Kouvojen vieraspelien tuska ja ahdistus saivat jatkoa Kotkassa — Päävalmentaja Tuomas Oja: ”Jos tätä sarjaa ammatikseen pelaa, pitäisi syttyä ja tulla työpaikalle joka kerta”

Jukka Lehtoranta

Kouvojen David Gonzalvez ja Oscar Storgård varjostavat KTP-Basketin 21 pistettä heittänyttä Byron Wesleyta.
Kouvojen David Gonzalvez ja Oscar Storgård varjostavat KTP-Basketin 21 pistettä heittänyttä Byron Wesleyta.

Varamiehisellä Kouvoilla ei ollut mitään jakoa Korisliigan kauden toisessa Kymenlaakson derbyssä Kotkassa. Kotijoukkue KTP-Basket ei sekään ihmeitä esittänyt, mutta kuittasi silti roiman voiton vieraistaan Karhuvuoren urheilutalossa.

KTP-Basket kuittasi näin marraskuun alussa Kouvolassa kärsimänsä tappion lukemin 98—71 (44—32). Tappio oli Kouvoille neljäs peräkkäinen ja jo kuudes vierasparketilla putkeen.

— Eihän se hääviä ollut. Eniten olen huolissaani tuosta ilmeestä, mikä meillä täällä oli. Taistelusta ei ollut tietoakaan, Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja murehti.

— Jos tätä sarjaa ammatikseen pelaa, pitäisi syttyä ja tulla työpaikalle joka kerta. Valmentaja pystyy tuomaan kentän laidalta jonkin verran energiaa, mutta minun pitää silti olla valmentaja eikä mikään cheerleader, Oja vuodatti.

Kouvot matkusti Kotkaan ilman sairauslistalla olevaa parasta korintekijäänsä Silas Melsonia ja runkopelaajaansa Teemu Knihtistä. Se näkyi parketilla armotta.

— En osaa sanoa, vaikuttiko tämä sitten ilmeeseen. Kun kohtasimme vastoinkäymisiä, homma katkesi kyllä tosi ajoissa, Oja kommentoi.

— Illan parasta antia oli Oscar Storgårdin minuutit ja hyvä esitys.

Storgård heitti Korisliigan uudeksi rekordikseen 12 pistettä. Seitsemästä kolmosestaan hän upotti neljä.

David Gonzalvez (16/1) oli joukkueensa pisteykkönen, mutta pelitilannelaakit (6/17) osuivat vain 35 prosentin tarkkuudella. Duke Shelton (10/17) kokosi tupla-tuplan.

Vaihtoehtoja

Ojan mukaan valmennusjohto ja taustajoukot ovat tehneet ja tekevät edelleen rajusti töitä, jotta Kouvot saisi kasattua iskukykyisen joukkueen kevätpuoliskolle.

— Toivottavasti saamme tilanteen ratkaistua mahdollisimman nopeasti. Meillä on muutama erilainen vaihtoehto, kuinka tästä jatketaan, Oja kertoi.

Melson on sivussa helmikuulle asti. Yksi vaihtoehto on luonnollisesti hankkia tuuraaja Melsonille ja toinen se, että Kouvojen nuoret Oscar Storgårdin johdolla saavat aiempaa enemmän peliminuutteja.

Kouvojen amerikkalaisista Duke Shelton lienee myös suurennuslasin alla, mutta Oja ei tätä lähtenyt kommentoimaan.

— Katsomme tässä nyt kokonaisuutta. Toivon, että meillä on jotain kerrottavaa vielä ennen joulua tai sitten ennen vuodenvaihdetta.

Ratkaisu tauon jälkeen

Kouvot oli jollain lailla mukana kaksi ensimmäistä neljännestä, mutta kolmannella KTP-Basket hiipi 12 pisteen johtoasemasta 18 pisteen karkumatkalle (69—51) ennen viimeistä kymppiä.

Päätösneljänneksen alku oli Kouvoille murheellinen, sillä Kotka vei kolmen minuutin pätkän 11—2 ja Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja oli pakotettu aikalisään tilanteessa 80—53.

Viimeiset seitsemän minuuttia joukkueet väänsivät tasaisesti, eikä voitosta syntynyt luonnollisestikaan enää kunnon kapinaa.

KTP-Basketin ykkönen oli Byron Wesley, joka naulasi 21 pistettä.

— Helpottunut fiilis. Tämä on ollut aika ylös ja alas menoa. Nyt oli aika solidi esitys. Huomattavasti mukavampi lähteä joulunviettoon, kun on voitto alla ja vielä vähän paremmalla esityksellä, kotkalaisten päävalmentaja Tomi Kaminen huokaisi.

Kouvojen seuraava ottelu on lauantaina 28. joulukuuta Nokialla. Vielä ennen vuodenvaihdetta Kouvolaan saapuu sarjakärki Helsinki Seagulls.