Sudet ylsi kotinurmellaan kunnialliseen suoritukseen

Sarjajohtaja MP vei pisteet Kouvolassa, mutta Sudet onnistui pelillisesti hyvin.

Kari Huusari

Susien Gerald Ben kamppailee pallosta MP:n puolustajan Iiro Äijön kanssa. Taustalla tilannetta seuraa MP:n maalivahti Sammy Ndjock.
Susien Gerald Ben kamppailee pallosta MP:n puolustajan Iiro Äijön kanssa. Taustalla tilannetta seuraa MP:n maalivahti Sammy Ndjock.

Sudet puolusti kunnialla omaa maalinedustaansa ja onnistui aiheuttamaan jopa pientä paniikkia vastustajansa Mikkelin Palloilijoiden kenttäpuoliskolla lauantai-illan Kakkosen ottelussa Kouvolan Keskuskentällä. Lopputulos oli Susille tappiollinen 0—1 (0—1), mutta jos peli on näin sujuvaa kauden viimeisissä matseissa, Susilta uskaltaa hyvällä syyllä odottaa edes pientä pistepottia.

Kakkosen lohko A:n sarjajohtaja MP pääsi tuikkaamaan osumansa melko alussa, kymmenen minuutin pallottelun jälkeen. Susien maalivahti Ville Iiskola otti Reetu Räsäsen laukoman maalin omaan piikkiinsä.

— Se on hinta joka on maksettava, kun pelaa ulkona maalista, Iiskola tuumaili.

Avauksen jälkeen Iiskola ja koko Susien puolustus pitivät huolen, ettei MP saanut jatkoa onnenkantamoiselleen.

Itse asiassa Sudet ylsi paljon parempaankin suoritukseen. Mikkeliläisten tunnelmia kuvaa hyvin vieraiden fanikatsomosta pelin loppuhetkillä kuulunut huuto "Eiköhän tämä riitä jo!". Susien hyökkäyspää jauhoi vastustajan maalilla suurin piirtein tuomarin loppuvihellykseen asti.

Voittoa tai edes tasapeliä ei silti tullut.

— Se on niin tuttua tältä kaudelta. Meillä on mahdollisuus taistella voitosta sekä hyviä paikkoja, joista maaleja voisi tehdä, Ville Iiskola sanaili.

Iiskola oli kaiken kaikkiaan tyytyväinen joukkueen esitykseen. Puolustuksen peli pysyi kasassa, prässilinja vedettiin alas ja porukka pidettiin tiiviinä.

— Siihen pyrittiin. Ihan täydellisesti se ei tietenkään toteutunut.

Ei tämä peli huonoa ollut, arvioi Susien päävalmentaja Mike Keeney.

— Taistelua, yritystä ja mahdollisuuksia riitti. Se vain tuntuu rankalta, että aineksia olisi ollut jopa voittoon, mutta tilaisuuksia ei hyödynnetty.

Vaikka hyökkäyspäässä missattiin paikkoja, alhaalta lähtenyt puolustus toimi pettämättömästi.

— Jutun harmillinen ydin piileekin siinä, että maaleja ei saatu. Meillä on kuitenkin matseja jäljellä. Jos me pelaamme näin hyvin, en keksi mitään syytä, miksemme voisi voittaa.