”Aivan loistava fiilis” — Nousija MyPa otti oman paikkansa vaikeuksien kautta

Kakkosen peleissä kasvanut MyPa haluaa vielä haastaa sarjan kärkijoukkueet. Maalitykki Jussi-Pekka Rämä on viimeistellyt jo 14 häkkiä tällä kaudella. Saviniemen noin 700 katsojan yleisökeskiarvo olisi kovaa jo valuuttaa Ykkösessäkin.

Katja Juurikko

MyPa-kärki Jussi-Pekka Rämä on tällä kaudella upottanut pallon jo 14 kertaa vastustajan verkkoon 12 pelissä.

Myllykosken Pallon päävalmentaja Jukka Karjalainen on tyytyväinen mies. Tällä hetkellä hän odottaa kiihkeästi vain pääsyä takaisin tositoimiin. 

Jalkapallon Kakkonen on ollut tauolla parin viikon ajan. Pelit jatkuvat tällä viikolla ja MyPa joutuu lauantaina heti kovimpaan mittariin. Saviniemeen saapuu vieraaksi sarjajohtaja PePo Lappeenrannasta.

Karjalaisen mukaan huili tuli nuorelle joukkueelle hyvään saumaan. MyPa paranteli pikkuvammoja ja latasi akkuja syyskautta varten. Sitä on edessä vielä 10 peliä.

— Aivan loistava fiilis, kiteyttää Karjalainen oman ja joukkueen innostuksen.

— Olemme puolessa kaudessa keränneet jo 15 pistettä. Jos meillä on kauden lopussa kasassa 30 pistettä, olemme jo korkealla sarjataulukossa.

Komea kotiyleisökeskiarvo

Kun sarjan puoliväli on ylitetty yhdellä pelillä, on MyPa taulukossa kuudentena. Sarjakärjessä oleviin PePoon ja Gnistaniin on matkaa kuusi pistettä. Toisaalta putoamisviiva kummittelee vain viiden pisteen päässä.

— Sarjapaikan säilyttäminen oli seuran virallinen tavoite. Joukkueen sisäistä tavoitetta en paljasta, vaikenee Karjalainen ja antaa ymmärtää, että joukkueen sisällä riittäisi kunnianhimoa korkeammallekin.

Yhdestä asiata Saviniemessä voidaan jo nyt paukutella henkseleitä. Kotipelien noin 700 katsojan keskiarvo herättää kateutta jo Ykkösenkin seurojen keskuudessa.

Vaikea alku

Nousijan kausi alkoi vaikeuksilla. Vastaan tulivat heti sarjan ennakkosuosikit Gnistan, Jippo ja PePo. Kolmen kierroksen jälkeen MyPalla oli koossa yksi piste.

— Haastoimme kaikki kolme pelillisesti hyvin, mutta voittoja ei tullut. Se söi nuorta joukkuetta, Karjalainen muistelee raskasta alkua.

MyPa hävisi vielä kauden neljännenkin pelin, mutta sitten kaatui FC Vaajakoski vieraskentällä 1—2. Ja heti perään joukkue otti kauden avausvoiton Saviniemessä Mikkelin Kissoista.

— Kävimme ongelmat läpi ja käsittelimme tilanteen joukkueen kesken. Avausvoitto ja kotivoitto toivat buustia ja sen jälkeen peli alkoi rullata, Karjalainen kertaa.

Avauskierrosten tappioiden jälkeen MyPa hävisi kevätkierroksella enää vain kerran.

Jussi Lopperi

Päävalmentaja Jukka Karjalainen haluaisi nähdä ryhmältään vielä tasaisempia otteita.

Vastuunkantajia löytyi

Karjalainen on erityisen ylpeä siitä, että tiukoissa paikoissa joukkueesta on löytynyt vastuunottajia. Isojen saappaitten täyttäjiä.

— Runkopelaajia on loukkaantunut, mutta muu joukkue on kasvanut aina tarvittaessa sen mukaan, kiittelee päävalmentaja.

Rosteri koki kovia heti kauden alussa, kun kapteeni Heikki Pulkkinen loukkaantui. Kokenut toppari on kuitenkin taas pelikunnossa ja on tällä kaudella viimeistellyt jo kolme maalia.

— Benjamin Niverillä on ollut iso rooli puolustuksessa, samoin kun vielä viime vuonna B-junioreissa pelanneella Leevi Perkiöllä, kehuu Karjalainen.

Enemmän kokemusta on puolustuslinjassa tai laitapelaajana viihtyvällä Simo Majanderilla, joka on tarjoillut kymmenkunta maalisyöttöä.

Iso ruutu on ollut myös keskikentällä julmettuja kilometrejä juoksevalla Rico Ryöpäksellä.

Saviniemen kultakimpale on kuitenkin ollut Jussi-Pekka Rämä, joka on kärjessä paukuttanut peräti 14 MyPan 25 maalista.

Tasaisuus vielä hakusessa

Karjalainen kiirehtii muistuttamaan, että tokihan MyPan pelin sisältä löytyy vielä paljon parannettavaa.

Taso heittelee välillä jopa yhden 45-minuuttisen aikana liikaa. — Jukka Karjalainen

— Asennepuoli on kunnossa, mutta kaipaisin tasaisempaa suorittamista. Taso heittelee välillä jopa yhden 45-minuuttisen aikana liikaa, puntaroi Karjalainen.

Oman haasteensa syyskaudelle heittää se, että osa pelaajista aloittaa opiskelun syksyn kynnyksellä.

— Peleissä kaikki ovat käytettävissä, mutta viikottaiseen työntekoon ja peleihin valmistautumiseen se kyllä vaikuttaa, päävalmentaja murehtii.

Karjalainen toivoo, että MyPa säilyttäisi hyvän tasonsa kauden loppuun asti.

— Mitä aikaisemmin sarjapaikka varmistuu, sitä nopeammin voimme kääntää katseet ensi kauteen. Tämä merkitsisi myös lisää arvokkaita peliminuutteja joukkueen nuoremmille pelaajille.

Kakkonen, lohko A

1) PePo 24, 2) Gnistan 24, 3) MP 19, 4) FC Viikingit 18, 5) JäPS 18, 6) MyPa 18, 7) Jippo 17, 8) FCV 16, 9) MiPK 14, 10) NJS 13, 11) PKKU 12, 12) LPS 2.

Parhaat maalintekijät:

14 maalia: Jussi-Pekka Rämä MyPa.

8 maalia: Tuure Nummi JäPS.

6 maalia: Oliveira Lucas Dos Santos MP, Teemu Pastila Gnistan, Niko Mäkirinne Jippo.

5 maalia: Aleksander Akbar Gnistan, Robbie Azodo PKKU, Hedi Khayat PKKU, Markus Tukiainen NJS.

Luetuimmat