Päivän peli: Kouvottaret sarjatauolta mestarin kimppuun

Kouvottaret hakee ensimmäistä voittoaan Hyvinkään Pontevasta naisten Korisliigassa. Brittany Carter ja Elina Mikkola saattavat palata kokoonpanoon.

Katja Juurikko

Whitney Frazier on Kouvottarille tärkeä pelaaja. Amerikkalaiselta odotetaan vahvaa panosta Pontevaa vastaan.
Whitney Frazier on Kouvottarille tärkeä pelaaja. Amerikkalaiselta odotetaan vahvaa panosta Pontevaa vastaan.

Kouvottaret palaa naisten Korisliigassa tositoimiin kahden ja puolen viikon mittaisen pelipaussin päätteeksi. Loukkaantumisista kärsineelle kouvolalaisjoukkueelle tauko tuli hyvään saumaan.

Sairaslistalaisista Elina Mikkola ja Brittany Carter ovat palanneet harjoitusvahvuuteen, mutta heidän pelaamisensa Hyvinkään Pontevaa vastaan ratkeaa vasta ottelun alla.

Kouvottaret on voittanut kauden seitsemästä ottelustaan kaksi. Viimeksi joukkue taipui Mansikka-aholla EBT:lle lukemin 62—78. Kotiotteluissaan Kouvottaret on kaatanut HBA:n ja Äänekosken Huiman.

Hallitseva Suomen mestari Hyvinkään Ponteva paahtaa kolmen ottelun voittoputkessa. Honka- ja Catz -tappioiden jälkeen Miikka Sopasen sakki on kepittänyt Vimpelin Vedon, Äänekosken Huiman ja EBT:n.

Mika Hartonen:

Kouvottarien alkukauden paras pelaaja Brittany Carter (18/8) loukkasi jalkansa Catz-ottelussa 25. lokakuuta. Kahdesta ottelusta sivussa olleen amerikkalaisen pelaaminen HyPoa vastaan olisi Kouvottarille iso juttu.

— Carter ja Elina Mikkola ovat molemmat harjoitelleet viikon verran. Pelikunto ratkeaa keskiviikkona, päävalmentaja Mika Hartonen sanoi.

Kouvottarien kokoonpanosta ovat sivussa edelleen Ulriikka Nuolikoski ja Iida Ahvenainen.

— Tauon aikana ensimmäinen viikko harjoiteltiin pienellä ryhmällä ja loukkaantuneet tekivät omaa kuntoutustaan Tommi Löfströmin johdolla. Toisen viikon treenasimme kymmenellä pelaajalla ihan hyvin, Hartonen kertoi.

Hartosen mukaan painopisteenä oli oman pelin kehittäminen.

— Ohjelmassa oli hieman myös anaerobista juoksua.

Hartonen tietää HyPon vaarallisuuden.

— He ovat parantaneet peliään kauden aikana. HyPolla on tasainen kymmenen pelaajan rotaatio, joka juoksee kenttää todella hyvin.

Hartosen papereissa kaksi pelaajaa on merkitty paksulla tussilla.

Taru Tuukkanen on sarjan paras sisäpelaaja. Toinen merkittävä pelaaja on heittäjä Henna Salomaa.

— HyPon aseet eli nopea hyökkäys ja vahva sisäpeli pitäisi estää. Hyökkäyksessä meillä on tavoitteena pitää oma peli tarpeeksi nopeana.

Seuraa heitä:

Kolme tupla-tuplaa tilastoinut Whitney Frazier on kotijoukkueelle tärkeä pelaaja molemmissa päissä kenttää. Kouvottaret tarvitsee Frazierilta hyvän esityksen, jos se aikoo taistella voitosta Pontevaa vastaan.

Taru Tuukkanen on vieraiden ykkösnimi. 39-vuotias ja 192-senttinen konkari on latonut alkukaudesta 18,9 pistettä ja 12 levypalloa ottelua kohden.

Kuinka käy?

Kouvottaret hävisi viime kaudella molemmat ottelunsa mestarijoukkueelle. Pontevan kaataminen on haastavaa nytkin, vaikka pieni yllätysmomentti kotijoukkueella pelissä onkin. Kouvottaret taistelee rajusti vastaan, mutta vierailija vie: 64—72.


Kouvottaret—HyPo, naisten Korisliigaa kello 18.30 Mansikka-ahon urheiluhallissa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset