KooKoon Fruttifero Luca pääsee tositoimiin — Raviliigahevonen juoksee ensimmäisen oikean kisansa perjantaina lounasraveissa Kouvolan radalla

Luca on toukokuussa 2016 syntynyt musta orivarsa, joka on amerikkalaista sukua ja jolla on päässä pieni valkoinen tähti.

Teija Ahola

KooKoon raviliigahevosella Fruttifero Lucalla (vasemmalla) on hyvä työmotivaatio, mutta se jaksaa myös olla kärsivällisesti kaikkien ihailijoiden rapsuteltavana. Kuvassa fanittamisen mallia näyttää KooKoo-maskotti Topi Tiikeri
KooKoon raviliigahevosella Fruttifero Lucalla (vasemmalla) on hyvä työmotivaatio, mutta se jaksaa myös olla kärsivällisesti kaikkien ihailijoiden rapsuteltavana. Kuvassa fanittamisen mallia näyttää KooKoo-maskotti Topi Tiikeri

Kouvolan KooKoon raviliigahevonen Fruttifero Luca juoksee ensimmäisen oikean kilpailunsa perjantaina lounasraveissa Kouvolassa. Luca on toukokuussa 2016 syntynyt musta orivarsa, joka on amerikkalaista sukua ja jolla on päässä pieni valkoinen tähti.

Fruttifero Luca ostettiin 15. syyskuuta Ypäjän varsahuutokaupasta. Valmentaja on Marko Heikari, jolla on toimintaa sekä kotitilallaan että Kouvolan raviradalla. Luca valmentautuu raviradalla sijaitsevalla tallilla.

Luca on fiksu herrasmies, joka hurmaa kaikki olemuksellaan. — Minni Majoniemi

Fruttifero Lucan isä on Broadway Hall ja emä Frutti Luca. Broadway Hall voitti loukkaantumisen takia lyhyeksi jääneellä urallaan kaikki yhdeksän lähtöä ja ehti tienata lähes 450 000 dollaria.

Luca on käynyt myös jäähallilla ihastuttamassa jääkiekkoväkeä ja esittäytynyt useasti myös raviyleisölle. Lucalla on hyvä työmotivaatio, mutta se jaksaa myös olla kärsivällisesti kaikkien ihailijoiden rapsuteltavana.

— Luca on fiksu herrasmies, joka hurmaa kaikki olemuksellaan, kimpanvetäjä Minni Majoniemi on kuvaillut hevosta.

Raviliiga houkuttelee uusia harrastajia

Raviliiga on hevosten kimppaomistamisen muoto, jolla houkutellaan uusia harrastajia mukaan raviurheiluun. Jääkiekon Liigassa jokainen joukkue hankki hevosen, jolla kilpaillaan kaksi kautta. Varsinaisten ravilähtöjen lisäksi hevoset kilpailevat muita liigoja vastaan.

Raviliigan hevonen kisaa vuoden 2020 loppuun asti, minkä jälkeen hevoset myydään. Hevosen saavuttamasta palkintosummasta ja myyntihinnasta 50 prosenttia ohjataan seuran valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen ja 50 prosenttia maksetaan takaisin omistajille.