Maalitili avaamatta, eikä menestystä edes korttiringissä – KooKoon Ahti Oksanen on laukonut paljon, mutta kiekko ei ole löytänyt väylää reppuun: "Muutama kunnon tontti siellä on ollut"

Jussi Lopperi

KooKoon hyökkääjä Ahti Oksanen on kerännyt alkukauden viidessä ottelussa tehot 0+3.
KooKoon hyökkääjä Ahti Oksanen on kerännyt alkukauden viidessä ottelussa tehot 0+3.

KooKoon hyökkääjä Ahti Oksanen ei ole vielä saanut rikottua kuparista jääkiekon Liigassa.

– Ei tässä auta kuin löytää tie kunnon maalipaikoille ja iskeä kiekkoa reppuun, Oksanen sanoo.

KooKoo on pelannut vasta viisi ottelua, joissa 191-senttinen laitahyökkääjä on saldonnut tehot 0+3. Se ei miestä luonnollisestikaan tyydytä.

– Muutama kunnon tontti siellä on ollut, mutta muuten ne paikat ovat tulleet sektorin ulkopuolelle.

Oksasen maalijano on hirmuinen, eikä viime kaudella KHL-seura Jokereissa pelannutta pelimiestä sovi yrittämisen puuttesta moittia. KooKoo-hyökkääjä on laukonut viidessa matsissa peräti 38 kertaa, joka oikeuttaa tilaston viidennelle sijalle.

Oksasen edellä olevat HIFK:n Sebastian Dyk (8 peliä/52 laukausta), Ässien Andreas Borgman (7/45), HIFK:n Emil Bemström (8/42) ja HIFK:n Mikko Kousa (8/38) ovat pelanneet useamman ottelun kouvolalaista enemmän.

– En ole huolissani, mutta se on selvä, että tulosta pitäisi saada aikaiseksi, Oksanen painottaa.

Jukurit vastassa kahdesti

Tuloksen tekemiseen tarjoutuu viikonloppuna oiva tilaisuus, kun KooKoo kohtaa back-to-back -peleissä Mikkelin Jukurit. Perjantaina joukkueet kohtaavat Sumulaaksossa ja lauantaina Kalevankankaalla.

– Kyllä meidän pitäisi Jukurit hoitaa sekä kotona että vieraissa. Tosin Pelicans-ottelussa näimme, että puolivaloilla pelaamalla ei tässä sarjassa voita ketään.

Puolivaloilla pelaamalla ei tässä sarjassa voita ketään. — Ahti Oksanen

Jukurit ei ole Oksaselle kovinkaan tuttu nippu.

Anssi Löfmanin kanssa pelasimme samaan aikaan SaiPassa. Hänet tiedän Jukureista etukäteen.

Jukureille viime viikko oli onnistunut. Mikkeliläisryhmä voitti molemmat ottelunsa, kun se nitisti torstaina Ässät jatkoajalla 3–2 ja kuittasi lauantaina kolmen pisteen potin HIFK:ta vastaan 4–1 -lukemin.

Jukureiden voittojen takuumiehenä hääri 22-vuotias venäläishyökkääjä Vitali Abramov, joka pelaa mikkeliläisten riveissä lainasopimuksella NHL:n Ottawa Senatorsista. Tsheljabinskin Traktorin kasvatti teki molemmissa matseissa kaksi osumaa.

Kotimaiset reissut helppoja

Ahti Oksanen veti viime kaudella KHL:ssä todellisen matkustamisen korkeakoulun, joten kotimaisen kiekkoliigan reissut eivät ole 27-vuotiaalle pelaajalle ongelma.

– Olihan se aika leppoisaa matkustaa viime lauantaina Raumalle, Oksanen naurahtaa 320 kilometrin mittaista siivua Kymenlaaksosta länsirannikolle.

Jokereiden paidassa Oksanen sai kokea pisimmillään kahdeksan tunnin aikaeron. Vuosi sitten marraskuussa Jokereiden vieraskiertueen ohjelmassa oli ottelut Pekingissä, Habarovskissa ja Tsheljabinskissä. Matkaa kertyi kohtuulliset 16 000 kilometriä.

– Olen korttirinkimiehiä. Sillä tavalla matkat sujuvat mukavasti. Tosin tänä syksynä voitot ovat jääneet vähiin.

Aleksander Bonsaksen ja Aleksi Ainali ovat olleet alkukauden voittajia.

Jukurit-otteluiden jälkeen KooKoota jatkaa tiiviissä ottelurytmissä. Ensi tiistaina Kouvolaan saapuu Rauman Lukko ja perjantaina TPS. Lauantaina KooKoo ottaa suunnaksi Tampereen Hakametsän, jossa vastustajaksi ryhmittyy Tappara.

Luetuimmat