Saviniemi herää eloon — Kouvola-turnaus potkaisee jalkapallokauden kunnolla käyntiin Kymenlaaksossa

Ykköseen valmistautuva MyPa kohtaa lauantaina Jalkapalloliigaan takaisin nousseen HIFK:n. Sunnuntain Kouvolan paikallispelissä MyPa kohtaa Kakkoseen paluun tehneen Sudet. Turnauksen neljäs joukkue on FC KTP.

Katja Juurikko

MyPa pelasi tammi-helmikuun Suomen Cupin kotiottelut Lehtomäen kentällä. Lauantaina myös Tomi Räikkönen (oikealla) pääsee irti kotikentällä Saviniemessä.
MyPa pelasi tammi-helmikuun Suomen Cupin kotiottelut Lehtomäen kentällä. Lauantaina myös Tomi Räikkönen (oikealla) pääsee irti kotikentällä Saviniemessä.

Saviniemen jalkapallostadion herää talvihorroksesta viikonloppuna, kun lumien alta herätellyn kentän korkkaavat isäntäjoukkue MyPan lisäksi Kouvolan Sudet, FC KTP ja HIFK.

Saviniemen viheriöllä ei ole vielä tänä keväänä pelattu, eikä edes harjoiteltu. MyPan päävalmentajan Jukka Karjalaisen mukaan Saviniemi näyttää hyvin talvehtineelta ja pelikuntoiselta.

Meille asti on tullut tieto, että kenttä on täydessä pelikunnossa. Ainakin se on sula ja vihreä. — Jukka Karjalainen

— Meille asti on tullut tieto, että kenttä on täydessä pelikunnossa. Ainakin se on sula ja vihreä, Karjalainen vakuuttaa.

MyPa on vetänyt alkukevään ulkoharjoitukset Lehtomäen kentällä, mutta heti ensi viikon alussa joukkue pääsee treenaamaan kotikentälleen.

MyPa aloitti kauden tammi-helmikuussa Suomen Cupin lohkon otteluilla. Neljän pelin saldoksi tuli kolme tasapeliä ja yksi tappio. Jatkoon MyPa ei tasureilla yltänyt.

— Cup oli meille tuloksellisesti ihan hyvä. Pelasimme kolme hyvää tasapeliä kovia joukkueita vastaan, ynnää Karjalainen.

Valmistautuminen noin kuukauden kuluttua alkavaan Ykköseen ei ole sujunut kuitenkaan aivan päävalmentajan suunnitelmien mukaan.

— Joukkueessa on ollut paljon sairastelua ja jonkin verran loukkaantumisia. Yhtään peliä emme ole vielä päässeet pelaamaan ihannekokoonpanolla ja se on aiheuttanut omat turhautumisensa. Mutta tilanne tulee varmasti olemaan samanlainen myös kauden aikana, Karjalainen arvelee.

Liigavauhtia Saviniemen turnaukseen tuo takaisin Jalkapalloliigaan noussut HIFK. Ykkösen joukkueista tasoaan mittaavat isäntä MyPa ja tulevan kauden paikallisvastustaja FC KTP. Kantakouvolalaista väriä turnaukseen tuo Kakkoseen vahvan paluun tehnyt Sudet.

Jokainen joukkue pelaa Saviniemessä kaksi peliä. Lauantain ensimmäisessä ottelussa FC KTP kohtaa Sudet ja jälkimmäisessä kotijoukkue MyPa HIFK:n.

Sunnuntaina HIFK pelaa FC KTP:tä vastaan jo aamupäivällä. Alkuiltapäivästä kohtaavat Kouvolan paikallispelissä MyPa ja Sudet.

— Pelaamme kaksi hyvin erilaista peliä. HIFK:ta vastaan joudumme todennäköisesti puolustamaan enemmän. Susia vastaan taas pääsemme testaamaan enemmän pallollista peliä, arvelee Karjalainen.

Kouvola-turnaus

Lauantai 30.3.

Klo 13.00 FC KTP—Sudet

Klo 16.00 MyPa—HIFK

Sunnuntai 31.3.

Klo 11.00 HIFK—FC KTP

Klo 14.00 MyPa— Sudet

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut