Kuusaan miljoonakenttä valmistuu aikataulussa — Lähes 50-vuotias urheilukenttä on remontoitu pohjia myöten

Kuusankosken urheilukentän kunnostus pysyy budjetissa pienistä lisätöistä huolimatta.

Katja Juurikko

Kuusankosken urheilukenttä on jo saanut siirtonurmen.
Kuusankosken urheilukenttä on jo saanut siirtonurmen.

Kuusankosken urheilukentän siirtonurmi on asennettu ja seuraavaksi kentällä alkavat asvaltointityöt. Urheilukentän remonttiin on varattu tälle vuodelle 900 000 euroa. Yhteensä 1,25 miljoonan euron remontti valmistunee elokuussa suunnitelmien mukaisesti.

Liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen kertoo, että jonkinlaiset avajaisjuhlat uusitulla kentällä pidetään mahdollisesti syksyllä.

Rakennuttajapäällikkö Anneli Vartiaisen mukaan budjetti pitää, vaikka remonttiin on tullutkin pieniä lisätöitä. Esimerkkinä hän kertoo, että kattamattoman aurinkokatsomon penkit olivat sen verran huonokuntoisia, että lankut täytyi uusia. Lisäksi juoksuradan teräskaiteet maalataan.

Remontti on mittava. Juoksuradan pinnoitteet uusitaan pohjarakenteita myöten. Ruohoalueilla uusitaan kasvualustat sekä ruohoistutus. Kunnostustyön yhteydessä uusitaan myös kastelu-, salaoja- ja sadevesijärjestelmät.

Radan nykyinen sähköjärjestelmä ei täytä nykymääräyksiä, joten se uusitaan. Lisäksi katsomoa kunnostetaan.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on joulukuussa 2018 myöntänyt valtionavustusta hankkeelle 150 000 euroa.

Katja Juurikko

Kuusankosken urheilukentän katsomo kunnostetaan.
Kuusankosken urheilukentän katsomo kunnostetaan.

Yli 8 000 kävijää viime kesänä

Kuusankosken urheilukenttää ovat käyttäneet muun muassa koululaiset, yleisurheilijat, jalkapalloilijat ja amerikkalaisen jalkapallon pelaajat.

Vuoden 2018 touko–elokuussa Kuusankosken urheilukentällä oli varauksia reilun 472 tunnin ajan ja kävijöitä varatuilla ajoilla yli 8 000. Sen lisäksi kentällä on muuta vapaa-ajan käyttöä.

Kenttä on rakennettu vaiheittain viisi vuosikymmentä sitten. Se valmistui vuonna 1970.

Kentän pohjarakenteet ja kuivatus olivat pääosin alkuperäisiä. Juoksurata ja kentän päätyalueet on pinnoitettu uudelleen synteettisellä pinnoitteella vuonna 1985. Pinnoite oli paikoin irronnut ja halkeillut.

Urheilukentän katetun katsomon rakenteet olivat kärsineet niin pahoin sadevesivuodosta, että 2 000 hengen katsomon kattoa ei pystytty enää korjaamaan.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut