylöspäin.

– Olen huolissani oman joukkueeni puolustuspelistä. Annoimme 68 pistettä omiin ja kaveri pelasi aika vajaalla kokoonpanolla. Se huolettaa, Frimodig sanoi tutkaillessaan ottelun tilastopaperia.

Frimodigin huoli on aiheellinen. Kouvottarien piti pyyhkiä Catzilla parkettia, mutta toisin kävi. Vieraiden luotsi Mika Haakana vaikeiden avausminuuttien jälkeen viisikkonsa paikkapuolustukseen, joka puudutti kotijoukkueen pelin.

– Tuntui siltä, että olimme valmiita alussa. Vedimme alkuun sen 13–0-johdon, mutta sitten kun se paikka tuli, meidänkin intensiteetti laski.

– Catzin makaava paikka teki sen, että passivoiduimme hyökkäyksessä. Kukaan ei oikein uskaltanut haastaa, eikä ajaa saumoihin. Pelkäsimme hyökätä paikkaa vastaan. Ei siitä tullut oikein mitään, vaikka tiesimme, että paikkaa sieltä tulisi, Frimodig kummasteli.

Catz menetti pallon ottelussa 21 kertaa, mutta sekään ei juuri muita ilonaiheita kotijoukkueelle tuottanut.

– Meillä oli vain kuusi nopean hyökkäyksen koria. Se kertoo kaiken, että emme lähteneet juoksemaan.

– Kaikki kunnia Catzille. He pelasivat hienon ottelun.

Katja Juurikko

Kouvottarien Elli Salovaara viimeisteli yhdeksän pistettä kelvollisella 50 prosentin sihdillä.
Kouvottarien Elli Salovaara viimeisteli yhdeksän pistettä kelvollisella 50 prosentin sihdillä.

Toisella jaksolla Kouvottaret ryhdisti ruotoa sen verran, että ero venähti lopulta mainittuun 20 pisteeseen. Voittajien ykköstykki oli Aliyah Collier, joka viimeisteli 29 minuutissa 23 pistettä kovalla 90,9 prosentin tarkkuudella. Levypalloja amerikkalainen kahmi 11 kappaletta.

Sarah Toeaina (15/4) ja toisella jaksolla kaikki 13 pistettään naulannut Kaisa Kuisma tukivat Collieriä etevimmin. Henriikka Vähäuski kokosi 22 minuutissa yhdeksän pistettä ja kuusi levypalloa. Vähäuski pudotteli neljästä kolkistaan kolme pohjaan.

Catzin päävalmentaja Mika Haakana oli selkeästä tappiosta huolimatta tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Alku oli todella karu. Hyökkäyksessä rohkeus parani ja pääsimme hyökkäämään tiettyihin match upeihin hyvin.

– Tämä oli hyvä peli meiltä erittäin hyvää joukkuetta vastaan. Veera Pirttinen veti kovia heittoja ja niiden avulla pysyimme mukana. Kouvottaret missasi kyllä aika paljon vapaita paikkoja.

Haakana nosti nuoresta ryhmästään Pirttisen (24/4) lisäksi esille 15-vuotiaan Edit Pekkalan (5/0).

– Hän tuli toisella jaksolla hienosti kentälle. Tuolla tavalla se pitääkin tehdä, Haakana kehaisi aiheesta.

Catzin runkopelaajista Roosa Kosonen on palailemassa tositoimiin mahdollisesti ensi viikolla.

– Hän on päässyt treenaamaan jo ilman kontaktia. Tuulia Timo on sivussa pidempää.

Catz on saamassa mahdollisesti jo alkavalla viikolla riveihinsä ensimmäisen ulkomaalaisvahvistuksensa.

– Rahoitus yhteen vahvistukseen on kunnossa. Se on päätetty. Odottelemme nyt vastausta. Toinen amerikkalaispelaaja on mietinnässä. Siitä ei ole päätöstä.

– Pelaaja on nähty Suomessa aiemmin. Hän toisi tullessaan vahvistusta isoon päähämme, Haakana sanoi.