Penkkiurheilija kiittää: Kouvot ja KooKoo eivät pelaa ensi talvena samaan aikaan – Korisliiga alkaa lokakuun puolivälissä, Kouvojen kotiavauksessa vastassa Ura-Basket

Pelimäärä putoaa 44:stä 32:een. Hieman väljempi otteluohjelma antaa aikaa harjoitella paremmin, Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja sanoo.

Jussi Lopperi

Korisliigan tulevan kauden ensimmäinen Kymenlaakson derby pelataan Mansikka-aholla 4.11. Arkistokuva helmikuulta 2020.
Korisliigan tulevan kauden ensimmäinen Kymenlaakson derby pelataan Mansikka-aholla 4.11. Arkistokuva helmikuulta 2020.

Kouvojen kausi miesten Korisliigassa alkaa lokakuun puolivälissä. Ensimmäinen ottelu pelataan keskiviikkona 14.10. Kouvot aloittaa kauden vieraissa Tampereen Pyrintöä vastaan.

Kotiavaus on vuorossa heti perjantaina 16.10. kun Mansikka-aholle saapuu vieraaksi Kaarinan Ura-Basket.

– Otteluohjelmasta on ihan all right -fiilis. Rytmitys on meille pääsääntöisesti ihan hyvä, Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja sanoo.

Elmeri Elo

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja korisliigakauden 2019 -2020 viimeiseksi jääneessä ottelussa Uudessakaupungissa.
Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja korisliigakauden 2019 -2020 viimeiseksi jääneessä ottelussa Uudessakaupungissa.

Ottelumäärän väheneminen tuo lisää aikaa harjoitella

Monet Korisliigan valmentajat ovat puhuneet useamman vuoden ajan siitä, että ottelumäärää pitäisi saada vähennettyä. Nyt pelimäärä vähenee: 44 pelin sijaan otteluita kertyy nyt 32. Kokonaismäärä syntyy runko- ja jatkosarjasta: runkosarja on tavallinen kaksinkertainen sarja, jossa pelejä on 22 per joukkue. Sen jälkeen liiga jakautuu kahtia ylempään ja alempaan jatkosarjaan, joissa pelejä kertyy kymmenen per joukkue.

Toiveen taustalla on ollut ajatus siitä, että harvempi pelitahti mahdollistaa paremman harjoittelun ja paremman ottelutapahtumiin panostamisen.

– Tämä järjestelmä on mielestäni ihan kokeilemisen arvoinen juttu. Systeemi kuulostaa ihan hyvältä, Oja sanoo.

Pelimäärän vähentäminen mahdollistaa paremman harjoittelun, vaikkei se itsessään ole autuaaksi tekevä asia, Oja jatkaa.

– Ohjelmassa on edelleen runsaasti kahden pelin viikkoja, tai tilanteita, joissa on kaksi peliä kolmeen päivään. Mutta silloin tällöin siellä on pieniä slotteja, joissa ehtii harjoitella paremmin. Yhden pelin viikkoja ja pieniä taukoja on enemmän.

Katja Juurikko

Tulevana talvena penkkiurheilijan ei tarvitse valita jääkiekon ja koripallon väliltä ainakaan otteluohjelman takia.
Tulevana talvena penkkiurheilijan ei tarvitse valita jääkiekon ja koripallon väliltä ainakaan otteluohjelman takia.

Pelejä ei päällekkäin

Kouvolalaisen penkkiurheilijan kannalta ilonkiljahduksen paikka on se, että Kouvot ja KooKoo eivät tulevana talvena pelaa kotiotteluitaan päällekkäin.

Tilanne on sama monessa urheilukaupungissa, Oja muistuttaa: kun penkkiurheilua on tarjolla paljon, pitää otteluohjelmia tehdessä ottaa huomioon muutkin kuin oma laji.

– Kaikki joukkueet yrittävät luovia siellä väleissä. Varsinkin kun on jääkiekon kanssa kilpailua yleisöstä, koripallo pienempänä lajina joutuu tekemään niitä väistöjä. Näin annamme yleisölle mahdollisuuden tulla molempiin sen sijaan että pitäisi valita jääkiekon tai koripallon väliltä.

Moises Garibay

Mestaruusviirit komistavat Mansikka-ahon urheiluhallin seinää. Tulevalle kaudelle Kouvojen tavoitteet asetetaan myöhemmin.
Mestaruusviirit komistavat Mansikka-ahon urheiluhallin seinää. Tulevalle kaudelle Kouvojen tavoitteet asetetaan myöhemmin.

Ensimmäinen Kymenlaakson derby marraskuussa

Syksyn ensimmäinen Kymenlaakson derby Kouvot–KTP on keskiviikkona 4.11. Mansikka-aholla. Toinen paikallispeli pelataan Karhuvuoressa lauantaina 2.1.

Runkosarjaa pelataan lokakuun puolivälistä tammikuun lopulle. Sen jälkeen alkavat jatkosarjat. Kaikki ylempään jatkosarjaan pääsevät kuusi joukkuetta pääsevät myös pudotuspeleihin, ja niiden lisäksi kaksi alemman jatkosarjan parasta joukkuetta. Runkosarjan pisteet säilyvät jatkosarjoissa.

Puolivälierät pelataan paras viidestä -systeemillä eli jatkoon pääsee kolmella voitolla. Välierät ja loppuottelut pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä.

Mestari on selvillä viimeistään 14.5.2021.

Alemman jatkosarjan jumboksi putoaa I divisoona A:han.

Kouvojen tavoite selviää tarkemmin vasta kuin oma joukkue on koossa ja nähdään, minkälaisia kokoonpanoja muilla on, Oja sanoo.

– Tavoite sinänsä on sama kuin viime vuonna: pyrimme kehittämään omaa peliä siten, että olemme playoffeissa parhaassa mahdollisessa iskussa.

Kouvojen otteluohjelma

ke 14.10. Pyrintö–Kouvot
pe 16.10. Kouvot–Ura Basket
ke 21.10. Helsinki Seagulls–Kouvot
ke 28.10. Kouvot–Lahti Basketball
la 31.10. Kobrat–Kouvot
ke 4.11. Kouvot–KTP-Basket
la 7.11. Kataja Basket–Kouvot
ke 11.11. Kouvot–Korihait
ke 18.11. Salon Vilpas–Kouvot
pe 20.11. Kouvot–Kauhajoki
pe 4.12. BC Nokia–Kouvot
ti 8.12. Kouvot–Tampereen Pyrintö
su 13.12. Ura Basket–Kouvot
la 19.12. Kouvot–Kobrat
ma 28.12. Lahti Basketball–Kouvot
ke 30.12. Kouvot–Helsinki Seagulls
la 2.1. KTP-Basket–Kouvot
ke 6.1. Kouvot–Kataja Basket
pe 8.1. Korihait–Kouvot
pe 15.1. Kouvot–Salon Vilpas
la 23.1. Kauhajoki–Kouvot
ke 27.1. Kouvot–BC Nokia

Luetuimmat