"Kisan aikana tunsin, että nyt olen päässyt uudelle tasolle" — Joel Naukkarinen souti hopealle opiskelijoiden EM-kisoissa

Kouvolalaislähtöinen soutaja kyttää paikkaa MM-joukkueeseen.

Markku Rantahalvari

Soutaja Joel Naukkarisen kauden päätavoite on MM-kisoissa.
Soutaja Joel Naukkarisen kauden päätavoite on MM-kisoissa.

Soutaja Joel Naukkarinen saavutti ensimmäisen mitalin, kun eurooppalaiset opiskelijat ottavat toisistaan mittaa eri lajissa Portugalin Coimbrassa. Kouvolalaislähtöinen Naukkarinen souti yleisen sarjan kakkoseksi.

Naukkarinen souti finaalissa lähes koko kisan ajan liettualaisen Zygimantas Galisanskisin perässä neljäntenä. Lopussa kaksikko irtosi kärkeen ja Naukkarinen jäi 2,5 sekunnin päästä kullasta.

Loppukevään ja alkukesän sairasteluiden jälkeen on aika mahtavaa alkaa olla taas kunnossa. — Joel Naukkarinen

— Loppukevään ja alkukesän sairasteluiden jälkeen on aika mahtavaa alkaa olla taas kunnossa. Kisan aikana soutaessa tunsin, että nyt olen päässyt uudelle tasolle, Naukkarinen totesi kisan jälkeen.

Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Unkarin Gergely Papp.

Analyyttinen Naukkarinen

Naukkarinen opiskelee Itä-Suomen yliopistossa lääketiedettä, mutta harjoittelee Kouvolassa. Paikalla ollut Markku Rantahalvari Opiskelijoiden Liikuntaliitosta ennustaa Naukkarisen nousevan maailman kärkeen muutaman vuoden sisällä.

— Naukkarinen tuntee itsensä ja kehonsa ja pystyy hyödyntämään harjoittelussa valtavaa tietomääräänsä ihmisen fysiologiasta.

Rantahalvari löytää soutajan asenteessa paljon samankaltaisuutta ranskalaisen suunnistajan Thierry Gueorgioun kanssa.

— He ovat molemmat analyyttisiä, elävät lajia ja vievät itsensä äärirajoille.

Soutuliitto valitsee pian edustajat MM-kilpailuihin. Jos Naukkarinen valitaan Olli-Pekka Karppisen kanssa kaksikkoon, huippukunto pyritään rakentamaan syyskuulle.

Luetuimmat