MyPalle raskas tappio värikkäässä Kymenlaakson derbyssä Kotkassa – Päävalmentaja Ilkka Mäkelä: "Tässä oli kuitenkin ammattilaiset vastaan harrastelijat"

Ella Karttunen

MyPan Samuel Lindeman vääntää pallosta yhdessä KTP:n Niklas Leinosen kanssa.
MyPan Samuel Lindeman vääntää pallosta yhdessä KTP:n Niklas Leinosen kanssa.

MyPaa koetellaan karusti jalkapallon Ykkösessä. Vaikea alkukausi sai tylyä jatkoa keskiviikkona Arto Tolsa -areenalla Kotkassa, jossa kouvolalaisjoukkue johti kauden ensimmäistä Kymenlaakson derbyä kahdesti FC KTP:n vieraana.

Se ei kuitenkaan riittänyt edes kaivattuun pisteeseen. Kotijoukkueen espanjalaistoppari Ruxi puski kulmapotkun jälkitilanteesta 3–2-voittomaalin isännille, kun lisäaikaa oli pelattu jo kolme ja puoli minuuttia.

– Jos 93 minuuttia on jo täynnä, eihän se tietenkään hyvälle tunnu. Mutta emme pääse sitä karkuun, että tilanteiden valossa parempi joukkue voitti, MyPan päävalmentaja Ilkka Mäkelä kommentoi.

– Olen ylpeä joukkueesta. Tässä oli kuitenkin ammattilaiset vastaan harrastelijat. Hyvin pistimme kampoihin. Cupissa oli kohtuu tasainen peli ja tämäkin oli, ainakin yleisöön menevä varmasti, Mäkelä jatkoi.

Pirteästi peliin tullut MyPa avasi maalihanat jo yhdeksän minuutin kohdalla. HIFK-laina Nikolas Saira laukoi oikealta ja kotijoukkueen maalivahti Anton Lepola torjui pallon eteensä. Nathael Ishii oli tilanteessa kärppänä paikalla ja nosti pallon kotkalaisten verkkoon.

KTP alkoi hallita palloa yhä enemmän, mitä pidemmälle jakso eteni. Anton Eerola yritti yllättää MyPan maalivahdin Tomas Turusen etukulmavedollaan, mutta kouvolalaisten torjuja liimasi pallon haltuunsa.

Hetkeä myöhemmin KTP:n Ruxi puski kulmapotkun jälkitilanteessa pelivälineen vieraiden poikkihirren päälle.

MyPan maalin alustanut Nikolas Saira loukkasi jalkansa avausjakson puolivälissä ja hänet kannettiin paareilla kentältä. Tilalle juoksi Jari Hassel.

KTP nousi tasoihin David Ramadingayen rangaistuspotkuosumalla. Kotijoukkue sai hyvin kyseenalaisen pilkun, kun MyPan Ahmed Said Ahmed törmäsi KTP:n Antti Mäkijärveen pallontavoittelutilanteessa.

Hassel osui jakson alussa

MyPa avasi toisen puoliskon myös vahvasti. KTP:n Paavo Voutilainen epäonnistui purkupallossa ja Jari Hassel käytti tilaisuutensa hyväkseen: 1–2.

Vierailija ei saanut nauttia johtoasemastaan kuitenkaan kauaa, sillä KTP tuli tasoihin reilua minuuttia myöhemmin.

Kotkalaisten tuore espanjalaishyökkääjä Miguel Angel Junco Martinez eli Mika laukoi pallon MyPan epäonnistuneen purkuyrityksen jälkeen toppari Juuso Laitista rintaan, josta kuula kimposi sopivasti Antti Mäkijärvelle. Tämä pani pallon pömpeliin ohi Tomas Turusen.

MyPalla oli jaksolla muutama maukas tekopaikka, mutta niin Nathael Ishii kuin Anttoni Huttunen saivat todeta KTP:n maalivahdin Anton Lepolan etevämmäksi.

Turunen: Paskat fiilikset

KTP:llä paikkoja oli senkin edestä ja varsinkin kärkipelaaja Mika osoittautui todelliseksi tuhlariksi. Lähimpinä maalintekoa ennen Ruxin osumaa olivat Valtteri Väliaho ja Matias Lindfors, jotka kolisuttelivat kaukolaakeillaan MyPa-maalin poikkiputkea.

– Jos puhutaan Oulua, Kotkaa tai Jaroa vastaan, niin se täytyy sattua kauden paras peli, jos meinaa voittaa. Keskiverto ei riitä, Mäkelä pohti.

– Meillä on vähän jaksamisongelmaa. Moni pelaaja venyttää pohkeita viimeisellä kympillä, vaikka teemme paljon vaihtoja. Loppukiri on pikkasen vaikeaa.

MyPan ykköspelaaja Kotkassa oli maalivahti Tomas Turunen. Anttoni Huttunen oli toinen onnistuja. Huttunen pelasi hyvällä energialla ja aiheutti paljon päänvaivaa kotkalaisten alakerralle.

– Suoraan sanoen paskat fiilikset, 90+4 minuutilla jos kaveri tekee maalin. Piste olisi ollut hyvä, Tomas Turunen totesi.

Näin pelattiin

KTP–MyPa 3–2 (1–1)

9. Nathael Kenzo Ishii 0–1, 43. David Ramadingaye rp. 1–1, 47. Jari Hassel 1–2, 49. Antti Mäkijärvi 2–2, 90+4. Roger Bonet Badia 3–2.

Erotuomari: Oliver Reitala.

Yleisöä: 1 871.

KTP: Anton Lepola, Antti Mäkijärvi (v) (52. Thomas Agyiri), Tuomas Ollila, Anton Eerola (38. Miguel Angel Junco Martinez), David Ramadingaye, Paavo Voutilainen, Zakaria Beglarishvili, Valtteri Vesiaho, Roger Bonet Badia, Niklas Leinonen (38. Matias Lindfors), Matias Paavola (v) (63. Hindrek Ojamaa).

MyPa: Tomas Turunen, Ahmed Said Ahmed, Samuel Lindeman, Nathael Kenzo Ishii, Jussi-Pekka Rämä (v) (79. Stephen Obeng), Nikolas Saira (26. Jari Hassel), Nuutti Laaksonen (v) (46. Olli Kähkönen), Juuso Laitinen, Anttoni Huttunen (v), Lassi Forss, Ismail Mekhalfa (67. Arjan Goljahanpoor).

Uusimmat uutiset

Kommentoidut